NHL Trade Deadline: Tässä takarajapäivän mielenkiintoisimmat siirrot!

NHL Trade Deadline: Tässä takarajapäivän mielenkiintoisimmat siirrot!

NHL:n siirtoaika umpeutui maanantai-iltana klo 22 Suomen aikaa. Päivän aikana tehtiin 32 pelaajakauppaa ja listasimme niistä mielenkiintoisimmat.

8. Markus Hännikäinen Arizona Coyotesiin

Siirto on mielenkiintoinen paitsi suomalaisittain, mutta myös ehtojensa puolesta. Columbus Blue Jackets sai Hännikäisestä seitsemännen kierroksen varausoikeuden, joka sekin on ehdollinen. Ehtona on, että Hännikäisen on pelattava vähintään 10 runkosarjapeliä, jotta vuoro lähtisi Columbukseen.

7. Brady Skjei Carolina Hurricanesiin

Hurricanes todella pisti hulinaksi NHL:n siirtotakarajalla ja hankki kaksi pakkia aivan kalkkiviivoilla. Viimeisimpänä, muttei millään muotoa vähäisenä nimenä haaviin jäi New York Rangersin Skjei, josta Hurricanes maksoi ensimmäisen kierroksen varausoikeuden verran. Carolina turvasi tässä selustansa lisäämällä kauppaan ehdon, että Rangers tulee saamaan Hurricanes hallussapitämästään kahdesta ykköskierroksen varausvuoroista sen, joka on lopulta myöhempi.

6. Vincent Trochek Carolina Hurricanesiin

Hurricanes aloitti mellastuksensa haalimalla hyökkääjä Trochekin Florida Panthersista. Hurricanes mitä ilmeisimmin todella halusi Trochekin, sillä toiseen suuntaan lähti peräti neljä pelaajaa. Trochek on tosin parhaimmillaan tehnyt 75 pistettä, mikä on tämän päivän NHL:ssä kova saldo, mutta vammat ovat häirinneet viime kausia. Aika näyttää mikä on totuus, mutta tuoreeltaan Hurricanes vaikuttaa maksaneen kovaa ylihintaa.

5. Andreas Athanasiou Edmonton Oilersiin

Tuulennopea Athanasiou siirtyy Edmontoniin Detroit Red Wingsistä ja häntä on kaikissa spekulaatioissa aseteltu heti supertähti Connor McDavidin vierelle. Mitä todennäköisimmin asia tulee olemaan juurikin niin, sillä Oilers on etsinyt pelaajaa, joka pysyisi McDavidin tahdissa. Yhdessä he muodostanevat NHL:n nopeimman parivaljakon.

4. Jean-Gabriel Pageau New York Islandersiin

Ottawa Senatorsista siirtynyt Pageau oli takarajan kuumin hyökkääjänimi ja Senators sai hänestä sekä ensimmäisen että toisen kierroksen varausoikeuden. Lisäksi kauppaan kuuluu ehdollinen kolmannen kierroksen varausoikeus, jonka Senators saa, jos Islanders voittaa Stanley Cupin. Pageaun sopimus oli päättymässä kauden jälkeen, mutta hän teki heti siirron varmistuttua jatkosopimuksen Islandersin kanssa.

3. Barclay Goodrow Tampa Bay Lightningiin

Goodrowlla ei pitäisi olla mitään asiaa tämän listan kärkikahinoihin, sillä hän on kyllä kelpo syvyyspelaaja, mutta ei lähelläkään markkinoiden kuumimpia nimiä. Palkintopallisija irtoaa kuitenkin sen myötä mitä hänestä maksettiin. Vuoden 2020 takarajapäivän kovin ylihinta liikkui San Jose Sharksin suuntaan, sillä Tampa oli valmis antamaan Goodrown palveluksista ykköskierroksen varausoikeuden. Ratkaisu aiheuttaa kaikin tavoin akuuttia päänraapimista, mutta kenties loppukausi kertoo ulkopuolisillekin sen, minkä Tampan sikariporras ainakin luulee tietävänsä.

2. Sami Vatanen Carolina Hurricanesiin

Pakkimarkkinoiden kuumin nimi siirtyi odotetusti pois New Jersey Devilsistä ja lähtee kannujahtiin Hurricanesin kanssa. Kauppa meni aivan kalkkiviivoille ja syynä siihen oli mitä todennäköisimmin Vatasen vamma, jota hän on potenut kolmisen viikkoa. Hurricanes sai Vatasen naarattua varsin halvalla ja Vataselle lienee luvassa iso rooli etenkin ylivoimapelissä.

1. Robin Lehner Vegas Golden Knightsiin

Aivan viime hetkillä jysähti takarajapäivän kovin siirtopommi, kun Vegas tiedotti hankkineensa Lehnerin Chicago Blackhawksista. Näin ollen Vegasilla on taatusti NHL:n kovin maalivahtikaksikko playoffeihin lähdettäessä, kun selkeänä ykkösvahtina aiemmin häärinyt Marc-Andre Fleury on saanut peliään kuntoon. Kauppa vaati melkoisia kommervenkkejä Vegasin palkkakattotilanteen vuoksi, joten Toronto Maple Leafs oli myös kaupassa mukana ja otti kontolleen osan Lehnerin palkasta viidennen kierroksen varausoikeutta vastaan, jotta kauppa saatiin toteutettua.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut