NHL:ltä tiukka kielto seuroille – koronatestien tuloksista tai loukkaantumisista ei hiiskuta enää sanaakaan

NHL-johdon lehdistötilaisuus / Pallomeri.net

NHL antoi selkeät ohjeet seuroilleen koronatestien ja loukkaantumistietojen suhteen. Niistä ei tulla puhumaan ulospäin enää sanaakaan.

NHL on kieltänyt seuroiltaan koronavirustestien tulosten julkaisun ja pelaajien loukkaantumisista tiedottamisen loppukauden ajaksi. Sarja palaa koronavirustauolta kaukaloihin 1. elokuuta alkaen Edmontonissa ja Torontossa.

NHL perusteli päätöstä yksilöiden terveystietojen suojelulla. Liiga päätti linjauksesta pelaajayhdistys NHLPA:n kanssa. Vaakakupissa on silti avoimuus koronatilanteen kehittymisestä.

Mainos alkaa

– Noudatamme käytäntöä, jossa liiga kertoo testattujen määrän. Jotta yksilöiden koronatulokset eivät tule julki, seurat eivät myöskään kerro loukkaantumisista, kommentoi NHL:n varakomissaari Bill Daly ESPN:lle.

Liiga julkistaa testimäärien lisäksi positiivisten testitulosten määrän. Testejä tehdään seurojen harjoitusleirien aikana ja sitten, kun 24 joukkueen ottelut jatkuvat Kanadassa.

– Haluamme suojella pelaajia siltä, etteivät heidän terveystietonsa leviä mediassa, Daly korosti.

Pelaajayhdistyksen edustajan Mathieu Schneiderin mukaan yksityisyyden suojasta kiinni pitäminen oli pelaajille merkittävä asia, kun NHLPA neuvotteli kauden jatkosta liigan kanssa.

Pelaajat on määrä testata päivittäin ja positiivisen testituloksen saaneet eristetään muista.

– Uskon, että pelaajat ymmärtävät, että jos he eivät kerro oireista, he voivat tartuttaa muita. Siksi koronavirukseen suhtaudutaan varmasti eri tavalla kuin vammaan, joiden kanssa joskus pelataan, Schneider uskoo.

Tsekkaa myös: NHL Playoffs 2020: Näin pudotuspelit pelataan – kaavio ja otteluohjelma