Koti Jääkiekko-uutiset NHL Nicklas Lidström kuvaili välejään Peter Forsbergiin – ”Emme edes katsoneet toisiimme päin”

Nicklas Lidström kuvaili välejään Peter Forsbergiin – ”Emme edes katsoneet toisiimme päin”

Nicklas Lidström

Ruotsalainen puolustajalegenda Nicklas Lidström kertoi Hockeypuls-podcastissa väleistään toiseen legendaan Peter Forsbergiin.

Kaksikko oli mukana Detroit Red Wingsin ja Colorado Avalanchen välisessä valtataistelussa, jossa vastustajan puolta ei juurikaan kunnioitettu. Tämä heijastui myös joukkueen pelaajistoihin, jotka eivät todellakaan olleet tekemisissä toisen puolen kanssa.

Ruotsalaisen kiekkoilun suurimpiin nimiin kuuluneet Lidström ja Forsberg olivat tässä taistelussa eri puolilla ja myös kaksikon välit olivat hyytävät.

– Meillä ei ollut käytännössä minkäänlaista suhdetta sinä aikana. Muissa kuin Coloradossa pelanneiden pelaajien kanssa saattoi vaihtaa kuulumisia pukukoppikäytävässä ottelun jälkeen, mutta Coloradon kohdalla sellaista ei tapahtunut, Nicklas Lidström muisteli Expressenin mukaan Hockeypuls-podcastissa.

Mainos alkaa

Joukkueiden välit muuttuivat hyytäväksi viimeistään vuoden 1996 pudotuspeleissä, kun Claude Lemieux taklasi Detroitin Kris Draperin sairaalakuntoon. Tuon jälkeen vihanpito muuttui entistä kovemmaksi ja juttelu vastustajan pelaajan kanssa oli käytännössä kiellettyä.

– Emme oikeastaan edes katsoneet toisiimme päin. Tiedän Peterin kertoneen, että kun Coloradossa pelannut venäläinen Valeri Kamenski puhui yhdelle meidän venäläisistämme Detroitissa pelatun ottelun jälkeen, hän sai todella kovan puhuttelun Claude Lemieux’lta, Lidström jatkoi podcastissa.

– Lemieux oli kysynyt Kamenskilta: ”Mitä h*lvettiä teet?”. Tuo kilpailu oli uskomattoman kuumaa noina vuosina. Emme pitäneet todellakaan toisistamme.