ESPN: Varmistus tuli – NHL-pelaajat ulkona olympialaisista

Teuvo Teräväinen Carolina Hurricanes NHL
Kuva: Getty Images

Muiden muassa ESPN ja The Athletic uutisoivat tiistaina, että NHL ja pelaajayhdistys ovat päässeet sopuun olympialalaisiin osallistumisesta – tai tarkemmin sanottuna osallistumatta jättämisestä.

Syy maailman parhaiden sivuun jäämiselle on NHL:n äkisti pahentunut koronatilanne. Viimeisen viikon aikana otteluita on jouduttu perumaan jo yli 50, joten liiga joutuu käyttämään olympiatauoksi määritellyn aukon pelien pelaamiseen, jotta kausi saadaan vietyä edes lähes suunnitellusti läpi.

Edellisen kerran kaikki maailman parhaat pääsivät kohtaamaan olympiajäillä 8 vuotta sitten Sotshissa. Seuraava mahdollisuus tälle tulee vuonna 2026, kun olympialaiset kisataan Milanossa.

Pekingin olympialaisiin lähdetäänkin siis Euroopassa ja KHL:ssä kiekkoilevien pelaajien johdolla, ja askissa nähdäänkin varmasti useita Moskovan EHT-turnauksessa viime viikolla esiintyneitä pelureita. Täysin toinen kysymys onkin sitten se, mikä näiden pelaajien halukkuus on lähteä olympialaisiin, sillä karanteenisäännöt ovat ensitietojen mukaan todella rajut, mikäli kohdalle sattuu tartunta tai altistuminen.

Miesten jääkiekko käynnistyy Pekingin olympialaisissa keskiviikkona 9. helmikuuta ja finaali puolestaan pelataan 20.2.