Klassikkovideo: NHL:ssä uskomaton tilanne – 42-vuotias jääkoneenkuljettaja joutui maaliin Torontoa vastaan ja torjui Carolinan voittoon

NHL Carolina Hurricanes David Ayres / Pallomeri.net

NHL:ssä nähtiin satumainen tarina vajaa kaksi vuotta sitten, kun Carolina joutui laittamaan 42-vuotiaan jääkoneenkuljettajan David Ayresin maaliin Torontoa vastaan.

Carolina joutui tärkeässä vierasottelussa todella ikävään paikkaan, kun joukkueen maalilla aloittanut James Reimer loukkaantui avauserässä. Toisessa erässä joukkue kohtasi sen pelätyn katastrofin, kun varavahtina ollut Petr Mrazek jäi Toronton Kyle Cliffordin jyrän alle sen verran hurjalla tavalla, että myös Mrazek jouduttiin vaihtamaan pois maalinsa suulta.

Tässä vaiheessa maalille jouduttiin kaivamaan katsomossa ollut David Ayres, joka on ammatiltaan Toronton farmijoukkueen jääkoneenkuljettaja. Ayresin edelliset viralliset pelit olivat kuuden vuoden takaa, kun mies nähtiin pelaamassa Allan Cup -amatöörisarjan otteluita. Miehen torjuntaprosentti noissa otteluissa oli 77% ja päästettyjen maalien keskiarvo 8,88 maalia ottelua kohden.

Nyt Ayres joutui kuitenkin pahimpaan mahdolliseen valokeilaan, kun mies pelasi uransa ensimmäisen NHL:n ottelun Toronton kotihallissa Air Canada Centressä.

Ayres hyppäsi askiin Carolinan 3-1-johtoasemassa, kun peliä oli jäljellä vielä vajaat 30 minuuttia. Jääkoneenkuljettaja joutui toisessa erässä antautumaan kahdesti ja päätöserään lähdettiin Carolinan kutkuttavassa 4-3-johdossa.

Tämän jälkeen Ayres löi kuitenkin luukut kiinni ja nappasi kiekot kiinni hallitulla tavalla. Satumainen tarina saikin onnellisen lopun, kun Ayres johdatti Carolinan 6-3-voittoon.

NHL:ssä nähtiin uskomaton tilanne – jääkoneenkuljettaja joutui maaliin

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen YouTubesta!


Pelaajat:
Joukkueet: