NHL:ltä selvä linjaus – Kaapo Kakko ei saa osallistua pudotuspeleihin

Kaapo Kakon Kaapo Kakolla NBC Kaapo Kakko New York Rangers NHL / Pallomeri.net

NHL:n pudotuspelit on tarkoitus käynnistyä elokuun alussa, vaikka koronavirus jyllää Pohjois-Amerikassa kenties vielä alkukuukausiakin pahempana.

Kaikki sarjan joukkueet valmistautuvat jo kovaa vauhtia harjoitusleirien alkuun, mitkä on tarkoitus käynnistyä ensi viikolla. Sen sijaan New York Rangersin Kaapo Kakko elää täydellisessä epävarmuudessa, koska superlupaus saattaa jäädä kokonaan sivuun loppukauden ajaksi.

Syynä on se, että suomalaishyökkääjä sairastaa 1. tyypin diabetesta, jonka vuoksi Kakko luokitellaan riskiryhmään. Nyt NHL:n uusimman linjauksen mukaan Kakon kausi tuleekin päätökseen, sillä liiga ei suostu ottamaan minkäänlaista terveydellistä riskiä riskiryhmiin kuuluvien pelaajien kanssa.

Mainos alkaa

– Pelaajat, jotka seuran lääkärin ja tartuntatautiasiantuntijan konsultaation jälkeen todetaan riskiryhmään kuuluvaksi, eivät ole kelvollisia pelaamaan eivätkä saa osallistua vaiheisiin 3 tai 4, NHL:n lausunnossa todetaan.

Kolmannella ja neljännellä vaiheella tarkoitetaan juuri harjoitusleiriä sekä pudotuspelejä. Tämä tarkoittaisikin sitä, että Kakko sekä muut riskiryhmään kuuluvat pelaajat voivat alkaa keskittymään jo joskus tulevaisuudessa alkavaan ensi kauteen.

Playoffs 2020: Näin pudotuspelit pelataan – kaavio ja otteluohjelma


Pelaajat:
Joukkueet: