IS: Noora Räty pudotettiin ulos Naisleijonien olympiajoukkueesta

Noora Räty Naisleijonat
Kuva: Getty Images

Suomen historian parhaimpiin naismaalivahteihin lukeutuva Noora Räty ei mahtunut mukaan Naisleijonien olympiajoukkueeseen. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Räty on vuosikausia kuulunut naisten maajoukkueen tähtipelaajiin sekä maailman parhaimpiin maalivahteihin. Olympialaisissa naista ei kuitenkaan tulla näkemään, sillä Ilta-Sanomien mukaan päävalmentaja Pasi Mustonen pudotti Rädyn joukkueesta viime hetkellä.

Mustosen ja Rädyn välit olivat räjähdyspisteessä syksyllä ja tilannetta puitiin mediassa useamman päivän ajan. Marraskuussa kaksikko näki kasvotusten ja medialle kerrottiin sovusta. Räty oli hyväksynyt Mustosen anteeksipyynnön ja ilma piti olla puhdistettu.

Ilmeisesti kuitenkin välit eivät olekaan niin hyvässä kunnossa kuin mediaan on kerrottu, sillä Rädyn tiputtaminen kisakoneesta on kovan luokan paukku.

HPK:ssa tällä kaudella Naisten SM-liigaa pelanneen Rädyn torjuntaprosentti 14 ottelussa on jäätävä 95,4. Ei ihme, että Räty siirtyy loppukaudeksi pelaamaan Venäjän kiekkosarjaa kiinalaisen KRS Vanke Raysin riveihin.

Pekingin olympialaiset käynnistyvät 2. helmikuuta. Naisten jääkiekon ensimmäiset ottelut ovat ohjelmassa 3. helmikuuta.


Pelaajat: