Massiivinen tuomio tuli! Nick Ritchie sai Liiga-kauden pisimmän pelikiellon

Nick Ritchie

Kärppien Nick Ritchie sai odotetusti Liiga-kauden pisimmän pelikiellon, kun hyökkääjä sekosi totaalisesti torstain TPS-ottelussa.

Ritchie pimahti täydellisesti Turussa torstaina, kun mies alkoi takomaan jäässä puolustuskyvyttömänä maannutta Markus Nurmea. Tuomaristo tietysti heitti Kärppien hyökkääjä ulos, mutta ansaitusti tilanne meni myös kurinpidon käsittelyyn.

Liigan kurinpito julkisti perjantaina tuomion tapauksesta. Ritchielle määrättiin kahdeksan ottelun pelikielto, joka on toistaiseksi Liiga-kauden pisin.

– Pelikiellon mittaamisen osalta kurinpitodelegaatio toteaa, ettei kyseisen kaltainen toiminta kuulu missään määrin jääkiekkoon. Pelikiellon kestoa koventavana seikkana kurinpitodelegaatio pitää sitä, että Ritchie lyö jäähän kaatamaansa Nurmea niskaan. Kyseinen toiminta – vastustajan niskaan/päähän lyöminen, joka ei osaa lyöntiä lainkaan odottaa – on täysin vastoin vastustajan kunnioitusta, ja lisäksi tällainen toiminta on myös vastoin ns. jääkiekon sisäistä koodistoa, Liigan tiedotteessa todetaan.

Ritchie seuraa seuraavat kahdeksan Kärppien ottelua katsomosta, joten hetkeen miestä ei tarvitse kaukalossa katsella.

Nick Ritchie ja kahdeksan ottelun pelikielto


Pelaajat:
Joukkueet: