Maailmanlistan top-100:ssa oleva Nicolas Kicker sai 6 vuoden kilpailukiellon ottelumanipulaatioista

Nicolas Kicker kilpailukielto - pallomeri.net

Urallaan parhaimmillaan ATP-listan 78. sijalla ollut argentiinalaispelaaja Nicolas Kicker on saanut kuuden vuoden kilpailukiellon.

Vuonna 1992 syntyneen Kickerin pelikielto tuli ottelumanipulaatioista, jotka tapahtuivat vuonna 2015 ATP:n Challenger-kiertueen turnauksissa. Argentiinalainen todettiin syylliseksi kahteen toisen kierroksen ottelun tuloksen manipulointiin,  jotka tapahtuivat Italian Padovassa sekä Kolumbian Barranquillassa.

Pelikiellon lisäksi hän sai 25 000 dollarin sakot.

Mainos alkaa

Rangaistuksen vahvisti Tennis Integrity Unit, joka tutkii otteluvilppejä yhteistyössä Kansainvälisen tennisliiton, ITF:n, kanssa.

Kyse on varsin kovan tason pelaajasta, sillä vielä tämänkin vuoden puolella Kicker ylsi kolmannelle kierrokselle niin Australian Openissa kuin Indian Wellsin Masters-turnauksessa. Parhaimmillaan hän on ollut maailmanlistan 78. sijalla (kesäkuu 2017), ja tämänhetkinen sijoitus on tasan 100.

Nähtäväksi jää, paketoiko nyt tullut rangaistus jopa koko uran. Rangaistuksesta puolet on kuitenkin ehdollista, joten hän saattaa päästä kehiin jo kolmen vuoden kuluttua ollessaan 28-vuotias.

Nicolas Kickerin ATP-profiili

Aihepiiriin liittyvää:

Tenniksen palkintorahat vertailussa: ”TOP-200 pystyy elättämään itsensä”