NFL-kausiennakko 2020: NFC North on mukavasti levällään

NFC North

NFC North divisioona on minkä tahansa joukkueen voitettavissa ja kauteen lähdetäänkin mukavan tasaisista lähtökohdista.

NFL-kausiennakko 2020: NFC North

1. Minnesota Vikings (2019: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Stefon Diggs, Trae Waynes, Everson Griffen, Mackensie Alexander, Linval Joseph, Jayron Kearse, Andrew Sendejo, Xavier Rhodes

Merkittävimmät saapujat: Justin Jefferson, Yannick Ngakoue, Jeff Gladney

Minnesota Vikings lähtee kauteen 2020 melko reilustikin uusitulla rosterilla, mutta samalla tuttujen kasvojen tulee onnistua, jotta menestystä olisi luvassa. Vikings antaa myös vastuuta nuoremmille pelaajille, mikä voi olla haaste poikkeusolojen aikaukaudella treenimäärien jäädessä alhaisiksi.

Hyökkäyksessä Vikingsilla on Kirk Cousinsissa hyvä QB, joka sopii hyvin play-actionia viljelevään Vikings-hyökkäykseen, mutta joka tarvitsee apuja ympärilleen. Uuden sopimuksen saanut Dalvin Cook on yksi näistä avuista, joka on terveenä pysyessään loistava uhka niin heitto- kuin juoksupelissä. Heittopelin osalta Adam Thielen kantaa suurinta vastuuta varsinkin, kun Stefon Diggs päätyi vaihtamaan maisemaa Buffaloon. Mielenkiintoista onkin seurata miten tulokas Justin Jefferson asettuu Diggsin saappaisiin. Hyökkäyksen linjan osalta Vikings onnistuu juoksublokkauksessa, mutta heittosuojauksessa on runsaasti parantamisen varaa.

Puolustuksen puolella Minnesota onkin sitten kokenut todella isoja muutoksia. Puolustuksen linjasta poistuneet Everson Griffen ja Linval Joseph jättävät merkittävät aukot paikattavaksi. Tilalle on kuitenkin heittää viime kaudella erinomaisesti edustanut Daniel Hunter sekä Jacksonvillestä tuotu Yannick Ngakoue. Muilta osin ongelmia voi kuitenkin olla luvassa ja linjan taso mitä todennäköisimmin laskee tulevaksi kaudeksi.

Linjan takana asiat ovat mallillaan ja erityisesti Eric Kendricksilta voidaan taas odottaa hyvää suorittamista niin juoksua kuin heittoa vastaan. Takakentällä puolestaan onkin sitten mutkikkaampaa, sillä useamman veteraanin poistumisen myötä erityisesti kulmapuolustajiksi ei vain löydy vastaavaa tasoa. Safetyt Anthony Harris ja Harrison Smith ovat kuitenkin raudanluja kaksikko, joten siltä osin kaikki on hyvin.

Vikings pystyy elämään muutaman kysymysmerkkinsä kanssa ja niinpä joukkue päätyy niukasti NFC North divisioonan ykköseksi. Playoffeissa se ei ole ennakkosuosikin asemassa, mutta yksittäisessä ottelussa kaikki on mahdollista, joten mahdollisuudet pitkälle menemiseen on olemassa.

2. Green Bay Packers (2019: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Blake Martinez, Bryan Bulaga, Tramon Williams, Kyler Fackrell, Jimmy Graham

Merkittävimmät saapujat: Jordan Love, AJ Dillon, Christian Kirksey, Rick Wagner, Devin Funchess

Green Bay Packers nykäisi viime kaudella yllättävän kovan 13-3 recordin ja käväisi jopa NFC:n mestaruusottelussa 49ersin harjattavana. Sitten koitti draft ja GM Brian Gutekunst vetäisi varsinaisen kanin taikurin hatusta treidaamalla ylöspäin ja valitsemalla 26. pickillä QB Jordan Loven. Nykyinen aloittava QB Aaron Rodgers ilmoitti tapahtuman jälkeen, ettei kukaan häntä kuitenkaan hetkeen ole voittamassa, joten hänen johdolla mennään.

