Järkyttävää piittaamattomutta – NFL-tähti päästettiin liian aikaisin kentälle ja sai uuden aivotärähdyksen, lääkärille potkut

Tua Tagovailoa Miami Dolphins NFL

NFL:ssä on paljastunut järjetön tapaus, jonka myötä Miami Dolphinsin Tua Tagovailoa sai toisen pahan aivotärähdyksen viiteen päivään.

Amerikkalaisen jalkapallon mahtisarja NFL:ssä on paljastunut järkyttävä skandaali. Miami Dolphinsin Tua Tagovailoa sai peliluvan selkeistä aivotärähdysoireista huolimatta ja nyt Dolphinsin tähtipelinrakentaja loukkaantui seuraavassa ottelussa uudelleen.

Tagovailoa sai kovan iskun päähänsä sunnuntaina 25. syyskuuta pelatussa ottelussa Buffalo Billsiä vastaan. Tässä tapahtui ensimmäinen vakava virhe, sillä Tagovailoa sai tästä huolimatta jatkaa jo tuolloin ottelun loppuun NFL:n riippumattoman asiantuntijalääkärin päätöksellä.

Kenties vielä vakavammaksi virheeksi osoittautuu se, että Tagovailoa sai nopeasti peliluvan ja oli joukkueensa kokoonpanossa myös perjantaina, kun Dolphins kohtasivat Cincinnatti Bengalsin.

Valitettavasti Tagovailoa joutui jälleen kovan jyrän alle ja löi päänsä uudelleen. Ottelun tv-lähetyksessä nähtiin, kuinka Tagovailoan sormet vääntyvät kouristelun tapaisesti iskun jälkeen.

Dolphins ja NFL ovat saaneet osakseen rankkaa kritiikkiä siitä, että Tagovailoan annettiin pelata aiemman pääosuman jäljiltä. Liiga on ryhtynyt nyt toimenpiteisiin tapauksen osalta.

ESPN:n mukaan NFL on erottanut lääkärin, joka antoi pelinrakentajalle luvan osallistua otteluun.

– Kyseinen lääkäri antoi Tagovailoan jatkaa Bills-ottelun loppuun. Hänet erotettiin sen jälkeen, kun todettiin, että arvioinnissa on tehty useita virheitä, liigan edustaja kertoi ESPN:lle.

Tagovailoa on päässyt sairaalasta ja voi mediatietojen mukaan onneksi hyvin. NFL:n pelaajayhdistys on vaatinut liigan aivotärähdyksiä koskevan protokollan tarkistamista Tagovailoan tapauksen myötä.

NFL:n tähtiluokan pelinrakentaja, Miami Dolphinsin Tua Tagovailoa joutui toisen aivotärähdyksen takia sivuun:

Katso myös: UCLA:n pelinrakentajalta huikea jallitus ja touchdown – sai kaksi vastustajaa törmäämään toisiinsa


Joukkueet: