NFL-vihjeet: Super Bowl LIV jättiennakko ja vihjeet otteluun!

NFL-kausi NFL-vihjeet Super Bowl

NFL-vihjeet pääsee joka vuotisen kohokohtansa ääreen, kun Super Bowl LIV pelataan yöllä klo 1.30 alkaen.

NFL-vihjeet: Super Bowl LIV

Valinta: San Francisco 49ers +1.5 (1.97)

Koskaan aikaisemmin Super Bowlissa eivät ole kohdanneet päävärinä punaista käyttävät joukkueet. Myöskään koskaan aikaisemmin näin kovilla uran voittoprosenteilla seilaavat QB:t eivät ole kohdanneet tällä urheilun suurimmalla näyttämöllä (lähde NFL.com).

Patrick Mahomes ja Jimmy Garoppolo tarjoavat taisteluparina poikkeuksellisen mielenkiintoisen asetelman, sillä siinä missä Jimmy G on ollut joukkueessaan vain yksi osa, Mahomes on ollut Chiefsille kaikki kaikessa. Luvassa onkin mielenkiintoisin Super Bowl vuosiin, joten NFL-vihjeet antaa ennakossa kaikkensa pyrkien kunniottamaan tätä hienoa hetkeä urheilukalenterissa. Annetaan pallo ensiksi 49ersille.

49ers hyökkää – Chiefs puolustaa

Aloitetaan ilmeisistä ja helpoista seikoista: 49ers on juossut koko kauden todella paljon ja tehnyt sen äärimmäisen hyvin. Asia on vain korostunut playoffeissa ja erityisesti Packersin kokema turpasauna on osoitus siitä, että juoksu edellä 49ers on todella vahvoilla (Raheem Mostert 220y 4 TD on rivinä täysin hävytön).

49ers käyttää menestyksellä outside zonea, joka on boom or bust -mallin kuvio, mutta Kyle Shanahanin porukalta se on ollut lähes pelkkää boomia tähän asti. Aiemmin mainittu Mostert sopii skeemaan kuin nenä päähän, sillä onnistumiset tarvitsevat erityisesti nopeutta ja sitä myös mieheltä löytyy. Toisaalta taas hyökkäyksen linjan on onnistuttava omassa työssään linjojen avaamisessa, mutta tähän asti ongelmia ei ole ollut. Chiefsin huterahko juoksupuolustus voi hyvin olla helisemässä tämän seikan kanssa, vaikka playoffeissa meno onkin ollut Chiefsilla melko selvästikin parempaa kuin runkosarjassa.

Hieman detaljimpaa seikkaa löytyykin sitten 49ersin heittohyökkäyksestä: 49ers on ollut todella hyvä jaardeissa kiinnioton jälkeen. Tämä näkyy myös Jimmy Garoppolon tilastoissa. Garoppololla on myös nopea ”release time”, jolloin pallo lähtee nopeasti kädestä ja tämä osaltaan edesauttaa kiinnioton jälkeisien jaardien kertymistä.

Jotta tämä asetelma olisi täydellinen, on Chiefs puolestaan ollut verrattain heikko vastustajien kiinnioton jälkeisiä jaardeja mitattaessa. Tosin Chiefs on kokonaisuutena ollut erinomainen laitahyökkääjiä vastaan, mikä osin toki selittyy myös joukkueen heikkoudella juoksua vastaan. YAC-luvut ovat joka tapauksessa todella heikkoja ja tätä 49ersin on osattava käyttää hyväkseen. Chiefs on myös ollut kehno keskushyökkääjille suuntautuneita heittoja vastaan, joten tulee olemaan mielenkiintoista seurata miten paljon Niners haluaa tätä seikkaa lähteä testaamaan.

Kokonaisuutena 49ersin hyökkäyksen reseptin pitäisi näyttää seuraavalta: Tehokasta juoksupeliä vahvasti blokkaavan linjan takana höystettynä lyhyillä ja nopeilla heittopeleillä, joissa tuotot kerätään kiinnioton jälkeen. Lyhyet ja nopeat heitot vähentävät myös riskiä syötönkatkoille, joita Chiefs on ollut erinomainen napsimaan. Nopeat heitot auttavat samalla Chiefsin rajua pass rushia vastaan, jolloin vältytään mahdollisilta säkityksiltä. Garoppolo on ollut huono paineen alla, joten tässä on myös tältä kantilta tärkeä taistelu ottelun alla.

