NHL-historian huonoimmat listattiin pelinumeroittain – Jesse Puljujärvi kävi ”kovan kisan” #98:n kohdalla

Seattlen Jesse Puljujärven Jesse Puljujärvestä Jesse Puljujärvi Edmonton Oilers Kärpät - Pallomeri.net

The Athletic julkaisi taannoin listauksensa parhaimmista NHL-pelureista jokaiselle pelinumerolle. Nyt vuoroon pääsi samalla määritelmällä huonoimmat pelurit.

Athleticin listauksessa nähdään tuttuja – ja jopa yllättäviäkin – nimiä.

#98:n kohdalla esiin nosttettiin myös Jesse Puljujärven nimi; onhan hän toinen kahdesta pelurista NHL-historiassa, jotka ovat kantaneet kyseistä pelinumeroa.

– Ehkä tämän pitäisi olla Jesse Puljujärvi, artikkelin perusteluissa pohdiskeltiin.

Mainos alkaa

”Pulju” kuitenkin välttyi kunnialta, sillä valinnan sai osakseen vuoden 1983 ykkösvaraus Brian Lawton siitäkin huolimatta, että hän tekaisi 483 pelaamassaan NHL-ottelussa mukavat 266 tehopistettä. Puljujärvellä ikää on kuitenkin vasta 21 vuotta, joten hänellä on aikaa näyttää kyntensä, vaikka lähtikin hakemaan vauhtia Liigasta.

Mukaan mahtui myös nimiä, jotka on totuttu näkemään hieman erilaisemmissa yhteyksissä. #39:n nimityksen nappasi itselleen valmentajana paremmin tunnetuksi tullut Peter Laviolette, joka pelajaana pääsi kehiin 12 NHL-ottelussa onnistumatta kuitenkaan tehopisteiden teossa.

Myös mediapersoona Don Cherry ”pääsi” listalle. Huonoimman #24:n titteli lankesi miehen värikkään takin harteille sillä perusteella, että hänet nähtiin Boston Bruinsin kokoonpanossa yhdessä pudotuspeliottelussa vuonna 1955. Tuo ottelu meni kuitenkin kokonaisuudessaan vilttiketjun miehenä.

Parhaiden pelurien listalle pääsi peräti neljä suomalaista, mutta huonoimpien listalle sinivalkoista väriä ei joutunut.


Pelaajat: