TSN: NHL-kausi pelataan loppuun kahdessa kaupungissa – pelit jatkuvat vasta kesän lopulla

NHL säännöt montreal - pallomeri.net

NHL paljasti viime viikolla päätöksensä loppukauden formaatista. TSN raportoi, että myös toteutustavasta on tihkunut hieman tarkempaa tietoa.

NHL-komissaari Gary Bettman julisti medialle viime viikolla, että liigan runkosarja on virallisesti päättynyt ja kausi päätetään 24 joukkueen pudotuspeleillä, jotka keskitetään kahdelle paikkakunnalle. Tämä tarkoittaa sitä, että ainoastaan seitsemän joukkuetta karsiutui pudotuspeleistä, jotka pelataan todennäköisesti tyhjille katsomoille.

Kanadalaisen urheilukanavan TSN:n mukaan joukkueiden harjoitusleirit eivät ala ennen heinäkuun 10. päivää. Leirit vievät todennäköisesti vähintään kolme viikkoa, joten kausi voisi alkaa aikaisintaan elokuussa. Ensin pelattaisiin niin sanotut ”play-in” -pelit, joiden voittajat etenisivät ensimmäiselle varsinaiselle pudotuspelikierrokselle.

Pudotuspelien kestosta ei ole mitään virallista tietoa vielä olemassa, mutta ne kestänevät ylimääräisen kierroksen takia tavallista pidempään, jolloin Stanley Cupia päästäisiin nostamaan vasta lokakuussa. Seuraavan NHL-kauden on yleisesti oletettu alkavan mahdollisesti vasta joulukuussa.

Mainos alkaa

Kaupungit, joita liiga harkitsee pelipaikkakunniksi, ovat Chicago, Columbus, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Saint Paul ja Pittsburgh Yhdysvalloissa sekä Edmonton, Toronto ja Vancouver Kanadassa. TSN:n toimittajan Frank Seravallin mukaan Las Vegas on vahvin ehdokas ottelupaikkakunnaksi. Kanadan puolella Edmonton on ilmaissut mielenkiintonsa pelikaupungiksi, mutta isännyyttä uhkaa Kanadan 14 päivän karanteenimääräys.

Päätös pudotuspeleihin oikaisusta on herättänyt eriäviä mielipiteitä NHL-joukkueiden pelaajissa ja valmentajissa. Seurat hyväksyivät uuden pudotuspelisysteemin äänin 29-2, mutta pelaajat eivät ole jatkosta vielä äänestäneet. Jos pelaajat eivät kannattaisi kauden jatkoa, aloitettaisiin valmistautuminen seuraavaan kauteen normaalin aikataulun mukaisesti.

Pudotuspelien peruuntuminen olisi taloudellinen katastrofi, sillä NHL ja pelaajayhdistys NHLPA menettäisivät tuloja yli miljardin dollarin edestä.

Kauden huipennuksen todennäköinen siirtyminen tarkoittanee myös sitä, ettäm NHL-pelaajia tuskin nähdään ensi vuonna MM-kisoissa. MM-kisoja aiotaan siirtää eteenpäin, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty ja tärkeä syy sille on NHL:n suunnitelmien hahmottomuus. Kisojen siirtämisellä viikolla ei olisi merkitystä NHL-pelaajien kannalla, jos käy niin, että seuraavan NHL-kauden runkosarja venyy kesäkuulle.

Lue myös: Mahtava tuhkimotarina: 30-vuotias kanadalainen SHL-pakki teki uransa ensimmäisen NHL-sopimuksen