NHL kaavailee erikoista maajoukkueturnausta talvelle 2025 – nähdäänkö kaikki Suomen NHL-tähdet viimein Leijonissa?

Kanadan NHL
Kuva: Getty Images

NHL on yrittänyt viime vuosina aktiivisesti järjestää World Cupia uusiksi sitten vuoden 2016 turnauksen. Nyt suunnitelmista on tippunut lisätietoa.

Sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljasti Sportsnetin podcastissa, että NHL kaavailee vuoden 2025 helmikuulle maajoukkueturnausta, jossa nähtäisiin 4-6 joukkuetta. Venäjä ei tule kuulumaan osallistujamaihin.

Mikäli turnaus järjestetään neljän joukkueen voimin, niin mukana on Ruotsi, Suomi, USA ja Kanada. Tässä mallissa Kanadan ja USA:n ottelut pelattaisiin Pohjois-Amerikassa, kun taas Ruotsi ja Suomi kohtaisivat Euroopassa. Ratkaisuottelut pelattaisiin puolestaan USA:n itärannikolla.

Tapahtuma kestäisi yhteensä viikon ajan.

Edellisen kerran maailman parhaat pelaajat ovat kohdanneet vuoden 2016 World Cupissa Torontossa. Tämän jälkeen parhaita ei ole saatu samaan tapahtumaan ja varsinkin Suomessa on odotettu sitä vesi kielellä, koska nyt käsillä on kaikkien aikojen sukupolvi.

Sen sijaan vuoden 2026 Milanon olympialaisista ei ole edellenkään mitään tietoa, että saadaanko NHL-pelaajat mukaan turnaukseen.