Packersin hyökkäykseen on ennakoiden perusteella tulossa nopeampaa tempoa, play-actionia ja luovaa kutsumista. Tai näin ainakin toista vuotta valmentajana nähtävä Matt LaFleur vaikuttaa kaavailleen, kun hän karsii viimeisetkin McCarthyn ajan jäänteet pois pelikirjasta. Toinen ennakoitu teema on painottaa entisestään juoksua, josta kielii myös kakkoskierroksella varattu 112-kiloinen RB AJ Dillon. Ehkä LaFleurille on jäänyt pahat traumat NFC:n finaalista, jossa Packersin yli juostiin, ja nyt hän haluaa tehdä samat koko liigalle?

Oli miten oli, Packersilla on kova hyökkäyksen linja, jonka takaa tämmöinenkin temppu on teoriassa mahdollista suorittaa. Heittokohteissa Rodgersin ylivoimainen suosikkikohde Davante Adams kantaa jälleen valtavaa vastuuta, josta osansa yrittää ottaa Rodgersin suosiota nauttiva Allen Lazard. Muilta onkin sitten huomattavasti ohuempaa, joten paljon on näiden kahden herran sekä luonnollisesti juoksupelin varassa. Odotettavissa onkin paljon juoksupelin ykköshevosen Aaron Jonesin kantoja höystettynä Rodgersin heitoilla Adamsille ja Lazardille.

Puolustuksessa Packers oli viime kaudella oikein hyvä, vaikkakin juoksua vastaan ongelmia oli jo ennen 49ersin ylijuoksua. Packin puolustuksen pitäisi suorittaa joka tapauksessa mallikkaasti myös 2020. Frontista löytyy heittoryntäykseen useampi nimi, mikä on aina erittäin tärkeä osa joukkueen kuin joukkueen puolustusta. Takakenttä on myös selkeä vahvuus, josta esiin nousee Jaire Alexanderin erinomaiset otteet.

Packers voi siis hyvinkin olla tämän divisioonan ykkönen, mutta lopulta se jää NFC North divisioonassa niukasti Vikingsin taakse. Playoffeista joukkue joka tapauksessa haastaa ja edessä voikin olla taas hyvä veto myös post seasonilla.

3. Detroit Lions (2019: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Darius Slay, Mike Daniels, Graham Glasgow

Merkittävimmät saapujat: Desmond Trufant, Jayron Kearse, Jamie Collins Sr., Duron Harmon, Danny Shelton, Halapoulivaati Vaitai

Detroit Lionsin viime kausi oli recordin valossa kehno, mutta tähän löytyy hyvät selitykset. Ensinnäkin pari ottelua meni todella hilkulla ja jopa tuomareiden piikkiin saattaisi joku ne laittaa. Toisaalta taas Matthew Stafford ei ollut kehissä kuin kahdeksassa ottelussa, mikä näkyi välittömästi tuloksessa. Nyt Detroit lähtee uuteen kauteen sopivalla yllätysvalmiudella ja voi hyvinkin haastaa NFC North divisioonassa.

Hyökkäys on Lionsin selkeä vahvuus. Sillä on todella hyvä QB Staffordissa, joka taas puolestaan pääsee nauttimaan todella hyvistä heittokohteista. Juoksupelissä on myös pontta, kun Kerryon Johnson ja tulokas D’Andre Swift jakavat työkuorman. Hyökkäyksen linjassa on myös perustat paikallaan, vaikkakin oikea puoli on hieman kysymysmerkkinä, jossa todennäköisesti nähdään haastavan nimen omaava Halapouolivaati Vaitai sekä tulokas Johan Jackson.

Puolustustaan Lions ei ole saanut pelittämään päävalmentaja Matt Patrician aikakaudella. Linjassa nähtiin viime kaudella toki hyvää suorittamista Trey Flowersilta, mutta muilta osin homma ei sitten toiminutkaan kovin hyvin. Lisää ex-Patriotseja rosteriin hankkinut Lions toivoo Danny Sheltonin lujittavan linjan tekemistä.

