Päivän knoppitieto: Näin paljon NHL-tuomarit tienaavat kaudessa

Wes McCauley NHL-tuomari mikrofoni kuulutus - Pallomeri.net

NHL-kaukaloissa luistelee monimiljonäärejä toisensa perään, ja joidenkin kausikohtainen palkka on pitkälti yli 10 miljoonan dollarin. Mutta kuinka paljon tuomarit tienaavat työstään?

BShockey-sivuston julkaiseman artikkelin mukaan NHL-päätuomareiden kausikohtaiset palkat vaihtelevat 165 000 dollarista jopa 400 000 dollariin asti.

Päätuomari tienaa ottelua kohden keskimäärin noin 1 500 – 3 000 dollaria.

Tämä suuri heitto lukujen välillä johtuu siitä, että tuomareille maksetaan kokemuksesta, eli mitä enemmän kausia taalaliigassa on takana, sitä suurempi on palkkakin.

Linjatuomarit tienaavat luonnollisesti vähemmän, keskimäärin 110 000 – 235 000 dollaria kaudessa.

Kanadalainen Dailyhive-sivusto puolestaan tietää kertoa, että koulutusvaatimusta ei NHL-tuomareilla periaatteessa ole, mutta takana täytyy olla viisi kautta tuomarointia juniori- tai alasarjoissa, minkä lisäksi raitapaidoilta vaaditaan vähintään kolmen vuoden pelaajataustaa “hyvällä tasolla”.

Liigan tuomaripalkat eivät ole julkista tietoa, mutta joidenkin arvioiden mukaan muutamat yksilöt pääsisivät 30 000 – 40 000 euron suuruisiin kausikorvauksiin.

Yksi tunnetuimmista NHL-tuomareista on Wes McCauley, jonka viihdyttävät kuulutukset ovat nousseet todellisiksi hiteiksi.