IS: Niklas Hagman paljastaa mitä HIFK:n kanssa tapahtui – ”Se oli täysin yhdestä henkilöstä kiinni”

Niklas Hagman / Pallomeri.net

Niklas Hagman paljasti haastattelussa mitä todella tapahtui hänen NHL-uransa jälkeisissä siirroissa ja miksi hän ei koskaan palannut HIFK:n paitaan.

Huikean uransa vuonna 2017 lopettanut Niklas Hagman paljasti Ilta-Sanomien haastattelussa, että vain yksi asia on jäänyt uran jälkeen kalvamaan. Häntä sapettaa miten asiat menivät rakkaan kasvattajaseuran HIFK:n kanssa.

– Minua on ärsyttänyt, kun monet ovat tulleet kyselemään, mikset tullut enää takaisin IFK:hon. Ikään kuin siihen sävyyn, että se olisi ollut minusta kiinni. Olisin mielelläni tullut ja tietyllä tavalla koetin tehdä kaikkeni sen eteen. Olisin halunnut päättää urani IFK:ssa. Se oli täysin HIFK:sta kiinni. Oikeastaan yhdestä nimeltä mainitsemattomasta henkilöstä, jonka kanssa emme jostakin syystä saaneet koskaan säveltä toimimaan, Hagman kertoi.

Hagman ei haastattelussa nimennyt henkilöä, jonka kanssa asiat eivät sujuneet, mutta kaikesta päätellen viittaa silloiseen urheilutoimenjohtajaan Tom Nybondasiin, jonka kanssa Hagmanilla oli IS:n mukaan mennyt sukset ristiin jo c-juniorina.

Mainos alkaa

Hagmanin mielipaha juontaa juurensa kevääseen 2013, jolloin hän oli palaamassa pitkältä reissultaa Suomeen.

– Ässät ilmoitti heti haluavansa tehdä diilin. He ilmoittivat summan, mikä oli Suomessa erittäin kova ja koin, että se on aika lähellä markkina-arvoani. Sitten kysyimme HIFK:sta. Sieltä tarjottiin reilua kolmasosaa siitä, mitä Ässät oli tarjonnut. Tiesin että niillä oli silloin paljon diilejä. Ehdotin, että mitä jos teemme kaksivuotisen diilin. Ensimmäiseltä vuodelta pienempi palkka ja toinen vähän kovempi. Niin että niiden keskiarvo olisi edes vähän lähempänä markkina-arvoani. Sieltä sitten ilmoitettiin, ettei heillä ole mitään takeita, että minusta on vielä pelaajaksi. Etteivät he halua tehdä kahden vuoden diiliä, Hagman muisteli

Ässien hyvästä tarjouksesta huolimatta Hagman halusi kotiin.

– Ilmoitimme HIFK:hon, että otamme sen tosi reilusti alle markkinahinnan olevan diilin. Sieltä ilmoitettiin, ettei sitä diiliä enää ole pöydällä. Olin että jaahas, kiitos tästä ja tein saman tien Ässien kanssa sopimuksen.

Hagmanin mukaan HIFK:sta soiteltiin myöhemmin samalla kaudella, mutta aiemmasta kohtelustaan tuohtuneena Hagman lähti Sveitsiin.

– HIFK:sta alettiin soitella, että tule loppukaudeksi tänne. Vastasin, että lopettakaa. Juuri äsken sanoitte, etten ole tarpeeksi hyvä pelaaja, jotta voisitte tehdä kahden vuoden diilin. Oli vähän herne nenässä. Puoli vuotta aiemmin olisin tullut melkein ilmaiseksi, muttei haluttu, Hagman kertaa.

Seuraavaksi Hagman siirtyi vielä uudemman kerran KHL:ään, tällä kertaa Jokereihin. Kun Hagman palasi seuraavan kerran liigajäille, oli HIFK:n vastaus tyly.

– Silloin ilmoitettiin hyvin suoraan, ettei me enää haluta sinua, Hagman toteaa.

Lue myös: Jaromir Jagr jatkaa uraansa! – Edessä kuitenkin mahdollinen seurasiirto


Joukkueet: