NFL-kausiennakko 2020: AFC West on jälleen Chiefsin

AFC West divisioonassa Chiefs on selkeä suosikki, mutta tämän takana pakka on mukavan avoin Raidersin, Chargersin ja Broncosin välillä.

NFL-kausiennakko 2020: AFC West

1. