Uskomaton mitalivyöry sai taas jatkoa – Niko Anttola hiihti hopealle nuorten MM-kisoissa

Niko Anttola

Hiihdon nuorten MM-kisat ovat olleet Suomelle toistaiseksi menestyksekkäät. Niko Anttola hiihti myöhään maanantaina hopealle.

Hiihdon nuorten MM-kisojen ensipäivien uskomaton mitalisade sai jatkoa, kun Niko Anttola hiihti hopealle myöhään maanantaina Suomen aikaa.

Vaikka mitali on aina upea saavutus, niin Anttolan kohdalla päällimmäinen tunne oli varmasti pettymys. Hän joutui tyytymään hopeamitaliin, kun Norjan Mathias Holbæk jaksoi ainoana hänen vauhdissaan ja kiri viimeisellä kilometrillä voittoon. Anttola hävisi Holbækille vajaat kahdeksan sekuntia.

Ensimmäisellä viiden kilometrin kierroksella Anttola johti kilpailua ja eteni välillä muuten kärkiryhmässä. Kun matkaa oli taitettu noin seitsemän kilometriä, alkoi erottua kuuden miehen ryhmä. Puolimatkassa kärkiviisikkoon kuuluivat Anttola ja neljä norjalaista.

Sen jälkeen pitkässä nousussa Anttola kiihdytti vauhtia, ja vain kaksi norjalaista pystyi seuraamaan. Noin kilometriä myöhemmin Anttolan vauhdissa jaksoi enää Holbæk, joka teki iskunsa ja jätti Anttolan taakseen.

Nuorten MM-kisoissa on takana vasta kolme kilpailupäivää, mutta Suomeen on tullut jo viisi mitalia.

Tsekkaa myös: Nuorten MM-kisojen mitalisade jatkuu! – Jasmin Kähärä sivakoi kultaa sprinttihiihdossa