The Athletic: NHL lykkäämässä ensi kauden aloitusta – pelit alkavat vasta joulukuussa?

New York Rangers NHL kaksi maalia - pallomeri.net

Urheilusivusto The Athletic kertoo, että NHL suunnittelee ensi kaudelle normaalia tiukempaa ohjelmaa, sillä kauden alkua ollaan siirtämässä joulukuulle.

Koronaviruspandemian vuoksi NHL-kautta ollaan pelaamassa loppuun vasta kesällä, mikä luonnollisest tarkoittaa sitä, että NHL on joutunut pohtimaan myös kauden venymisen vaikutuksia ensi kauden aloitukseen.

Urheilusivusto The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun paljastaa artikkelissaan, että NHL-kausi 2020-2021 saattaakin käynnistyä vasta joulukuussa.

Asiasta on LeBrunin lähteiden mukaan keskusteltu liigan johdon ja seurojen kanssa. Hämmentävää ideassa on kuitenkin se, että NHL aikoo kahden kuukauden lykkäyksestä huolimatta pelata silti täyden 82 ottelun runkosarjan.

Mainos alkaa

Tähän päästäkseen kalenterista on liigan trimmattava pois All Star -viikonloppu ja joukkueiden väliviikot. Tämän lisäksi joulutaukoa on lyhennettävä ja oikeastaan kaikki mahdollinen ylimääräinen ilma on nuijittava pois otteluohjelmasta.

LeBrun tosin korostaa, että mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, vaan kyse on siitä, että NHL käy läpi kaikki mahdolliset skenaariot. LeBrunin mukaan sille on kaksi syytä miksi joulukuun startista keskustellaan.

Ensimmäinen syy on se, että liiga ja seurat ovat valmiita katsomaan kortin tämän kauden loppuunsaattamisen osalta aivan loppuun saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että playoffeja saatetaan pelata vielä syys-lokakuussa. Pelaajat luonnollisesti tarvitsevat jonkin sortin huilijakson ja harjoituskauden vyölleen ennen kuin seuraavaa kautta voidaan aloittaa.

Toinen syy löytyy yleisöstä. Useat seurat eivät LeBrunin mukaan pysty näkemään sitä vaihtoehtona, että ensi kaudella pelattaisiin tyhjille katsomoille, joten joulukuulle odottaminen olisi viisasta. Kukaan ei tosin vielä tiedä mikä tilanne tulee silloin olemaan ja voivatko ihmiset palata halleihin, mutta todennäköisyydet sille ovat huomattavasti paremmat. NHL-seurojen bisnes on kuitenkin melko riippuvainen lipputuloista, joten joidenkin seurojen edustajat ovat LeBrunin mukaan todenneet, että seura häviää vähemmän rahaa sillä täysseisokissa kuin tyhjälle hallille pelatessa.

Lue myös: CHL lykkää kauden aloitusta ja muuttaa formaattia – kausi pelataan 32 joukkueen cupina