NHL:ltä päätös Jesse Puljujärven tapauksen jälkeen: USA:n ja Kanadan välinen raja suljettiin joukkueilta

Jesse Puljujärvi Edmonton Oilers Columbus NHL - Pallomeri.net

NHL on tehnyt kovan päätöksen ja sulkenut Yhdysvaltojen ja Kanadan rajan ylittävän liikenteen sarjassa pelaavilta joukkueilta.

Jesse Puljujärvestä tuli tiettävästi ensimmäinen kanadalaisjoukkueen pelaaja, joka antoi positiivisen koronanäytteen USA:n puolella eikä sen myötä päässyt palaamaan joukkueen mukana Kanadan puolelle.

Sportsnetin mukaan sunnuntaina saatiin kuitenkin sovittua, että Puljujärvi päsee palaamaan Seattlesta Kanadan puolelle erikoisjärjestelyin.

Nyt NHL on lyönyt rajan kiinni, sillä pelkona on Puljujärven kaltaisten tapauksien toistuminen, mikä tarkoittaisi sitä, etteivät pelaajat pääsisi viettämään perheidensä kanssa joulua. Rajoitusta onkin tarkoitus jatkaa ainakin jouluun saakka.

Tällä hetkellä pelaajia on koronaprotokollalistalla jo toista sataa, ja lukema kasvaa päivittäin. Detroit Red Wings liittyi sunnuntaina Colorado Avalanchen, Florida Panthersin, Calgary Flamesin, Nashville Predatorsin ja Boston Bruinsin seuraan niiden joukkueiden listalle, joiden pelit on laitettu kokonaan jäihin tartuntaryppäiden takia.

Otteluita on tässä kohtaa peruttu jo 40 ja vain kahdelle on löydetty korvaava pelipäivä. NHL-pelaajien osallistumien olympialaisiin näyttääkin päivä päivältä yhä epätodennäköisemmältä.