Nick Kyrgiosia ”tsempannut” tuomari sai kahden viikon toimintakiellon

Nick Kyrgiosia ”tsempannut” tuomari sai kahden viikon toimintakiellon

Nick Kyrgiosille kesken US Openin ottelun tsemppipuheen pitänyt tuomari Mohamed Lahyani on saanut kahden viikon toimintakiellon.

52-vuotias Lahyani toimi tuomarina US Openin toisen kierroksen ottelussa Australian Nick Kyrgiosin ja Ranskan Pierre-Hugues Herbertin välillä. Kyrgios oli hävinnyt ensimmäisen erän ja oli toistakin häviöllä 0-3.

Hän näytti kentällä varsin haluttomalta – ja seuraavassa puoltenvaihdossa Lahyani päätti tulla alas tuomarin istuimeltaan puhutellakseen Kyrgiosia.

– Haluan auttaa sinua. Sinä et ole tällainen, tiedän sen, ruotsalaistuomarin kuultiin sanovan äkäpussina tunnetulle Kyrgiosille.

Australialaista vastaan pelanneella Herbertillä oli ottelun jälkeen oma kantansa tuomariepisodiin.

– Mielestäni tuo ei ole hänen tehtävänsä, en usko hänen olevan valmentaja. Hän on tuomari, ja hänen pitäisi istua penkillään. Jos hän tekee virheen, häntä on rangaistava, Herbert sanoi IL:n mukaan.

Nyt tenniksen kattojärjestö ATP katsoikin, että rangaistus on paikallaan ja se asetti Lahyanin kahden viikon palkattomaan toimintakieltoon.

– Mohamed on maailmanluokan arvostettu tuomari. Silti, hänen toimintansa ottelun aikana ylitti rajan. Se rikkoi hänen puolueettomuuttaan tuomarina, ATP:n tiedotteessa todettiin.

Videon toimintakieltoon johtaneesta tilanteesta voit katsoa aiemmasta jutustamme.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut