NFL-kausiennakko 2020: NFC East käydään Cowboysin ja Eaglesin välillä

NFC East

NFC East divisioonassa Cowboys ja Eagles ovat suosikkeja Giantsin seuratessa kaukana perässä. Washington Football Teamin kohtaloksi jää jumbosija.

NFL-kausiennakko 2020: NFC East

1. Dallas Cowboys (2019: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Byron Jones, Randall Cobb, Robert Quinn, Maliek Collins, Jeff Heath, Jason Witten

Merkittävimmät saapujat: CeeDee Lamb, Gerald McCoy, Ha-Ha Clinton-Dix

Dallas Cowboys oli viime kaudella odotuksiin nähden pettymys ja nyt uuteen kauteen lähdetään uuden päävalmentajan Mike McCarthyn johdolla. Paperilla Cowboysilla on kaikki todella hyvin ja monet uskovat sen olevan yksi NFL:n parhaista joukkueista. On siis aika lunastaa lupaukset ja lähteä hakemaan todellista menestystä.

Cowboysilla on ensisijaisesti todella vahva hyökkäys. Tässä porukassa talenttia on todella runsaasti ja liigan parhaimpiin lukeutuva hyökkäyksen linja tarjoaa oivan mahdollisuuden onnistumisiin. Dak Prescottin ympärillä on ollut laadukas joukko pelaajia ja sama meno jatkuu myös tällä kaudella Ezekiel Elliottin ja Amari Cooperin johdolla. Mielenkiintoista seurattavaa tuo tulokas CeeDee Lamb, joka asettunee slot-receiveriksi.

Puolustuksessa Cowboysilla ei ole niin hyvä meno, mutta keskikastia parempaa tavaraa pitäisi olla luvassa. Linjassa on tasaisesti suorittavia pelaajia sekä todella tasokkaat edget Demarcus Lawrencessa ja Everson Griffenissä. Linjan takana päivystävät tukimiehet Leighton Vander Esch ja Jaylon Smith lukeutuvat liigan parhaimpiin pelipaikallaan. Takakentällä meno ei sitten olekaan yhtä tasokasta ja mitä todennäköisimmin Byron Jonesia tulee ikävä.

Cowboys on kokonaisuutena todella vahva joukkue. Sen raudanluja hyökkäys siivittää sen NFC East divisioonan piikkipaikalle, josta Cowboys aloittaa suurien odotuksien matkan kohti suurinta areenaa.

2. Philadelphia Eagles (2019: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Nelson Agholor, Ronald Darby, Jordan Howard

Merkittävimmät saapujat: Darius Slay, Nickell Robey-Coleman, Javon Hargrave

Philadelphia punnersi viime kauden loppurutistuksella itsensä playoffeihin, jossa loukkaantumisten täyttämä villikorttiottelu päättyi tappioon. Nyt uuteen kauteen lähdetään jälleen kilpailukykyisellä rosterilla, joskin loukkaantumiset vaivaavat jo ennen kauden alkua. Ehjänä pysyessään Eagles on kuitenkin vahva ja haastaa ehdottomasti playoffeista.

Hyökkäyksen puolella Philadelphiassa on totuttu hyvään hyökkäyksen linjaan, mutta nyt huolia ja murheita on tuonut sekä Brandon Brooksin että Andre Dillardin loukkaantumiset. Linja on silti edelleen hyvä, joten menetyksien suhteen pärjätään kyllä. QB Carson Wentz on ehjänä pysyessään näyttänyt todella hyvältä, joten pelinrakentajan osalta kaikki on enemmän kuin hyvin. Heittokohteissa Eagles luottaa DeSean Jacksonin ja Alshon Jefferyn kantavan suurimman vastuun huippu-TE Zach Ertzin ohella. Miles Sanders nähdään ykksönimenä juoksuhyökkäyksessä, jossa Sandersilla on todennäköisesti luvassa isoa roolia. Kokonaisuutena Eaglesin hyökkäys vaikuttaa siis vahvalta porukalta.

Puolustuksessa Eagles on vahva edestä ja heikompi takaa. Linjassa paaluttavat Fletcher Cox ja Brandon Graham erottuvat selkeästi tärkeimpinä yksilöinä, joskin jälkimmäinen saattoi viime kaudella alkaa näyttää ikääntymisen merkkejä. Javon Hargrave on myös merkittävä lisä, joten linjassa on asiat paikallaan.

Linjan takana tukimies-osastossa on uutta kasvoa, minkä myötä sen voidaan ennakoida olevan potentiaalinen porukka, mutta jonka todelliset otteet nähdään vasta kentällä. Takakentän osalta Eagles hankki todellisen tähtipelaajan Darius Slayn Detroitista. Nickell Robey-Coleman on myös merkittävä saapuja, mutta muilta osin taso ei ole niin korkea. Kokonaisuutena Eaglesin puolustus on kuitenkin vakuuttava ja näinpä Philadelphian porukka tulee laskea hyvien puolustuksien joukkueeksi.

Eaglesilla on siis palaset paikallaan, mutta useamman asian pitää osua kohdilleen, jotta todellista menestystä voidaan saavuttaa. NFC East divisioonassa toiseksi jäävä joukkue haastaa joka tapauksessa playoffeista ja voi olla vaikea voitettava yksittäisessä ottelussa post seasonilla.

3. New York Giants (2019: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Eli Manning, Markus Golden, Mike Remmers

Merkittävimmät saapujat: Andrew Thomas, James Bradberry, Blake Martinez, Nate Ebner, Kyler Fackrell

New York Giants on koheltanut nyt kolme vuotta ja jälleen on uuden aikakauden aika. Tällä kertaa puikkoihin heitetään tulokaspäävalmentaja Joe Judge, jonka toivotaan tuovan uutta virtaa Giantsiin. QB:n osalta Eli Manning on nyt lopullisesti poissa ja on aika lähteä Daniel Jonesin johdolla kohti uutta huomista. Giants tuleekin todennäköisesti parantamaan aikaisemmasta, mutta toisaalta parannus ei ole paljoa vaadittu, sillä niin huono on Giants ollut.

Hyökkäyksessä Giantsilla on ollut ongelmia hyökkäyksen linjan kanssa. Uutta virtaa lähdettiin hakemaan draftista, josta tuotu Andrew Thomas vaikuttaa erittäin lupaavalta tapaukselta. Muilta osin linjassa on kysymysmerkkejä, mutta sen ennakoidaan kuitenkin asettuvan keskikastiin.

Jonesin heittokohteita nähdään vähemmän nimekäs, mutta silti potentiaalinen porukka. Golden Tate on ollut hyvä ja on kokemuksensa puolesta tärkeä palanen nuoressa hyökkäyksessä. Taten ohella Sterling ShepardinDarius Slaytonin sekä TE Evan Engramin muodostama kolmikko pystyy parhaimpana päivänään olemaan todella hyvä, mutta todellista tähteä porukasta ei löydy. Sen sijaan juoksuhyökkäyksessä Giantsilla onkin todellinen ase Saquon Barkleyssa, joka voidaan huoletta laskea liigan TOP2 RB:ksi (heti Carolinan Christian McCaffreyn jälkeen).

Puolustuksen puolella Giants on ollut todella väkevän huono. Nyt kuitenkin ainakin New Yorkissa uskotaan nuoren talentin astuvan esiin ja tarjoavan parempaa kuin mihin on aiemmin pystytty. Giantsilla onkin nuorempia pelaajia runsain mitoin, kuten Leonard Williams ja Dexter Lawrence, joista ensimmäinen oli aikanaan kovinkin hypetetty tulokas, mutta josta ei ole ainakaan vielä kuoriutunut sitä heittoryntääjää, johon moni uskoi uran alussa.

Heittoryntäyksestä puheen ollen Giants uskoo ennemmin joukkueen voimaan kuin yksittäisten pelaajien loistamiseen. Linjassa nähtävä uusi nimi Kyler Fackrell on kuitenkin oletettavasti eniten tässä roolissa kunnostautuva yksilö. Linjan takana Giantsilla puolestaan on ollut todella kehno meno. Tähän toivotaan muutosta hankkimalla Blake Martinez, jolla on ollut ailahteleva ura, mutta joka on kuitenkin selkeä vahvistus tähän porukkaan.

