NHL:n verkkosivusto ennusti Suomen 4 Nations Face-Off -joukkueen kokoonpanon

Olli Määttä
Kuva: Getty Images

NHL:n verkkosivustolla julkaistiin toimituksen näkemyksen mukainen ennustus Leijonien kokoonpanosta 4 Nations Face-Offissa.

Maajoukkuelätkän ensi talven huippukoitokseen 4 Nations Face-Offiin on vielä matkaa reilut seitsemän kuukautta, mutta spekulaatiot joukkuevalinnoista pyörivät jo nyt.

Joukkueisiin on jo nimetty ensimmäiset kuusi pelaajaa kuhunkin ja Leijonien valinnat olivat varsin odotetut, kun Sebastian Aho, Aleksander Barkov, Miro Heiskanen, Esa Lindell, Mikko Rantanen ja Juuse Saros nimettiin ryhmään.

Mainos alkaa:

NHL:n verkkosivuston toimitus on julkaissut tuoreen ennustuksensa Leijonien lopullisesta kokoonpanosta. Liigan sivusto teki edellisen projektionsa helmikuussa, eikä nimilista ole kokenut kuin pari muutosta.

Hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi on vaihtunut puolustaja Olli Määttään, mikä vähentää hyökkääjien lukumäärän kahteentoista ja nostaa puolustajien lukumäärän kahdeksaan. Sivuston arvioissa tätä perustellaan hyökkäyskaluston leveydellä. Sivuston mukaan hyökkäyskaluston on Suomen laadukkain osa.

– Kivikova Aleksander Barkov johdatti Florida Panthersin Stanley Cupin mestaruuteen. Sen jälkeen, mitä hän teki joukolle lahjakkaita hyökkääjiä, mukaan lukien Edmonton Oilersin Connor McDavid finaalisarjassa, ei ole epäilystäkään, että hän on lajin paras kahden suunnan pelaaja. Mikko Rantanen oli tärkeässä roolissa Coloradon mestaruudessa 2022 ja Sebastian Aho on Carolinan hyökkäyksen johtaja. Ja Anton Lundell ja Eetu Luostarinen kiillottivat Barkovin tavoin kilpeään tämän kauden pudotuspeleissä. Monipuolisuus on tämän ryhmän kulmakivi – lähestulkoon keneen tahansa voi luottaa puolustusalueella. Ja erikoistilanteet, etenkin alivoima, on vahvuus, artikkelissa kehutaan.

Puolustuksessa yksi vahvuus olisi entisen Dallas Stars -kolmikon, eli Jani Hakanpään, Miro Heiskasen ja Esa Lindellin yhteinen kemia. Heistä Hakanpää siirtyi vastikään vapailla papereilla Toronto Maple Leafsiin.

Leijonien toinen muutos sitten helmikuun on koskee maalivahtikolmikkoa, kun Antti Raanta on vaihtunut Ville Hussoon. Ukko-Pekka Luukkosesta ennakoidaan kakkosvahtia, eikä ykkösestä ole epäselvyyttä.

– Saros on noussut yhdeksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Liigan kärki otteluissa, aloitetuissa otteluissa, kohti tulleissa laukauksissa ja torjunnoissa kolmen viime kauden aikana, ja kykenee ratkaiseviin torjuntoihin sekä joukkueen rauhoittamiseen itseluottamuksensa ja tasaisuutensa myötä, artikkelissa todetaan.

NHL:n verkkosivusto ennustaa, että Leijonat pelaa 4 Nations Face-Offissa tällaisella kokoonpanolla:

Maalivahdit
Ville Husso, Detroit Red Wings
Ukko-Pekka Luukkonen, Buffalo Sabres
Juuse Saros, Nashville Predators*

Puolustajat
Jani Hakanpää, Toronto Maple Leafs
Miro Heiskanen, Dallas Stars*
Henri Jokiharju, Buffalo Sabres
Esa Lindell, Dallas Stars*
Olli Maatta, Detroit Red Wings
Niko Mikkola, Florida Panthers
Rasmus Ristolainen, Philadelphia Flyers
Juuso Valimaki, Utah Hockey Club

Hyökkääjät
Sebastian Aho, Carolina Hurricanes*
Aleksander Barkov, Florida Panthers*
Mikael Granlund, San Jose Sharks
Erik Haula, New Jersey Devils
Roope Hintz, Dallas Stars
Artturi Lehkonen, Colorado Avalanche
Anton Lundell, Florida Panthers
Eetu Luostarinen, Florida Panthers
Matias Maccelli, Utah Hockey Club
Mikko Rantanen, Colorado Avalanche*
Teuvo Teravainen, Chicago Blackhawks
Eeli Tolvanen, Seattle Kraken

* = pelaaja nimetty jo virallisesti lopulliseen joukkueeseen

Tsekkaa myös: The Athletic: Patrik Laine herkullisen siirtohuhun kohteena – Carolina Hurricanes kutsuu?


Pelaajat:
Joukkueet: