NFL-kausiennakko 2020: NFC South on edelleen Saintsin

NFC South

NFC South divisioonassa Saintsin odotetaan edelleen olevan vahvin. Buccaneers on Bradyn myötä hype-joukkue ja Falcons toivoo vahvan loppukauden kantavan myös vuodelle 2020 Panthersin jäädessä melko selvästi jumboksi.

NFL-kausiennakko 2020: NFC South

1. New Orleans Saints (2019: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Vonn Bell, Eli Apple, Larry Warford, A.J. Klein, Ted Ginn Jr.

Merkittävimmät saapujat: Emmanuel Sanders, Malcolm Jenkins, Jameis Winston

New Orleans Saints on hallinnut NFC South divisioonaa kolmena peräkkäisenä vuotena ja saman menon odotetaan jatkuvan myös kaudella 2020. Saintsilla on yksi NFL:n parhaista rostereista, jossa löytyy huippunimiä niin hyökkäyksestä kuin puolustuksesta. Joukkue aloittaakin jälleen matkan kohti Super Bowlia toivoen, että tällä kertaa tie ei nouse pystyyn playoffeissa.

Saintsin hyökkäys on äärimmilleen viritetty koneisto, jota tahdittaa supertähti Drew Brees. Heittokohteina Breesillä nähtävät Michael Thomas ja Emmanuel Sanders muodostavat ehkä NFL:n parhaan laitahyökkääjäkaksikon. Tähän kun lisätään TE Jared Cook sekä keskushyökkääjä Alvin Kamara, voidaan puhua aivan loistavasta hyökkäyskalustosta. Kaiken hyvän lisäksi Saintsilla on kenties liigan paras hyökkäyksen linja, joten on vaikea nähdä miten asiat voisivat edes olla paremmin. Kirsikkana kakun päällä vara-QB Jameis Winston tarjoaa vahvan backupin, mikäli Brees ei pysty pelaamaan koko kautta.

Puolustuksessa meno jatkuu myös todella kovana. Linjan tähtenä nähtävä Camero Jordan jatkaa paineen antajana, kun taas toisella puolella häärivältä Marcus Davenportilta voidaan jälleen odottaa askeleen ottamista eteenpäin. Loukkaantumisesta palaava Sheldon Rankins omaa myös tärkeän roolin Saintsin frontissa.

Linjan takana Demario Davis on tehnyt loistavaa kehitystyötä ja viime kaudella nähtiin parasta suorittamista koskaan miehen uralla. Hänen vierellään nähtävä Kiko Alonso on hieman kysymysmerkki, mutta hän on pystynyt myös hyviin otteisiin. Takakentällä Saintsilla on useampi loistava pelaaja, joista uutena kasvona nähdään Saintsiin paluun tekevä Malcolm Jenkins. Kokonaisuutena takakenttä on yksi liigan vahvimpia.

Kuten edellä olevasta hehkutuksesta voi päätellä, on Saints jälleen kerran yksi kovimmista koko liigassa. Se nappaa ansaitun voiton NFC South divisioonassa ja aloittaa neljännen kerran peräkkäin playoffit yhtenä isoimmista suosikeista.

2. Tampa Bay Buccaneers (2019: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Jameis Winston, Breshad Perriman, Carl Nassib, Beau Allen, Demar Dotson

Merkittävimmät saapujat: Tom Brady, Rob Gronkowski, Leonard Fournette, Joe Haeg, Kevin Minter, Tristan Wirfs

Tampa Bay Buccaneers on täysin varmasti yksi kauden seuratuimmista joukkueista kiitos Tom Bradyn siirtymisen Tampan QB:ksi. Tampassa on myös muuta kiinnostavaa, sillä se on ladannut rosterin täyteen nimimiehiä toivoen tämän kantavan joukkueen ensimmäiseen koskaan kotona pelattavaan Super Bowliin. Bruce Arians on valmentajana erittäin meritoitunut ja näinpä Tampa lähteekin kauteen suurin odotuksin.

