Heikentynyt Norja joutuu MM-kisoissa lujille – jopa putoaminen uhkana?

norja

Norja on MM-kisojen B-lohkossa lujilla paitsi taistelussa puolivälieriin pääsystä mutta sarjapaikan säilyttäminenkään ei ole kirkossa kuulutettu asia.

Norja on vuoden 2006 turnauksesta lähtien ollut yhtäjaksoisesti MM-kisojen pääsarjassa. Norja on tänä aikana yltänyt kolmesti puolivälieriin. Edellisen kerran Norja onnistui tässä vuonna 2012. Norjan paras sijoitus tältä ajanjaksolta on kevään 2011 kuudes sija.

Tänä keväänä Norjan veri punnitaan kuitenkin aivan eri tavalla kuin aiempina vuosina, kun ykkösmaalivahti Lars Haugen jätti kisat väliin ja tärkeät hyökkääjät Ken Andre Olimb sekä Mats Zuccarello ovat myös sivussa. Norjan iskukykyä heikentää tietysti myös maajoukkueikoni Patrick Thoresenin polvivamma, joka pitää hänet sivussa Norjan ensimmäisistä peleistä.

Lue myös: Katso kaikki MM-kisojen ottelut ilmaiseksi!

Roolia on siis tarjolla muille pelureille. Ykkösmaalivahdin viitan saa harteilleen TPS:ssa tällä kaudella pelannut Henrik Haukeland, joka oli TPS:n putoamisesta huolimatta kelpo vireessä keväällä. Hyökkäyspäässä tehoja odotetaan Thoresenilta jahka hän vain toipuu, AHL-hyökkääjä Andreas Martinsenilta, Skellefteån Mathis Olimbilta ja 27-vuotiaana uransa parhaan kauden pelanneelta Mora IK:n Michael Hagalta.

Lisäksi päävalmentaja Petter Thoresenin työkalupakista löytyy pari mahdollista jokerikorttia, eli Norjan liigan pistepörssissä kakkoseksi parhaana norjalaisena sijoittunut Tobias Lindström sekä Ruotsin Allsvenskanissa varsin mukavat tehot leiponut Thomas Valkvæ Olsen.

B-lohkossa taistelua käydään kaiken järjen mukaan lohkovoitosta, mutta ennen kaikkea sijoista 5-8. Sveitsi on Italiaa, Itävaltaa, Latviaa ja Norjaa sen verran edellä, että joukkue ottanee viimeisen puolivälieräpaikan, mutta säilymistaistosta tulee todella sähköinen ja tasainen vääntö.

Jääkiekon MM 2019: Norjan joukkue

Maalivahdit

Jonas Arntzen (Leksands IF)

Henrik Haukeland (TPS)

Henrik Holm (Stavanger Oilers)

 

Puolustajat

Alexander Bonsaksen (KooKoo)

Christian Bull (Storhamar)

Stefan Espeland (Vålerenga)

Jonas Holøs (HC Fribourg-Gotteron)

Johannes Johannesen (Düsseldorfer EG)

Christian Kåsastul (Frisk Asker)

Erlend Lesund (Rögle BK)

Mattias Nørstebø (Frölunda HC)

 

Hyökkääjät

Kristian Forsberg (Stavanger Oilers)

Michael Haga (Mora IK)

Tommy Kristiansen (Stavanger Oilers)

Tobias Lindström (Vålerenga)

Andreas Martinsen (Rockford Ice Hogs)

Sondre Olden (Vienna Capitals)

Mathis Olimb (Skellefteå AIK)

Thomas Valkvæ Olsen (Leksands IF)

Alexander Reichenberg (Färjestad BK)

Niklas Roest (Sparta Sarpsborg)

Mats Rosseli Olsen (Frölunda HC)

Martin Røymark (Vålerenga)

Patrick Thoresen (Storhamar)

Mathias Trettenes (Krefeld Pinguine)