Päivän knoppitieto: Näin paljon NHL-tuomarit tienaavat kaudessa

Wes McCauley NHL-tuomari mikrofoni kuulutus - Pallomeri.net

NHL-kaukaloissa luistelee monimiljonäärejä toisensa perään, ja joidenkin kausikohtainen palkka on pitkälti yli 10 miljoonan dollarin. Mutta kuinka paljon tuomarit tienaavat työstään?

BShockey-sivuston julkaiseman artikkelin mukaan NHL-päätuomareiden kausikohtaiset palkat vaihtelevat 165 000 dollarista jopa 400 000 dollariin asti.

Päätuomari tienaa ottelua kohden keskimäärin noin 1 500 – 3 000 dollaria.

Mainos alkaa:

Tämä suuri heitto lukujen välillä johtuu siitä, että tuomareille maksetaan kokemuksesta, eli mitä enemmän kausia taalaliigassa on takana, sitä suurempi on palkkakin.

Linjatuomarit tienaavat luonnollisesti vähemmän, keskimäärin 110 000 – 235 000 dollaria kaudessa.

Kanadalainen Dailyhive-sivusto puolestaan tietää kertoa, että koulutusvaatimusta ei NHL-tuomareilla periaatteessa ole, mutta takana täytyy olla viisi kautta tuomarointia juniori- tai alasarjoissa, minkä lisäksi raitapaidoilta vaaditaan vähintään kolmen vuoden pelaajataustaa “hyvällä tasolla”.

Liigan tuomaripalkat eivät ole julkista tietoa, mutta joidenkin arvioiden mukaan muutamat yksilöt pääsisivät 30 000 – 40 000 euron suuruisiin kausikorvauksiin.

Yksi tunnetuimmista NHL-tuomareista on Wes McCauley, jonka viihdyttävät kuulutukset ovat nousseet todellisiksi hiteiksi.