Video: Noah Lyles teki 200 metrin ME:n – tai niin ainakin hetken luultiin

Noah Lyles 200m yleisurheilu - pallomeri.net

Maailman yleisurheiluhuiput jatkoivat etä-Timanttiliigaa torstai-iltana. Miesten 200 metrillä nähtiin melkoinen jättipaukku, joka kuitenkin vaihtui hyvin nopeasti jättifarssiksi.

200 metrin lähtöviivoille oli saatu nimekäs kolmikko: Yhdysvaltain Floridassa juossut Noah Lyles, Hollannissa lähtöviivalle asettunut Churandy Martina, sekä Sveitsissä oman suorituksensa tehnyt Christophe Lemaitre.

Miehet lähtivät liikkeelle samanaikaisesti ja maalissa koitti melkoinen yllätys: Lyles kellotti ajan 18,91, mikä on uusi maailmanennätys.

Mainos alkaa

Mahdottomalta kuulostava aika osoittautuikin vääräksi, sillä pian kävi ilmi, että Lyles oli juossut väärällä radalla ja siksi hänelle kertyi matkaa ainoastaan 185 metriä.

– Ette voi leikkiä tunteillani tällä tavalla, ja laittaa minua väärälle radalle, Lyles kirjoitti Twitterissä juoksun jälkeen.

Noah Lyles teki 200 metrin ME:n – mutta ei sitten tehnytkään:

Jos video ei näy, voit katsoa sen myös Twitterissä.

Korte, Neziri ja Hurske nähdään Lahdessa keskiviikkona

Suomen yleisurheiluhuiput nähdään seuraavan kerran tositoimissa keskiviikkona 15. heinäkuuta Lahden Motonet GP:ssä.

Tällä viikolla naisten 100 metrin aitajuoksussa nähtiin jälleen huimaa tykitystä, kun Annimari Korte pinkoi ajan 12,76, joka on vain neljä sadasosaa naisen viime kesänä juoksemaa SE:tä huonompi. Nooralotta Neziri puolestaan aitoi illan ensimmäisessä juoksussa ajan 12,84, joten Lahdessa nähdäänkin varmasti hurja taisto.

Finaalissa kolmas oli Reetta Hurske ajalla 12,91.

Myös naisten korkeushypyssä nähtiin Jyväskylän kisassa kova tulos, kun Jessica Kähärä ylitti 187. Kisakautensa avannut SE-nainen Ella Junnila puolestaan ylitti 185, ja tuo hyppy antoi lupaa odottaa kovaa tulosta jo Lahdesta, sillä riman väliin jäi niin paljon ilmaa. Tätä kaksikkoa kirittämään saapuvat viime kaudella ennätyksensä 188 hypännyt Heta Tuuri, sekä Sini Lällä. Tuuri ja Lällä ovat molemmat hypänneet tällä kaudella jo 184.