Huikea epätoivotorjunta – Kazakstanin Nikita Boyarkin venyi estämään jo varmalta näyttäneen maalin

Nikita Boyarkin Kazakstan

Kazakstanin maalivahti Nikita Boyarkin iski pöytään yhden kisojen komeimmista torjunnoista, kun hän nollasi Kanadan hyökkääjän.

Jääkiekon MM-kisojen Riikan lohkon keskiviikon kierroksen iltapelissä ei yllätyksiä nähty, kun Kanada otti selvän 5-1-voiton Kazakstanista, mutta vaikka lukemat olivatkin selvät, niin se ei muuta sitä, ettei Kazakstanin tappio ollut ainakaan maalivahtipelistä kiinni.

Ensiesiintymisensä Riikan MM-jäällä tehnyt Nikita Boyarkin teki kaikkensa, mutta ei joukkueineen voinut mitään monta luokkaa kovempaa vastustajaansa vastaan.

Paras esimerkki Boyarkinin venymisestä nähtiin, kun hän hukkasi kiekon hetkeksi näköpiiristään erään Kanadan mylläkän aikana. Kiekko nousi hänen taakseen ja puolustaja yritti sitä hanskallaan siivota kauemmas. Kiekko kuitenkin tippui Kanadan hyökkääjälle ja näytti siltä, että tämän tarvitsee vain putata kiekko tyhjiin.

Boyarkin oli eri mieltä, eikä luovuttanut. Hän oli epätoivoisessa tilanteessa ja toimi sen mukaisesti yrittäen vain survaista jotain kiekon tielle. Boyarkin sukelsi suojelemaan maaliaan ja onnistui kuin onnistuikin peittämään kanadalaislaukauksen erittäin komealla tavalla.

Nikita Boyarkin otti huikaisevan epätoivotorjunnan ottelussa Kanadaa vastaan:

Katso myös: Täydellisyyttä hipova kuti – Ahti Oksanen maalasi hävyttömän kauniin osuman Ranskan verkkoon


Joukkueet: