Loistava uutinen! NHL-pelaajat tulossa mukaan vuoden 2022 olympialaisiin

Mikko Rantanen NHL Colorado Avalanche - pallomeri.net

NHL:stä kantautui tiistaina loistavia uutisia, kun sarja ilmoitti päässeensä sopuun uudesta työehtosopimuksesta pelaajayhdistyksen kanssa.

Uusi sopimus on voimassa vuoteen 2026 asti. Sopimus virallisestaan lopullisesti, kun pelaajayhdistys on järjestänyt pelaajillaan äänestyksen asiasta. Uuden työehtosopimuksen mukaan tuleva kausi saatetaan loppuun 1. elokuuta alkavilla NHL:n pudotuspeleillä.

Yksi työehtosopimuksen isoimmista jutuista on se, että pelaajilla on jälleen mahdollisuus tulla mukaan vuonna 2022 sekä 2026 pelattaviin talviolympialaisiin.

Mainos alkaa

Ennen kuin tämä varmistuu, niin sarjan pitää käydä neuvotteluja Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sekä Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n kanssa muun muassa pelaajien vakuutuksista. Isoin askel on kuitenkin otettu sen eteen, että maailman parhaat pelaajat palaavat mukaan hienoimpaan turnaukseen.

Vuoden 2018 talviolympialaisissa ei NHL-pelaajia nähty ja se vaikutti vääjäämättä turnauksen tasoon. Jokainen kiekkofani ottaakin varmasti iloiten asian vastaan.