Lehti: Uskomatonta, mutta totta – yli-innokas harjoittelija aiheutti NHL:n jäätävän tuomarifarssin

Columbus-Carolina tuomarifarssin aiheutti harjoittelija / Pallomeri.net

Columbuksen ja Carolinan välinen ottelu piti sisällään NHL:n kannalta karmaisevan nolon tuomarifarssin, jonka taustat tulivat nyt julki.

Verkkolehti The Athletic selvitti kiekkoväkeä sunnuntaina kohisuttaneen tuomarifarssin taustat. Tuomariston piikkiin aluksi laitetun mokan takana olikin, uskomatonta kyllä, yli-innokas harjoittelija.

Toisen erän lopussa tapahtui siis seuraavaa.

Carolina teki maalin. Maalia edelsi paitsio, joka jäi tuomareilta huomaamatta. Columbuksen päävalmentaja John Tortorella haastoi tilanteen, mutta tuomarit totesivat lyhyen videotarkistuksen jälkeen, että maali hyväksytään ja Columbus sai epäonnistuneen haaston vuoksi 2 minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä.

Seuraavalla erätauolla tuomarit kuitenkin saivat tietää, että he olivat tehneet virheen ja tilanteessa oli ollut paitsio. He keskeyttivät jäähyn, jota oli jäljellä 45 sekuntia. Carolinan maali jäi kuitenkin voimaan.

The Athletic kertoo, että maalia ei koskaan hyväksytty NHL:n tilannehuoneessa, joka sijaitsee Torontossa. Tilannetta kelailtiin vielä, kun ottelun linjatuomareille jo kerrottiin Columbuksessa, että maalin saa hyväksyä.

Columbuksen Nationwide Arenalla koulutetaan uutta videokoordinaattoria, joka toimii linkkinä jäällä olevien tuomareiden ja Torontossa istuvien videotuomareiden välillä. Harjoittelija istui ottelun aikana ylälehtereillä, lehdistökatsomossa. NHL:n mukaan koordinaattorin pitäisi vain huolehtia tekniikasta, ei antaa komentoja.

– Linjatuomareille lähetettiin videoklippi, jotta he voisivat katsoa tilannetta tabletilta. Tilannetta katsottiin myös Torontossa, kun kuulimme äänen puhelussa: ”Hän ei ollut paitsiossa. Se on maali”. Hän sanoi sen kaksi kertaa! Linjatuomarit kuulivat sen, riisuivat kuulokkeet ja palasivat jäälle kertomaan tuomionsa, NHL:n jääkiekkotoimintojen johtaja Colin Campbell kertoi The Athleticille.

Ääni oli harjoittelijan.

– Videokoordinaattori oli innokas ja halusi osallistua, mutta nyt ei ollut hänen paikkansa osallistua. Tilanne on harmillinen. Hän hätäili, Campbell totesi.

Kun tuomari kertoi väärän tuomion jäällä, Toronton videohuone, harjoittelija ja kotonaan ottelua katsonut Campbell alkoivat panikoida. Torontosta yritettiin karjua linjamiehiä takaisin puhelimeen, mutta turhaan.

Valitettavasti toimitsija oli tässä vaiheessa alkanut desinfioida kuulokkeita koronaohjeistusten mukaisesti, eikä hän kuullut huutoja.

Campbellin mukaan Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen pyysi NHL:ää poistamaan maalin. Campbell olisi niin halunnut tehdäkin, mutta minkäänlaista ennakkotapausta ei löytynyt. Tämä koski toki jäähynkin perumista, mutta tämän ennakkotapauksen suorittamisen suhteen Campbell koki olonsa varmemmaksi ja niin toimittiin.

Yli-innokas harjoittelija aiheutti melkoisen tuomarifarssin NHL:ssä:

Katso myös: Video: Miro Heiskanen alusti taatusti unohtumattoman maalin – Dallas-hyökkääjä teki uransa avausmaalin ahterillaan


Joukkueet: ,