The Athletic: NHL-seurat selvittävät halliensa varaustilanteita – paluu jäälle tapahtuu elokuussa?

Leon Draisaitl NHL maali Donald trump - pallomeri.net

NHL:n GM-puhelinkokous paljasti, että seuroja on pyydetty selvittämään ovatko heidän kotihallinsa vapaana mahdollisia elokuun pelejä ajatellen.

NHL:n johtoporras piti puhelinkokouksen NHL-seurojen GM:ien kanssa. Verkkolehti The Athleticin mukaan kokouksen asialistalla oli kaksi asiaa.

Ensinnä joukkuiden karanteenien pidentäminen kymmenellä päivällä sekä mielenkiintoisempana kohtana se, että liigajohto pyysi seuroja selvittämään olisiko kullakin joukkueella mahdollisuuksia pelata elokuussa.

Seurat ovat selvittäneet aiemmin halliensa varauskalentereista vapaita pelipäiviä heinäkuun osalta, mutta nyt katseet on käännetty vieläkin pidemmälle, kun arviot koronavirusepidemian kestosta synkkenevät.

Mainos alkaa

Lisäksi NHL:n kannalta elokuu alkaa näyttää entistä kiinnostavammalta mahdollisuudelta, kun Tokion olympialaiset siirrettiin pois heinä-elokuulta. Näin ollen liigan vinkkelistä katsottuna yksi ”kilpaileva taho” olisi juuri sopivasti poissa pelistä, jos kautta päästäisiin jatkamaan viivästetysti.

The Athleticin toimittajan Pierre LeBrunin mukaan todennäköisin skenaario pelien jatkumiselle, jos kausi nyt ylipäätään pääsee jatkumaan, on se, että kausi jatkuisi suoraan playoffeilla. Mahdollisesti kyseessä olisivat laajennetut playoffit. LeBrun mainitsee perinteisen 16 joukkueen formaatin lisäksi myös 20-24 joukkueen formaatit mahdollisiksi.

LeBrunin mukaan NHL seuraa koronatilannetta herkeämättä, mutta samalla suunnittelee vaihtoehtoisia malleja kauden loppuun saattamiselle.

Lue myös: MTV: Veikkausliiga joutumassa kovien päätösten eteen – pöydällä kolme vaihtoehtoa