Nyt se on varmaa! – NHL-kausi jatkuu 1. elokuuta, tältä näyttää otteluohjelma

nhl-pudotuspelit 2020 - pallomeri.net

Myöhään perjantaina se vihdoin tapahtui! NHL ja NHLPA löivät lukkoon työehtosopimuksen neljäksi vuodeksi ja pääsivät sopuun kauden jatkosta.

Polku kohti kauden jatkumista on ollut vääjäämätön, mutta se on edennyt jopa tuskallisen hitaasti. Perjantai-iltana Suomen aikaa julkaistiin kuitenkin vihdoin se vapautta varmistus. NHL ja pelaajayhdistys NHLPA tiedottivat sorvanneensa työehtosopimukselle nelivuotisen jatkon.

Samoissa neuvotteluissa siis päätettiin kauden jatkumisen ehdoista. Kausi jatkuu 1. elokuuta kuten mediat ovat toisen käden tietojen perusteella aiemmin raportoineet ja pelikaupungeiksi vahvistettiin huhuissa pyörineet Edmonton ja Toronto.

Mainos alkaa

Kauttaan yhä jatkavat 24 joukkuetta siirtyvät isäntäkaupunkeihin 26. heinäkuuta. Itäisen konferenssin 12 joukkuetta pelaavat jatkopelinsä Torontossa ja läntisen konferenssin 12 joukkuetta Edmontonissa.

Niin sanotuissa playoff-karsinnoissa pelaa 16 joukkuetta ja niissä nähdään kahdeksan ottelusarjaa paras viidestä -systeemillä. Lisäksi molempien konferenssien neljä parasta joukkuetta pelaavat keskenään yksinkertaisen sarjan, joka on niin sanottu sijoitussarja. Joukkueet asetetaan sijoitussarjaa varten paremmuusjärjestykseen runkosarjan pistekeskiarvon mukaan.

Karsintasarjojen voittajat pysyvät isäntäkaupungeissaan. Konferenssien finaalit ja Stanley Cup -finaalit pelataan Edmontonissa. Konferenssifinaalien on määrä alkaa 8. syyskuuta ja Stanley Cup -finaalisarjan 22. syyskuuta. Mestari on tiedossa viimeistään 4. lokakuuta.

Samalla liiga tiedotti, että vuotuinen varaustilaisuus järjestetään 9.-10. lokakuuta. Työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin myös läpimurto olympialaisten suhteen. Pelaajat osallistuvat 2022 Pekingin olympialaisiin ja 2026 Milanon sekä Cortinan olympialaisiin, mutta tämä edellyttää vielä sitä, että liiga ja pelaajayhdistys pääsevät sopuun kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n ja kansainvälisen olympiakomitean kanssa.

Neuvotteluissa päätettiin myös siitä, että palkkakatto pysyy 81,5 miljoonassa dollarissa kaudella 2020-21, mutta sitä voidaan kasvattaa tulevina kausi taloustilanteen salliessa. Lisäksi NHL-pelaajien minimipalkka nousee ensi kaudella 700 000 dollarista 750 000 dollariin. Kaudesta 2023-24 lähtien minimipalkka nousee 775 000 dollariin.

Toimittaja John Shannon jakoi Twitterissä NHL:n playoff-karsintojen ohjelman:

Tsekkaa myös: NHL Playoffs 2020: Näin pudotuspelit pelataan – kaavio ja otteluohjelma