NHL:ssä työrauha vuoteen 2022 asti – NHLPA piti työehtosopimuksen voimassa

NHL:ssä työrauha vuoteen 2022 asti – NHLPA piti työehtosopimuksen voimassa

Huoli mahdollisesta NHL:n työsulusta voidaan unohtaa pariksi lisävuodeksi, sillä NHLPA ei käyttänyt optiotaan työehtosopimuksen aikaisempaan irtisanomiseen.

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA ilmoitti maanantaina päättäneensä olla käyttämättä optiota, jolla se olisi voinut irtisanoa nykyisen työehtosopimuksen ja käynnistää neuvottelut uudesta sopimuksesta. Nykyinen sopimus tulee siis pysymään voimassa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, eli sopimuksen voimassaolo päättyy 15.9.2022.

Liiga ilmoitti 30. elokuuta jättävänsä oman vastaavan optionsa käyttämättä, kun taas atakaraja pelaajayhdistyksen päätökselle oli 16. syyskuuta.

– Vaikka pelaajilla onkin nykyistä työehtosopimusta koskevia huolenaiheita, olemme liigan kanssa yhtä mieltä siitä, että on parempi tarttua noihin huolenaiheisiin yhteistyössä kuin lopettaa nykyinen sopimus jo tämän kauden jälkeen. Olemme keskustelleet liigan kanssa työehtosopimuksen jatkamisesta, ja odotan noiden keskustelujen jatkuvan, toteaa NHLPA:n johtaja Donald Fehr yhdistyksen tiedotteessa.

Jos NHL tai NHLPA olisi käyttänyt optionsa, olisi nykyisen sopimuksen voimassaolo olisi lakannut 15. syyskuuta 2020. NHL:n ja NHLPA:n edustajat ovat tavanneet säännöllisesti kesän aikana ja keskustelleet työehtosopimuksen mahdollisesta jatkamisesta. Tapaamiset ovat olleet molempien osapuolten mukaan sisällöltään positiivisia ja niitä on tarkoitus jatkaa.

Lue myös: IL: Patrik Laine kritisoi Jetsin päävalmentajaa – ”muualla pelaisin parhaiden kanssa”

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut