NHL-kausi 2022-2023 – Colorado Avalanche ylivoimainen mestarisuosikki

VIP-lippu pudotuspelit Stanley Cup NHL-kausi Playoffs
Kuva: Getty Images

NHL-kausi 2022-2023 starttaa perjantaina 7. lokakuuta, kun San Jose Sharks ja Nashville Predators kohtaavat Prahassa.

Maailman paras kiekkosarja saapuu jälleen viihdyttämään lätkäfaneja ja luvassa on taatusti ikimuistoinen kausi. Hallitseva mestari on Colorado Avalanche, joka on ylivoimainen suosikki myös tulevaan kauteen. Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin tähdittämän joukkueen mestaruuskerroin on Coolbetilla vain 5.25. Ero seuraaviin on häkellyttävä, sillä pahimmiksi haastajiksi on nostettu Toronto Maple Leafs ja Florida Panthers, joiden mestaruudesta annetaan kertoimiksi 11.00.

Coloradon voittaminen pudotuspelisarjassa tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa, koska vaikka joukkue menetti tärkeitä palasia mestaruusjoukkueesta, niin myös korvaajat löytyivät näille paikoille.

Toronton kohdalla kaikki ainekset olisivat menestykseen, mutta peikkona on edelleen jatkaminen edes ensimmäiseltä kierrokselta. Maalivahtiongelmat nostavat aina päätään Torontosta puhuttaessa, eikä tilanne ole juurikaan parantunut täksi kaudeksi.

Florida oli viime vuonna runkosarjassa paras joukkue, mutta pudotuspeleissä se lässähti totaalisesti kasaan. Nyt menestystä lähdetään hakemaan kokeneen Paul Mauricen johdolla, joten ainakin valmennus on osaavampi kuin viime kaudesta.

Coolbetin kertoimien valossa muita potentiaalisia menestyjiä ovat Tampa Bay Lightning, Carolina Hurricanes ja Calgary Flames.