NHL paljasti armottoman testijärjestelmänsä – kymmeniä tuhansia testejä ja miljoonien hintalappu

NHL Global Series 2020 peruttu Columbus-Colorado / Pallomeri.net

Paluuta jäille puuhaava NHL paljasti medialle testausjärjestelmänsä, joka ei jätä mitään sattuman varaan ja joka tulee myös maksamaan maltaita.

Uutistoimisto AP kertoo, että NHL ottaa käyttöön todella tiukan testausjärjestelmän, jotta mahdolliset virustartunnat eivät pääse vaarantamaan uudelleenkäynnistettyä kautta, jos kausi joskus pääsee jatkumaan. Pelaajia on tarkoitus testata päivittäin.

– Meillä tulee olemaan tiukka, päivittäinen testausprotokolla. Pelaajat testataan joka ilta, ja tulokset saadaan ennen kuin pelaajat lähtevät hotellihuoneistaan seuraavana aamuna. Näin tiedämme, onko meillä positiivisia testituloksia ja pitääkö pelaajan jäädä karanteeniin. Tuo on kallista, mutta se on tärkeä osa tavoitettamme, liigan apulaiskomissaari Bill Daly totesi AP:lle.

Mainos alkaa:

Liigan mukaan jokainen testi maksaa noin 125 dollaria ja komissaari Gary Bettmanin arvion mukaan pudotuspelien läpiviemiseen tarvitaan noin 25 000-35 000 testiä. Bettman myöntää, että testausten kokonaishinta nousisi “miljooniin dollareihin”.

Säännöllinen testaus on kuitenkin ollut yksi pelaajien vaatimuksista pelien jatkumisen suhteen.

– Testaamista tarvitaan tarpeeksi säännöllisesti. Jos tuo tarkoittaa päivittäistä testaamista, ja se on saatavilla, niin ok. Se olisi hyvä. Jos osoittautuu, että pärjäämme hieman vähemmällä, sekin on ok, totesi NHL:n pelaajayhdistyksen johtaja Donald Fehr.

Daly lisäsi vielä, että yhden positiivisen koronatestituloksen myötä liiga ei välttämättä joutuisi uudelleen tauolle. Päivittäinen testaus mahdollistaisi tartunnan saaneen pelaajan, valmentajan tai joukkueen henkilökunnan jäsenen eristämisen.

Lue myös: TSN: NHL-kausi pelataan loppuun kahdessa kaupungissa – pelit jatkuvat vasta kesän lopulla