Päivän knoppitieto: Näin paljon NHL-tuomarit tienaavat kaudessa

Wes McCauley NHL-tuomari mikrofoni kuulutus - Pallomeri.net

NHL-kaukaloissa luistelee monimiljonäärejä toisensa perään, ja joidenkin kausikohtainen palkka on pitkälti yli 10 miljoonan dollarin. Mutta kuinka paljon tuomarit tienaavat työstään?

Gazettereview.com-sivuston kesällä 2017 julkaiseman artikkelin mukaan NHL-päätuomareiden kausikohtaiset palkat vaihtelevat 115 000 dollarista aina 255 000 dollariin asti.

Päätuomari tienaa ottelua kohden noin 1 500 – 3 000 dollaria.

Tämä suuri heitto lukujen välillä johtuu siitä, että tuomareille maksetaan kokemuksesta, eli mitä enemmän kausia taalaliigassa on takana, sitä suurempi on palkkakin.

Mainos alkaa

Linjatuomarit tienaavat luonnollisesti vähemmän, keskimäärin 70 000 – 100 000 dollaria kaudessa.

Kanadalainen Dailyhive-sivusto puolestaan tietää kertoa, että koulutusvaatimusta ei NHL-tuomareilla periaatteessa ole, mutta takana täytyy olla viisi kautta tuomarointia juniori- tai alasarjoissa, minkä lisäksi raitapaidoilta vaaditaan vähintään kolmen vuoden pelaajataustaa ”hyvällä tasolla”.

Liigan tuomaripalkat eivät ole julkista tietoa, mutta joidenkin arvioiden mukaan muutamat yksilöt pääsisivät 30 000 – 40 000 euron suuruisiin kausikorvauksiin.

Yksi tunnetuimmista NHL-tuomareista on Wes McCauley, jonka viihdyttävät kuulutukset ovat nousseet todellisiksi hiteiksi.