Järjetön torjunta – Björklövenin Niklas Svedberg heitti mailansa pois ja pelasti avopaikan kilpikäden kämmenellä

Niklas Svedberg Björklöven

Allsvenskanissa nähtiin mieletön torjunta, kun Björklövenin Niklas Svedberg pelasti avopaikan heitettyään ensin mailansa pois.

Björklöven nujersi Brynäsin kotonaan maanantain Allsvenskan-kierroksella selvästi maalein 5-1 ja yksi kotijoukkueen voiton takuumiehistä oli maalivahti Niklas Svedberg. Häneltä nähtiin myös yksi kuluvan kauden komeimmista ja samalla myös erikoisimmista torjunnoista.

Tämä tapahtui, kun Brynäs pelasi ylivoimaa toisen erän puolivälin tienoilla Björklövenin johtaessa peliä maalein 2-0. Brynäs sai luotua Greg Scottille aivan avopaikan. Svedberg ei kuitenkaan luovuttanut, vaikka tilanne näytti hänen kannaltaan heikolta.

Svedberg syöksyi peittämään tyhjänä ammottanutta maalia, mutta matkalla tolpalta toiselle Svedberg teki erikoisen ratkaisun. Hän heitti mailansa ensin pois ja päätyi torjumaan vedon kilven kämmenpuolella. On lopulta hankala sanoa mitä Svedberg oikein ajatteli. Joko hän totesi mailan olevan vain tiellä, tai sitten Svedberg vain heitti ensin epätoivoissaan mailansa ja kun se ei kiekkoon osunut, hoiti hän homman kilpikädellä kuntoon.

Olipa taustalla mitä tahansa, niin tuloksena oli huikea torjunta, joka oli kiistatta myös koko pelin kannalta tärkeä käänne, eikä Brynäs lopulta koskaan päässyt peliin mukaan ja Björklöven meni menojaan.

Björklövenin Niklas Svedberg tekee häkellyttävän torjunnan:

Katso myös: Luleån Ronja Savolainen tanssi vaihtopenkillä ennen pelin alkua – ex-ammattipelaaja repi pelihousunsa


Pelaajat:
Joukkueet: