Nick Kyrgiosia ”tsempannut” tuomari sai kahden viikon toimintakiellon

US Openissa Kyrgios Lahyani tuomari - pallomeri.net

Nick Kyrgiosille kesken US Openin ottelun tsemppipuheen pitänyt tuomari Mohamed Lahyani on saanut kahden viikon toimintakiellon.

52-vuotias Lahyani toimi tuomarina US Openin toisen kierroksen ottelussa Australian Nick Kyrgiosin ja Ranskan Pierre-Hugues Herbertin välillä. Kyrgios oli hävinnyt ensimmäisen erän ja oli toistakin häviöllä 0-3.

Hän näytti kentällä varsin haluttomalta – ja seuraavassa puoltenvaihdossa Lahyani päätti tulla alas tuomarin istuimeltaan puhutellakseen Kyrgiosia.

– Haluan auttaa sinua. Sinä et ole tällainen, tiedän sen, ruotsalaistuomarin kuultiin sanovan äkäpussina tunnetulle Kyrgiosille.

Mainos alkaa

Australialaista vastaan pelanneella Herbertillä oli ottelun jälkeen oma kantansa tuomariepisodiin.

– Mielestäni tuo ei ole hänen tehtävänsä, en usko hänen olevan valmentaja. Hän on tuomari, ja hänen pitäisi istua penkillään. Jos hän tekee virheen, häntä on rangaistava, Herbert sanoi IL:n mukaan.

Nyt tenniksen kattojärjestö ATP katsoikin, että rangaistus on paikallaan ja se asetti Lahyanin kahden viikon palkattomaan toimintakieltoon.

– Mohamed on maailmanluokan arvostettu tuomari. Silti, hänen toimintansa ottelun aikana ylitti rajan. Se rikkoi hänen puolueettomuuttaan tuomarina, ATP:n tiedotteessa todettiin.

Videon toimintakieltoon johtaneesta tilanteesta voit katsoa aiemmasta jutustamme.