Chiefs hyökkää – 49ers puolustaa

Kansas City Chiefsin hyökkäyksessä helpot seikat ovat Patrick Mahomesin erinomaisuus, Travis Kelcen korostaminen TE-positiossa, Tyreek Hillin nopeuden mainitseminen ja Mecole Hardmanin nostaminen esiin puntinpalauttajana sekä yllättäjäkandidaattina Chiefsin heittohyökkäyksessä unohtamatta Sammy Watkinsia. Samalla mainittakoon, että myös keskushyökkääjä Damien Williamsia osallistetaan aktiivisesti heittopelin.

KC pystyy siis myllyttämään mitä tahansa joukkuetta vastaan sellaista heittorumbaa, että Ninersin on löydettävä vastaukset muualta kuin pelkästään puolustuksen takakentän ylisuorittamisesta. Jotta tämäkin matchup olisi jälleen täydellinen, on Ninersin puolustuksella nimissään tilastona liigan paras heittopuolustus, joka oli samalla paras heittopuolustus TE:eita vastaan, paras heittopuolustus yli 20 jaardisia heittoja vastaan ja toiseksi paras RB:eille heittämistä vastaan. Melko tärkeitä seikkoja KC:ta vastaan, vai mitä?

KC:n hyökätessä mikään matchup ei kuitenkaan ole yhtä ratkaiseva kuin 49ersin neljän fronttia vastaan pelaaminen. Ninersilla on eittämättä yksi liigan parhaista ellei jopa paras puolustuksen linja, joka pystyy ihan ominaan hakemaan tärkeitä säkityksiä. Niners luottaa tähän yksikköön todella paljon, joten Chiefsin linjan on pystyttävä vastaamaan huutoon. Lupaavaa KC:n osalta on Mahomesin oma ketteryys sekä joukkueen kokonaisuutena hyvin toimiva heittosuojaus.

Mahomesin ketteryydestä puheenollen QB:n omat juoksut ovat oletettavasti tärkeässä asemassa ottelun alla. Playoffeissa Mahomes on näyttänyt jälleen omien jalkojen toimivuutta ja kuten tähänkin asti ennakoiduissa matchupeissa, on 49ersilla sitten tottakai runsaasti haasteita QB-juoksuja vastaan. Andy Reid käyttäneekin Mahomesin omia juoksuja ottelun alussa pitäen tällöin 49ersin puolustuksen varpaillaan. Toinen paikka Mahomesin omille juoksuille ovat kolmannet downit, joissa Chiefs on loistanut liigan parhaimpana hyökkäyksenä. Ja arvaat varmaan jos tässä kohti miten Ninersilla on mennyt kolmansia downeja vastaan? Kyllä, erittäin hyvin, liigan kolmanneksi parhaiten.

Yhteenveto ja lopullinen valinta

Edellä käydyn päätteeksi tuntuma on se, että 49ersia puoltaa useampi seikka kuin KC:ta. Ottelu on siis todella ympäripyöreä ja monet tahot ovat todenneet, että tässä voi kumpi tahansa olla lopulta niskan päällä. NFL-vihjeet näkee, että Ninersin +1.5 pisteelle annettu 1.97  kerroin on lopulta oikea valinta, sillä se turvaa yhden pisteen häviön antaen samalla korkeahkon kertoimen Ninersin voitolle. Näillä puheilla kohti Super Bowl LIV:tä.

Kiitos kaudesta ja osallistukaa ihmeessä alla olevaan megakisaan! Lue myös pelaajaerikoisten Super Bowl -kohteet tästä ja prop betsien valinnat tästä!

Osallistu Super Bowl -megakisaan!

Super Bowl LIV:n kunniaksi järjestetään megakisa, jossa kolme parasta veikkaajaa nappaa komea palkinnot itselleen. Pääpalkintona on jopa 500 euroa pelirahaa sekä Super Bowl -tuote. Osallistumaan kisaan pääset tästä.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat koottuna samalle sivulle.

Nyt pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!