IS: NHL-tähdet palasivat kiireellisesti kotiin yksityiskoneella – kallis lento pysähtyi Tukholmassa ja Turussa

Rasmus Ristolainen nhl / Pallomeri.net

Ilta-Sanomat uutisoi, että lauma suomalaisia ja ruotsalaisia NHL-pelaajia palasi kiireellisesti kotimaihinsa kalliilla yksityiskoneella.

NHL-kauden keskeytyminen aukaisi useille pelaajille harvinaisen mahdollisuuden palata kotimaahansa jo tässä kohtaa vuotta. Koronaviruspandemian takia lentäminen Pohjois-Amerikasta Eurooppaan on tällä hetkellä haastavaa, mutta kun hinku kotiin on kova, niin hätä keksi jälleen keinot ja tässä tapauksessa kalliit sellaiset.

Buffalo Sabresin, Carolina Hurricanesin, Colorado Avalanchen ja Columbus Blue Jacketsin ruotsalaiset ja suomalaiset pelaajat vuokrasivat yhdessä tuumin yksityiskoneen, jolla he lensivät kotimaihinsa. Koneessa oli kaikkiaan 15 pelaajaa. Suomalaisista lennolla olivat mukana Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Mikko Rantanen ja Rasmus Ristolainen.

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan koneen vuokraaminen kustansi hulppeat 100 000 dollaria eli noin 93 000 euroa. Lentoreittinä oli tavallisesta poikkeava Buffalo–Tukholma–Turku.

– Kun NHL ilmoitti maanantaina, että voimme lähteä kotimaahan, otin saman tien lennon Suomeen. Kanadan raja meni kuitenkin tukkoon, joten en päässyt lentämään Torontosta. Aika äkkiä asiat etenivät sen jälkeen. Olin hallilla hakemassa kamoja, kun Mikko Rantanen soitti ja sanoi puoliläpällä, että nyt pitäisi päästä äkkiä kotiin yksityiskoneella. Pian tämän jälkeen ruotsalainen joukkuekaverini tuli sanomaan, että olen kuulemma tulossa samalle yksityislennolle. Kaikin puolin todella upeasti järjestetty, totesi Ilta-Sanomien tavoittama Ristolainen.

Maanantaina NHL antoi luvan pelaajille palata kotimaihinsa, sillä liiga pysyy tauolla ainakin seuraavat kaksi kuukautta. Aikaisintaan kausi jatkuisi 11. toukokuuta.

– Halusin tulla mahdollisimman nopeasti Suomeen, koska ei tiedä yhtään mikä on tilanne kauden suhteen, ja Buffalossa ei ole paljon tekemistä. Mukava päästä tapaamaan perhettä. Nyt pitää ensin olla karanteenissa se pari viikkoa. Syödään ovenkahvoja ja odotellaan. Netflixin katsomista ja jotain muuta. Ehkä tässä voisi suorittaa ne rästiin jääneet lukiokurssit, mutta ei taida opettajat paljon vastailla enää, heitti Ristolainen.

Tsekkaa myös: Klassikkovideo: Tommi Taimi & historian ylimielisin tuuletus rankkarimaalin jälkeen