NHL sallii täydet katsomot – vain kahdella areenalla yleisörajoituksia

The Athletic Sebastian Aho Carolina Hurricanes NHL - pallomeri.net

NHL-kausi käynnistyy hieman ennen lokakuun puoliväliä. Pohjois-Amerikkalaiset kiekkofanit ovat nyt saaneet ilouutisia yleisörajoituksia – tai käytännössä niiden puuttumista – koskien.

NHL sallii seuroille täyden katsomokapasiteetin, ja täysi väkimäärä toivotetaankin halleihin kahta poikkeusta lukuunottamatta: Vancouverissa katsojia otetaan sisään puolet hallin kapasiteetista, eli noin 9500 – ja Montrealissa puolestaan kolmannes kapasiteetista, eli lehtereille pääsee 7000 silmäparia.

Osa joukkueista vaatii katsojilta rokotetodistuksen tai negatiivisen testituloksen.

Mainos alkaa

Reutersin mukaan peräti 14 joukkuetta on kuitenkin päättänyt ottaa sisään kaikki halukkaat, eli mitään todistuksia ei tarvita. Nuo seurat ovat Arizona Coyotes, Carolina Hurricanes, Colorado Avalanche, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Detroit Red Wings, Florida Panthers, Minnesota Wild, New Jersey Devils, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightning, Vegas Golden Knights ja Washington Capitals.

Rokote- tai testitodistuksen puolestaan vaativat Anaheim Ducks, Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, Nashville Predators, New York Islanders ja St. Louis Blues.

Kanadassa tieto yleisön päästämisestä halleihin on otettu nihkeästi vastaan, sillä koronatapaukset ovat olleet nousussa ja terveydenhuollon kantokyvystä ollaan huolissaan.

Seuroilla on lupa muokata rajoituksia tilanteen kehittyessä.