Myös linjan takana meno oli huonoa ja erityisesti tukimiehet saivat arvioissa rapaa niskaansa. Täälläkin jatketaan ex-Pats -linjalla ja tällä kertaa on Jamie Collins Sr:n vuoro liittyä Patrician Lionsiin. Collins oli viime kaudella hyvä, joten parannusta voi hyvinkin olla luvassa. Takakentällä isoin muutos on Darius Slayn poistuminen ja häntä paikkaamaan kaavailtu tulokaspelaaja Jeffrey Okudah on valtavan haasteen edessä. Uusista nimistä myös Desmond Trufantilla on tärkeä rooli puolustuksen vastuunkantajana.

Lionsilla on siis erittäin hyvä hyökkäys ja osittain hyvä puolustus, mutta kysymysmerkkejä on myös ilmassa. Kolmanneksi NFC North divisioonassa yltävä Lions pistää muut koville, mutta jää lopulta ilman playoff-paikkaa.

4. Chicago Bears (2019: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Prince Amukamara, Nick Kwiatkowski, Kyle Long, Ha-Ha Clinton-Dix

Merkittävimmät saapujat: Nick Foles, Jimmy Graham, Robert Quinn

Chicago Bears oli 2018 vuonna todella hyvä erityisesti valtavan hyvän puolustuksensa ansiosta. Kauella 2019 joukkue otti odotetun askeleen taaksepäin päätyen 8-8 recordiin. Chicago on edelleen ihan OK joukkue, mutta samalla siitä on tunnistettavissa kysymysmerkkejä. Muutoksia on kuitenkin tehty ja ainakin yritystä paremmaksi huomiseksi on olemassa.

Isoin kysymysmerkki Chicagolla on QB-positio. Mitchell Trubisky ei ole esiintynyt kovinkaan hyvin ja näinpä veteraani Nick Foles tuotiin tuomaan uutta nostetta. Foles on monien papereissa parempi kuin Trubisky, mutta samalla kyseessä on myös hyvin paljon ailahteleva QB. Foles on kuitenkin parhaimmillaan niin hyvä, että odotuksissa on Foles-johtoista Bears-hyökkäystä.

Niin sanotuilla taitopelipaikoilla Allen Robinson II on Chicagon ykkös-WR Anthony Millerin ja Riley Ridleyn tukiessa taustalla. Cordarrelle Patterson on erikoismiehenä hauskaa seurattavaa, mutta hänen varaan ei voida paljoa laskea. Juokuhyökkäyksestä vastuussa on ihan hyvän tulokaskauden vetänyt David Montgomery, jonka seurana nähtävä Tarik Cohen tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja hyökkäykseen. Hyökkäyksen linja Chicagolla ei ole parhaasta päästä, mutta sillä on eväät asettua keskikastiin.

Puolustuksessa Chicagolla on paljon poistumaa varsinkin takakentällä. Linjassa puolestaan nähdään edelleen tähtipelaaja Khalil Mack, jonka odotetaan saavan tukea Akiem Hicksista. Muilta osin linjassa Robert Quinn tuo kokemusta, mutta hän ei ole mikään säkenöivä vahvistus.

Tukimiehistä Nick Kwiatkowski jatkoi matkaa Raidersiin, minkä myötä Bearsilla on kehissä Roquan Smith sekä kokenut Danny Trevathan. Smith on potentiaalinen pelaaja, jolla toinen kausi liigassa ei sujunut niin hyvin. Trevathan puolestaan on terveenä pysyessään vakuuttava, mutta hän on myös ollut turhan usein loukkaantuneena. Takakentällä Bears koittaa parhaansa mukaan paikata Prince Amukamaran poistumista toivoen samalla, että Eddie Jackson pystyy nousemaan takaisin 2018 kauden tasolleen.

Bearsissa ei siis sinänsä ole mitään vikaa ja varsinkin jos Foles pystyy liekittämään, on Bears hyvissä asemissa. NFC North divisioonan tasaisuuden vuoksi Bears jää vain niukasti divisioonansa jumboksi pohtimaan, onko Trubisky-projekti kokonaan ohi.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!