Bradyn ympäriltä löytyy valtavasti tulivoimaa. Mike Evans ja Chris Godwin muodostavat fantastisen laitahyökkääjäkaksikon, joskin heidän takanaan on hieman ohuempaa. Juoksupelissä Ronald Jones ja Leonard Fournette ovat vahva kaksikko. TE-osastolla Rob Gronkowski on Bradylle tuttu pelikaveri Patriots-vuosilta, mutta nähtäväksi jää miten Gronkkia tullaan käyttämään, sillä odotukset ovat suhteellisen matalat ottaen huomioon Gronkin olleen yhden kauden kokonaan poissa pelikentiltä. Gronkin varaan ei kuitenkaan tarvitse juuri laskea, sillä O.J. Howard ja Cameron Brate ovat molemmat hyviä pelipaikallaan. Hyökkäyksen linja Tampalla oli viime kaudella oikein hyvä ja suorittamisen pitäisi jatkua vakuuttavana myös 2020.

Puolustuksessa Tampa on onnistunut viime vuonna petraamaan tekemistään. Puolustuksen linjassa nähtiin viime kaudella huikeaa suorittamista Shaquill Barretilta, joka ansaitsi itselleen franchise tagin ja roiman palkankorotuksen. Muilta osin linjassa on myös vetoa, kun Vita VeaNdamukong Suh ja Jason Pierre-Paul asettuvat omille paikoillaan.

Linjan takana Lavonte David lukeutui pelipaikkansa parhaisiin ja on Bucsin tärkein tukimies. Tampassa toivotaan että 2019 varattu Devin White pystyy saavuttamaan edes lähes saman tason Davidin kanssa, jolloin asiat ovat varsin hienosti mallillaan. Nuorista pelaajista muodostuva takakenttä pääsi loppukaudesta vauhtiin ja Tampa toivoo saman menon jatkuvan myös tulevalla kaudella. Palasten loksahtaessa kohdilleen on Tampan puolustus lopulta siis varsin vakuuttava.

Kokonaisuutena Bucs on odotuksiensa arvoissa formissa. Mikäli Brady saa homman toimimaan vanhojen hyvien aikojen tapaan ja takakenttä jatkaa siitä mihin viime kaudella jäätiin, on Tampa playoffeissa että soi. Silloin kokenut Brady voi saada näillä aseilla mitä tahansa aikaan ja lopulta kukaan ei yllättyisi, vaikka TB12 olisi jälleen Super Bowlissa.

3. Atlanta Falcons (2019: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Devonta Freeman, Desmond Trufant, Vic Beasley Jr., Adrian Clayborn, Austin Hooper

Merkittävimmät saapujat: Dante Fowler Jr., Hayden Hurst, Todd Gurley II, Charles Harris, A.J. Terrell

Atlanta Falcons on NFC South divisioonan kolmas kova, joka voi hyvin olla divisioonassa myös toisena, mikäli se pelaa kuten kahdeksan viimeistä ottelua kaudesta 2019. Muutoksien myötä Falcons lähtee kauteen hieman mustana hevosena tavoitteenaan nousta takaisin playoffeihin.

Atlantalla on erinomainen QB Matt Ryanissa, jonka viime kausi oli jälleen erittäin hyvä. Ykköstarget Julio Jones on edelleen yksi NFL:n parhaista laitahyökkääjistä ja tarjoaa aina vastustajille runsaasti päänvaivaa. Julion takana Calvin Ridley on selkeä kakkostarget Laquan Treadwellin ollessa potentiaalinen kolmosvaihtoehto. Atlantalla on siis heittopelin osalta palaset paikallaan.

Juoksupelin puolella onkin sitten mielenkiintoisempaa, kun Todd Gurley asettuu depth chartin ykkösnimeksi. Polvivaivastaan kärsivä Gurley ei kuitenkaan voi pelata kokoajan, jolloin nimettömämpi Brian Hill saanee myös runsaasti vastuuta. Mielenkiintoista onkin seurata Gurleyn käyttöä ja miten hyvin tässä onnistutaan. Hyökkäyksen linja ei ole Falconsilla parhaimmasta päästä, vaikkakin Alex Mack ja Jake Matthews erinomaisia pelaajia ovatkin.

