Nyt se on varmaa! – NHL-pelaajat palaavat olympialaisiin

NHL Hockey Day NHL Draft Hockey GM
Kuva: Getty Images

NHL ja NHLPA pitivät perjantai-iltana Suomen aikaa tiedotustilaisuuden, jossa vahvistettiin parhaiden pelaajien paluu olympiajäille.

NHL ja sarjan pelaajayhdistys NHLPA tiedottivat perjantai-iltana Suomen aikaa pidetyssä tiedotustilaisuudessa kauan odotetun uutisen siitä, että NHL-pelaajat ovat mukana talviolympialaisten jääkiekkoturnauksessa vuonna 2026. Samalla vahvistettiin myös se, että maailman parhaat pelaajat nähdään niin ikään myös vuoden 2030 talvikisoissa.

Edellisen kerran NHL-pelaajat olivat mukana olympialaisissa vuonna 2014 Sotshissa. Edellisen kerran kaikki eliittiluokan pelurit olivat mukana maajoukkueturnauksessa syksyn 2016 World Cupissa.

NHL järjestää myös oman turnauksensa

Kuten aiemmin perjantaina uutisoimme, julkistettiin samassa tilaisuudessa liigan johdon ja pelaajayhdistyksen toimesta odotetusti myös kokonaan uusi kansainvälinen turnaus, joka pelataan ensimmäistä kertaa vuoden 2025 helmikuussa. Turnauksen nimi on 2025 NHL 4 Nations Face-Off ja turnaukseen osallistuvat Kanadan, Ruotsin, Suomen sekä USA:n maajoukkueet.

Turnauksen ottelut pelataan kahdessa pohjoisamerikkalaisessa kaupungissa, joista toinen sijaitsee Kanadassa ja toinen USA:ssa. Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan turnauskaupungit ovat Boston ja Montreal.

Turnaus korvaa kauden 2024-25 All-Star-tapahtuman, jota ei järjestetä lainkaan. Turnaus sisältää seitsemän ottelua, jotka pelataan yhdeksän päivän aikana 12.–20. helmikuuta.

Jokainen joukkue koostuu 23 NHL-pelaajasta, jotka valitsee kunkin maan kansallinen liitto. Pelaajilla on oltava voimassa oleva NHL-sopimus kaudesta 2024-25 ja heidän on oltava NHL-joukkueen kokoonpanossa 2. joulukuuta 2023 lähtien. Kukin kansallisista liitoista valitsee joukkueeseensa kuusi ensimmäistä pelaajaa jo kesällä ja joukkueiden kokoonpanot täydennetään myöhemmin samana vuonna.