Takakentälle Giants hankki James Bradberryn, jota voidaan piti yliarvostettuna hankintana. Tämä hankinta tuskin lopulta lämmittää kovinkaan paljoa, sillä muilta osin puolustusta voidaan pitää heikkona. Ja kun otetaan huomioon todennäköisesti kehnosti menestyvä heittoryntäys, antaa se taas oman paineensa onnistua heittoja vastaan. Niinpä Giantsin puolustusta pidetäänkin heikkona porukkana.

NFC East divisioonassa nähdäänkin siis todellinen tason pudotus, kun siirrytään kahteen viimeiseen joukkueeseen. Giants yltää kuitenkin taas kolmanneksi, joka vaatii todennäköisesti yhtä vähän kuin viime kaudella saavutetut neljä voittoa. Uusi pettymys jättää ilmaan kysymyksen: Vieläkö Gettlemanin annetaan hämmentää soppaa?

4. Washington Football Team (2019: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Case Keenum, Ereck Flowers, Josh Norman, Quinton Dunbar

Merkittävimmät saapujat: Chase Young, Kendall Fuller, Wes Schweitzer, Thomas Davis

Washington Redskins on nykyään FedExin ja julkisen painostuksen myötä päättänyt poistaa Redskins-nimen ja päätynyt turvalliseen Football Teamiin toistaiseksi ennen kuin seuralle keksitään uusi järkevä nimi. Oli nimi mikä hyvänsä ei viime kausi joukkueelta mennyt todellakaan hyvin eikä myöskään tulevalta odoteta mitään sen ihmeempää.

Uudistuksia on kuitenkin tehty runsaalla kädellä. Washingtonilla meni nimittäin uusiksi paljon muutakin kuin pelkkä joukkueen nimi. Vaihdoslistalla ovat niin päävalmentaja kuin hyökkäyksen koordinaattori, puolustuksen koordinaattori, puolustuksen skeema sekä tapa johtaa (Ron Rivera vastaa kaikesta henkilöstöön liittyvästä). Riveran tulo on luonnollisesti merkittävin ja se antaa uutta puhtia organisaatioon, jossa lähdetään rakentamaan uutta tulemista.

Hyökkäyksessä Washingtonilla on mielenkiintoinen tilanne QB:n suhteen. Dwayne Haskinsilla on nyt nimittäin edessään se kausi, joka määrittää pitkälti hänen uraansa. Hyvällä suorittamisella hänestä lähdetään visioimaan tulevaisuuden QB:ta pidemmällä tähtäimellä, kun taas heikompi kausi ajanee Washingtonin hakemaan draftista seuraavaa tulevaisuuden tähteä.

Haskinsilla ei ole mikään paras tilanne lähteä hakemaan onnistumisia, sillä lukuunottamatta Terry McLaurinia on heittokohteet sekä WR- että TE-osastolla aika heppoisia. Hyökkäyksen linja on myös aika pahasti epäilyksiä herättävä eikä myöskään RB-osastolla ole ketään, joka herättäisi luottamuksen tunteita. Washington lähteekin kauteen todella epävarmalta pohjalta hyökkäyksensä suhteen ja menestys jää varmasti paljolti puolustuksen käsiin.

Puolustuksessa Washingtonin kannalta on onneksi hyviä asioita. Chase Young on todella kova varaus ja tulee välittömästi nostamaan jo entuudestaan kovan frontin tasoa. Väkivahvan linjan takana on kuitenkin sitten kehnompaa menoa ja erityisesti tukimies-osasto saa aiheelliset epäilykset niskaansa. Takakentän osalta joukkueeseen on tuotu uutta nimeä, joista selkein vahvistus on aikanaan Washingtonin varaama Kendall Fuller, mutta epäilyksiä sopii laittaa myös tämän porukan niskaan. Kokonaisuutena Washingtonin puolustus vaikuttaa siltä, että se voi yllättää kaikki mahtavasti esiintyvän linjan myötä tai lässähtää täysin kysymysmerkkiensä alle.

Kehnon hyökkäyksensä takia Washingtonilla on edessään vaikea kausi eikä puolustuksen ajoittaiset hyvät otteet riitä kantamaan joukkueta. NFC East divisioonan jumbosijalle päätyvät Washington jää pohtimaan, onko Dwayne Haskins heidän mies myös pitkällä aikavälillä vaiko ei.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!