Puolustuksessa Falcons kokee täksi kaudeksi useampia muutoksia, kun Desmond Trufant ja Vic Beasley jatkavat matkaa. Linjan osalta Grady Jarrett jatkaa tärkeimpänä nimenä, jonka rinnalle Falcons kaipaa uusia onnistujia. Uusia nimiä onkin tuotu, joten kenties tulevaisuudessa tilanne on parempi.

Linjan takana Deion Jones on vastaavassa roolissa kuin Jarrett linjassa, ja myös Jonesin kaveriksi kaivataan parempaa tekemistä. Takakentältä poistunut Trufant oli pitkään tuttu kasvo Falconsissa, mutta nyt tämä Detroitiin siirtynyt pelaaja on korvattu tulokaspelaaja A.J. Terrerillä. Muilta osin Keanu Nealin paluu tulee tekemään hyvää Atlantan puolustukselle. Kokonaisuutena puolustus on lopulta Falconsin heikkous, vaikka muutama tärkeä pelaaja pystyykin tekemään paljon.

Falcons voi siis parhaimpana päivänään kaataa kenet tahansa, mutta samalla siitä ei huou samanlaista tasaisuutta kuin edellä olevasta Saintsista. Buccaneersin kanssa kakkossijasta vääntävä Atlanta jääkin lopulta kolmanneksi NFC South divisioonassa.

4. Carolina Panthers (2019: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Cam Newton, Greg Olsen, Luke Kuechly, Trai Turner, Gerald McCoy, Mario Addison, Vernon Butler, Eric Reid

Merkittävimmät saapujat: Teddy Bridgewater, Russel Okung, Seth Roberts, John Miller, Stephen Weatherly, Robby Anderson

Carolina Panthers sukelsi viime kaudella ja päätyi lopulta tilanteeseen, jossa laitetaan kaikki uusiksi. Niipä täksi kaudeksi joukkueelta ei odoteta kovin suuria, joskin Christian McCaffrey todennäköisesti pääsee jälleen latomaan hirmutilastot taululle.

Hyökkäyksessä Carolinalla nähdään isoin muutos QB:n vaihdoksessa, kun pitkäaikainen aloittaja Cam Newton vapautettiin tehtävistään. Teddy Bridgewater astuu aloittajan saappaisiin tarjoten varsin mielenkiintoisen projektin huomioiden, että Bridgewater aloitti viime kaudella Saintsissa viisi peliä eikä hävinnyt kertaakaan. Bridgewaterin tärkeimmät aseet ovat edellä mainittu McCaffrey sekä D.J. Moore, joista jälkimmäinen saa uudeksi pelipaikkakaverikseen ajoittain väläytelleen Robby Andersonin. Hyökkäyksen linja on hieman kysymysmerkki, joskin omalla tasollaan suorittaessaan linjan pitäisi asettua liigan keskikastiin.

Kauden alla kenties koko liigan heikoimmaksi ennakoitu Panthers-puolustus koki valtavan menetyksen Luke Kuechlyn lopetettua uransa. Paikkaajana nähtävä Tahir Whitehead ei tietenkään yllä Kuechlyn tasolle, joten vaikeaa tulee olemaan. Muilta osin puolustuksessa on paljon nuoria pelaajia, joiden kanssa pitää todennäköisesti odotella kausi tai pari ennen kuin tuloksia alkaa toden teolla näkyä. Safety Tre Boston erottuu takakentän parhaana, mutta muilta osin tilanne on hyvin huolestuttava.

Heikosta puolustuksesta kärsivä Panthers on siis uudellenrakennuksen edessä ja draftista tuotiinkin pelkkiä puolustajia rosteriin. McCaffreyn kautta kulkeva hyökkäys voi saada hyviä juttuja aikaan, mutta otteluvoitot taitavat lopulta jäädä kovin vähiin. NFC South divisioonan jumboksi jäävä Panthers lähtee ensi kauteen rakentamaan uutta tulemista yhden vuoden kokemusta rikkaampana.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!