Kuka voittaa NHL:n pistepörssin? Yksi suosikki ylitse muiden

VIP-lippu pudotuspelit Stanley Cup NHL-kausi Playoffs
Kuva: Getty Images

NHL:n pistepörssin seuraaminen on yksi kauden mielenkiintoisimmista pelaajakohtaisista tilastoista, kun supertähdet nokittelevat toisiaan.

Edelliset kaksi vuotta ollaan menty Edmonton Oilersin Connor McDavidin komennossa. Oilers-kapteeni onkin ollut suvereeni hallitsija muutenkin viimeisinä vuosina, sillä kuudesta edellisestä pistepörssin voitosta neljä on mennyt kanadalaisen nimiin. Viime kaudella McDavid iski 80 otteluun uskomattomat 123 tehopistettä. Pistepörssin toiseksi sijoittui Columbukseen siirtynyt Johnny Gaudreau, joka tehtaili 115 pistettä.

Kertoimenlaskijat uskovat vastaavaan menestykseen myös tällä kaudella, sillä McDavidin voitosta saa Coolbetilla kertoimen 2.30. Pahin haastaja on supertähden saksalainen joukkuekaveri Leon Draisaitl, jonka kerroin Coolbetilla on 6.50.

Tämän jälkeen todennäköisimmät pistepörssin voittajat ovat Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon sekä Toronto Maple Leafsin Auston Matthews. Suomalaispelaajista pienin kerroin on Coloradon Mikko Rantasella, jolle Coolbet on lätkäissyt pistepörssin voitosta kertoimen 21.00.

Se on varmaa, että pistepörssissä ei tälläkään kaudella juhlita alle 100 pisteellä, vaan voittajan pitää paukuttaa aivan mielettömät tehot juhliakseen Art Ross Trophyn voittoa.