NHL:ää ravistelee järkyttävä hyväksikäyttöskandaali – raportti paljastaa karuja yksityiskohtia

NHL Florida Joel Quenneville Chicago Blackhawks - Pallomeri.net

NHL:ssä on käynnissä todella ikävä skandaali, sillä Chicago Blackhawksin organisaatiosta on selvinnyt yksityiskohtia, jotka järkyttävät.

Jo aikaisemmin paljastui, että seuran entinen videovalmentaja Brad Alrich oli käyttänyt joukkueen pelaajaa seksuaalisesti hyväkseen vuonna 2010. Tästä käynnistyi tutkinta, jonka tuloksia on nyt päästy lukemaan ja se maalaa todella ikävää kuvaa koko organisaatiosta.

Julkaistu raportti johti jo siihen, että seuran GM Stan Bowman erosi tehtävästään. Myös urheilupuolen johtaja Al McIsaac jätti pestinsä.

Bowman ja McIsaac eivät välttämättä jää viimeiseksi työnsä jättäneiksi henkilöksi, sillä kohun keskelle ovat ajautuneet myös Jetsin nykyinen GM Kevin Chevaldayoff sekä Florida Panthersin päävalmentaja Joel Quenneville. Chevaldayoff toimi tuohon aikaan Chicagon vara-GM:nä, kun taas Quenneville oli joukkueen päävalmentaja.

Chicago Blackhawks pimitti tapausta karulla tavalla

Kaksikko on tähän asti kiistänyt tietäneensä tapauksesta, mutta nyt julkisuuteen paljastuneet tiedot kertovat muuta.

Raportin mukaan joukkueen mentaalivalmentaja Jim Gary kertoi tapauksesta seuran johtoportaalle 23. toukokuuta 2010. Tuossa tapaamisessa olivat läsnä GM Stan Bowman, Al McIsaac, toimitusjohtajan John McDonough, päävalmentaja Joel Quenneville, vara-GM Kevin Chevaldayoff sekä varatoimitusjohtaja Jay Blunk.

Kootuista tiedoista käy ilmi, että Brad Alrich sai olla seuran mukana vielä ilmoituksen jälkeen kolmen viikon ajan. Tänä aikana mies ehti häiritsemään seksuaalisesti seuran harjoittelijaa. Aldrich sai myös kauden jälkeen Stanley Cupin mestaruussormuksen sekä 15 000 dollarin bonuksen.

Hyväksikäytetty pelaaja astui julkisuuteen

Raportissa pelaajalle oli keksitty nimeksi John Doe. Kuitenkin viime yönä pelaaja astui omalla nimellään ja kasvoillaan julkisuuteen kertoakseen tapahtuneesta. Kyseessä on 31-vuotias Kyle Beach, joka oli tapahtumahetkellä 20-vuotias pelaaja, jolla oli tähtäin NHL:ssä. Nykyisin mies kiekkoilee Saksan kolmannenella sarjatasolla EHC Erfurtin joukkueessa.

Beach kertomukset ovat järisyttävää kuunneltavaa ja antavat karun kuvan siitä, kuinka välinpitämättömästi seurassa asiaan suhtauduttiin.

– Olin peloissani. Koko urani oli uhattuna. Tunsin olevani yksin enkä voinut tehdä mitään eikä minulla ollut ketään, kenen puoleen kääntyä, Beach kertoo TSN:n haastattelussa.

Beachin mukaan myös muu joukkue tiesi taatusti tapauksesta, sillä mies sai kommenttia asiasta jatkuvasti.

– Asia leviää nopeasti. Homofobisia kommentteja tuli niin pukuhuoneessa, jäällä kuin ympäri areenaa kaikenlaisten ihmisten kuten pelaajien, henkilökunnan ja median läsnäollessa, Beach jatkaa haastattelussa.

Pelaajan mukaan ei ollut mitään epäselvyyttä siitä, että asiasta tiesi myös silloinen päävalmentaja Joel Quenneville.

– GM Stan Bowman on siteerannut Joel Quennevillea – mutta tämä ei ole sitaatti, vaan minun sanojani – että pudotuspelit ja Stanley Cupin tavoittelu olivat tärkeämpiä kuin tämä pakottaminen seksuaaliseen tekoon. En voi käsittää sitä. Ihmisenä en voi uskoa sitä enkä voi hyväksyä sitä, Beach sanoi.

Nähtäväksi jää, miten NHL, Winnipeg ja Florida tulevat reagoimaan raporttiin. Ainakin komissaari Gary Bettman on ilmoittanut jo haluavansa tavata sekä Chevaldayoffin että Quennevillen.


Joukkueet: