NHL:n tähdistökentälliset on valittu – Toronto-tähdet tiputtivat Connor McDavidin ulos ykkösvitjasta

Auston Matthews Toronto Maple Leafs / Pallomeri.net

NHL:n tähdistökentällisten koostumukset julkaistiin yhdessä palkinnonsaajien kanssa. Ykkösketjua tähdittävät Toronto Maple Leafsin tähdet.

Toronto Maple Leafsin keskushyökkääjä Auston Matthews putsasi NHL:n palkintogaalassa pöydän kovimmista pokaaleista pokkaamalla Hart Trophyn ja Ted Lindsay Awardin, mutta kunniat eivät jääneet siihen, sillä Matthews oli myös kärkinimi liigan ensimmäiseen tähdistökentälliseen äänestettyjen pelaajien listalla.

Matthewsin laitahyökkääjiksi ykköstähdistöön valittiin niin ikään Maple Leafsista Mitchell Marner ja Calgary Flamesin Johnny Gaudreau. Tähdistökentällisen pakkiparin muodostavat Colorado Avalanchen Cale Makar, joka voitti myös parhaan puolustajan palkinnon, eli Norris Trophyn ja Nashville Predatorsin Roman Josi. Maalivahdiksi valittiin New York Rangersin Igor Shesterkin, joka luonnollisesti kruunattiin myös kauden parhaaksi maalivahdiksi Vezina Trophylla.

Matthews valittiin ykköstähdistöön ensi kertaa urallaan, kuten myös Gaudreau ja Shesterkin. Josille, Makarille ja Marnerille valinta oli uran toinen.

Kakkostähdistö puolestaan rakentui Albertan provinssin tähtien ympärille, kun kentällisen sentteriksi valittiin Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid. Naapuriseura Calgary Flamesista mukaan mahtuivat laitahyökkääjä Matthew Tkachuk sekä maalivahti Jacob Markström. Toisen laiturin tontin saalisti Florida Panthersin Jonathan Huberdeau ja takalinjoille pääsivät Tampa Bay Lightningin Victor Hedman ja Boston Bruinsin Charlie McAvoy.

NHL julkaisi samalla myös kauden tulokastähdistön. Hyökkäysketjun muodostavat Anaheim Ducksin Trevor Zegras, Detroit Red Wingsin Lucas Raymond ja Maple Leafsin Michael Bunting. Puolustukseen valittiin Red Wingsin Moritz Seider, joka palkittiin vuoden tulokkaana Calder Trophylla ja hänen parikseen pääsi Predatorsin Alexandre Carrier. Maalivahdin tontille kelpuutettiin Bruinsin Jeremy Swayman.

NHL:n tähdistökentällisten ja tulokastähdistön koostumukset perustuvat Professional Hockey Writers Associationin edustajien runkosarjan päätyttyä suorittamaan äänestykseen.

Tsekkaa myös: NHL jakoi palkinnot kauden parhaille – Auston Matthews putsasi pöydän


Joukkueet: