NFL-kausiennakko 2020: NFC West on todella vahva

NFC West

NFC West on todella vahva divisioona, jonka odotetaan menevän 49ersille. Seahawks ja Rams haastavat playoffeista Cardinalsin petratessa paljon viime kausista.

NFL-kausiennakko 2020: NFC West

1. San Francisco 49ers (2019: 1.)

Merkittävimmät poistujat: DeForest Buckner, Emmanuel Sanders, Joe Staley

Merkittävimmät saapujat: Trent Williams, Javon Kinlaw, Brandon Aiyuk

Viime kauden finalistijoukkue San Francisco 49ers lähtee uuteen kauteen yhtenä ennakkosuosikeista. Muutaman tärkeän pelaajan menetykset varmasti tuntuvat, mutta paikkaajat ovat myös oikein hyviä pelaajia. 49ers uskoo itse olevansa entistä parempi eikä ihme, sillä joukkueessa on todella paljon hyvää.

Viime kaudella Jimmy Garoppolo esiintyi hyvällä tasolla, mutta erityisesti 49ersin juoksupeli jyräsi useassa ottelussa. Nyt Garoppolon odotetaan ottavan askeleen eteenpäin, jolloin 49ersin hyökkäys on entistä pelottavampi. Miinusta joukkueelle tulee Emmanuel Sandersin ja Joe Staleyn menettämisestä, mutta tulokaspelaaja Brandon Aiyuk paikkaa Sandersin ja Trent Williams ottaa puolestaan Staleyn paikan. Muilta osin 49ersin hyökkäyksessä jalkaloukkaantumisesta kärsivä Deebo Samuel, tähtipelaaja George Kittle sekä keskushyökkääjä Raheem Mostert kantavat suurinta vastuuta. Hyökkäyksen linja lasketaan parhaimman kymmenikön joukkoon liigassa, ja linjan voidaankin laskea olevan selvä vahvuus 49ersille.

Puolustuksen puolella 49ers oli myös todella vahva viime kaudella. Erityisesti puolustuksen linja oli rajussa vedossa Nick Bosan nyt poistuneen DeForest Bucknerin johdolla. Heittoryntäys jatkunee jälleen hyvänä vaikka Buckner jatkoikin matkaa. Linjan takana meno on myös ollut hyvää ja erityisesti sisempiä laitahyökkääjiä vastaan 49ers oli todella hyvä. Takakentällä on hieman huolia, joskin Richard Sherman on loistava omalla puolellaan. Kokonaisuutena 49ersin puolustuksella on hyvät asetelmat heittoryntäyksen jatkaessa siitä, mihin viime kaudella jäätiin.

Kokonaisuutena 49ers on helppo ennakoida yhdeksi NFC:n vahvimmista joukkueista. Se voittaa täyteen ladatun NFC West divisioonan ja aloittaa playoffit yhtenä Super Bowl -suosikeista.

2. Seattle Seahawks (2019: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Ezekiel Ansah, Germain Ifedi, Quinton Jefferson, George Fant, Jadeveon Clowney

Merkittävimmät saapujat: Jamal Adams, Brandon Shell, Cedric Ogbuehi, B.J. Finney, Philip Dorsett, Greg Olsen, Quinton Dunbar, Carlos Hyde

Seattle Seahawks on Russel Wilsonin ansiosta aina vaarallinen joukkue, jonka viime kausi petti lopulta loukkaantumisiin. Wilsonin ympärille on jälleen pyritty rakentamaan joukkuetta, joka voi voittaa Wilsonin kautta. Siinä taisi tulla tarpeeksi monta kertaa mainittua joukkueen QB, jotta painotus hänen tärkeydestään käy selväksi.

Ensimmäiset korjaukset joukkue pyrkii tekemään hyökkäyksen linjaan. Viime kaudella linja oli yksi huonoimmista. joten on ymmärrettävää, että uusia kasvoja on paljon. On kuitenkin epäilyttävää miten hyvin uusittu linja tulee suoriutumaan, ja ilman todellista yllätystä se asettunee jälleen liigan heikoimpiin linjoihin.

Linjan takana Seahawks on kuitenkin onnistunut erinomaisesti juoksupelissä, jossa ykköshevosena nähdään Chris Carson. Heittopelissä Tyler Lockett jatkaa ykkösmiehenä saaden tukea viime vuoden onnistuneesti tulokaspelaajana esiintyneeltä D.K. MetcalfiltaPhilip Dorsett täydentää WR-kolmikkoa kokemuksellaan Greg Olsenin ollessa mielenkiintoinen lisäys TE-positioon.

Puolustuksen puolella Seahawksilla on huolia puolustuksen linjassa. Jadeveon Clowney on nykyään Tenneseessä ja hänen varassa levännyt heittoryntäys on nyt selvä heikkous tulevalla kaudella. Uusi nimiä on kyllä tuotu paikkaamaan, mutta aivan kuten hyökkäyksen linjan osalta, tarvitsee puolustuksen linjassa tapahtua aimo harppauksia asioiden parantumiseksi. Linjan takana asiat ovat puolestaan erinomaisella tasolla Bobby Wagnerin ja K.J. Wrightin johdolla. Takakentällä Seattlella on puolestaan laittaa kehiin tähtisafety Jamal Adams, josta maksettiin todella kova hinta varausvuoroja. Shaquill Griffin esiintyi viime kaudella vakuuttavasti ja saa kaveriksi selkeän vahvistuksen Quinton Dunbarissa. Lopulta puolustus on siis linjaa lukuunottamatta varsin kova.

Seattlella on siis kaksi huolta ja ne ovat molemmat linjat. Muilta osin joukkueella on hyvä tilanne ja Wilsonin johdolla se on alati vaarallinen joukkue. NFC West divisioonassa toiseksi yltävä Seahawks haastaa ehdottomasti playoffeista ja on post seasonilla terveenä pysyessään vaarallinen joukkue.

3. Los Angeles Rams (2019: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Corey Littleton, Nickel Robey-Coleman, Brandin Cooks, Dante Fowler Jr., Eric Weddle, Todd Gurley II, Clay Matthews

Merkittävimmät saapujat: Cam Akers, A’Shawn Robinson, Leonard Floyd, Michael Brockers

Los Angeles Rams kävi Super Bowlissa 2018 kaudella ja palasi maan pinnalle 2019. Hyökkäyksen linjan piikkiin voidaan laittaa paljon, mutta samalla on todettu että muut joukkueet saivat Ramsin juonesta kiinni. Nyt isoilla menetyksillä kauteen starttaava Rams joutuu maksamaan hintaa parin vuoden takaisesta all-in pelaamisestaan.

Ramsilla on hieman erikoinen hyökkäys. Sen hyökkäyksen linja oli viime kaudella kehno, mutta mitään muutoksia eri juurikaan ole luvassa. Toki nuoret pelaajat voivat ottaa askeleen eteenpäin, mutta toistaiseksi linja voidaan laskea heikkoudeksi. Puolestaan taas ennen niin hienosti Todd Gurleyn johdolla puksuttanut juoksuhyökkäys lähtee tähän kauteen todennäköisesti niin sanotulla komitea-lähestymisellä, jossa vuorottelevista keskushyökkääjistä kukaan ei ole selkeä ykkönen.

Heiton puolella Ramsilla puolestaan on loistava kaksikko Robert Woodsissa ja Cooper Kuppissa, jota täydentää pitkien heittojen kohteena Josh Reynolds. Rams on ollut myös yllättävän hyvä pelatessaan kahden TE:n kuvia, minkä myötä hyökkäyksessä on ainakin paljon vaihtoehtoja. QB Jared Goffin osalta toiveena on palkkatason mukainen suorittaminen.

Puolustuksessa Ramsilla on edelleen sarjan paras pelaaja Aaron Donald, jonka läsnäolo aiheuttaa haasteita hyökkäykselle kuin hyökkäykselle. Muilta osin linja vaikuttaa hyvältä juoksua vastaan, mutta nähtäväksi jää kuka Donaldin ohella saa painetta aikaan heittoryntäyksessä.

Linjan takana Rams tulee kaipaamaan Corey Littletonia, jota paikkaamassa saatetaan nähdä Leonard Floyd. On kuitenkin huomioitava, että Floydia voidaan käyttää myös edgenä ja mikäli näin tapahtuu, ei tukimiehiksi löydy muuta kuin kokemattomampaa kaveria. Takakentällä asiat ovat kuitenkin oikein mallillaan Jalen Ramsayn johdolla. Ramsin puolustus asettuukin omalla tasollaan TOP 10 puolustukseksi liigassa.

Rams on potentiaalinen huipullepaluu-joukkue, mutta se vaatii palasten loksahtamista paikallaan varsinkin hyökkäyksen linjassa. Eväät menestykseen kuitenkin, mutta NFC West divisioonassa taso on yksinkertaisesti niin korkea, ettei tarjolla ole kuin divisioonan kolmossija. Playoffeihin Ramsilla on kuitenkin mahdollisuus, sillä villikortteja on nykyään kolme per konferenssi, mikä sopii Ramsin tasolle täydellisesti.

4. Arizona Cardinals (2019: 4.)

Merkittävimmät poistujat: David Johnson

Merkittävimmät saapujat: DeAndre Hopkins, Isaiah Simmons, Devon Kennard, Jordan Phillips

Arizona Cardinals on rakentanut joukkuettaan Kliff Kingsburyn alla ja viime kausi meni vielä heikomman puoleisesti. Cardinals voi kuitenkin olla yllättävän hyvä joukkue tulevalla kaudella ja se on varmasti yksi mielenkiintoisimmista seurattavista. Merkittävillä panostuksilla kauteen lähtevä Cardinals ei ole enää heittopussi ja pistää muut joukkueet koville.

Cardinalsin isoimmat muutokset tulevat hyökkäyksessä, johon joukkue onnistui naaraamaan todellisen tähtipelaajan DeAndre Hopkinsissa. Nukina tunnettu laitahyökkääjä muodostaa yhdessä Christian Kirkin ja legenda Larry Fitzgeraldin kanssa yhden vaikuttavimmista laitahyökkääjäkolmikoista.

Ensimmäisenä kautenaan erinomaisesti esiintyneellä QB Kyler Murraylla on asiat siis erittäin hyvin heittokohteiden suhteen. Myös keskushyökkääjistä löytyy vaihtehtoja Murraylle, kun viime kaudella flopanneen David Johnsonin poistuttua Kenyan Drake pitää huolta juoksuhyökkäyksestä. Hyökkäyksen linjan osalta taso on riittävä ja erityisesti hienosti esiintynyt heittosuojaus on avain menestykseen myös kaudella 2020.

Puolustuksessa Cardinalsin menestys ei välttämättä ole kovin ihmeellistä, mutta muutaman yksilön erinomaiset otteet saattavat vauhdittaa puolustuksen keskikastiin. Chandler Jones on avainasemassa heittoryntäyksessä, johon haetaan lisää onnistujia Devon Kennardissa. Linjan takana puolestaan Isaiah Simmonsilla on tärkeä rooli tulokaspelaajana parantamaan todella kehnosti esiintynyttä tukimies-osastoa. Takakentällä Cardinals toivoo Patrick Petersonin esiintyvän omana huippuitsenään koko kauden sekä Robert Alfordin palaavan loukkaantumisensa jälkeen puolustuksen kantavaksi voimaksi. Kokonaisuutena puolustus ei siis ole mikään ihmeellinen, mutta se voi siis nousta keskikastin porukaksi ajan myötä.

NFC West divisioonan ollessa niin kova kuin se on, ei Cardinalsilla vielä riitä kuin jumbosijaan. Ramsiin ei kuitenkaan ole pitkä matka eikä Seattlekaan virheetön ole, joten mikään mahdottomuus ei korkeampikaan sijoitus olisi. Cardinals jättää lupaavan tunnelman itsestään joukkueena, joka tulee vielä haastamaan playoffeista ja jopa Super Bowlista.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!