Seitsemän NHL-pelaajaa kieltäytyi pelaamasta – Calgarylle pahin isku, Travis Hamonic jää sivuun perhesyistä

Travis Hamonic Calgary Flames / Pallomeri.net

NHL-pelaajille annettiin mahdollisuus kieltäytyä pelaamasta playoffeissa. Seitsemän pelaajaa käytti pykälää ja nimekkäin heistä on Calgaryn Travis Hamonic.

NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n välisissä neuvotteluissa sovittiin pykälästä, jonka myötä kuka tahansa NHL-pelaaja saisi kieltäytyä pelaamasta 1. elokuuta alkavissa playoffeissa ilman minkäänlaista sanktiota.

Pelaajille annettiin kolmen päivän aikaikkuna päätöksen tekemiselle alkaen siitä hetkestä, kun uusi sopimus virallisesti valmistuu. Suomen aikaa maanantaina umpeutunutta pykälää päätyi käyttämään seitsemän pelajaa.

Mainos alkaa

Boston Bruinsin Steve Kampfer, Calgary Flamesin Travis Hamonic, Edmonton Oilersin Mike Green, Montreal Canadiensin Karl Alzner, Pittsburgh Penguinsin Zach Trotman sekä Vancouver Canucksin Sven Bärtschi jättävät playoffit väliin käyttämällä virallista pykälää. Dallas Starsin Roman Polak palasi kotimaahansa jo aiemmin ja ilmoitti, ettei aio palata enää Yhdysvaltoihin.

Pelillisesti kovimman menetyksen koki Calgary. Hamonic kuuluu joukkueen runkopelaajiin, mutta Calgaryn onneksi joukkueen puolustuskalustosta löytyy syvyyttä, jolla Hamonicin menetys pystytään paikkaamaan, mutta luonnollisesti tämä tarkoittaa samalla sitä, että Calgaryn alakerta ei kestä enää samalla tavalla loukkaantumisia kuin aiemmin.

Entinen tähtipakki Green on myös menetys, vaikka hänen roolinsa Edmontonissa on pienempi kuin Hamonicin vastaava Calgaryssä. Sen sijaan Alzner, Bärtschi, Kampfer ja Trotman olisivat olleet todennäköisesti mukana seurojensa laajennetussa playoff-ryhmässä, mutta kaikki ovat pelanneet tällä kaudella enimmäkseen AHL:n puolella.

Hamonic ilmoitti jättävänsä pelit väliin perhesyistä. Hän sanoi tiedotteessaan, ettei halunnut ottaa riskiä, että altistaisi tyttärensä ja muun perheensä virukselle. Myös Green ja Kampfer vetosivat perhesyihin. Green sanoi kieltäytymisensä syyksi viruksen aiheuttamat epävarmuudet ja uhat. Kampfer puolestaan kertoi, että hänen vaimollaan ja pojallaan on synnynnäinen sydänvika, jonka myötä he kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään, joten hän kieltäytyi Hamonicin tavoin ottamasta riskiä heidän altistamisestaan. Alzner ja Bärtschi eivät paljastaneet tarkempaa syytä kieltäytymiselleen.

Lue myös: NHL Playoffs 2020: Näin pudotuspelit pelataan – kaavio ja otteluohjelma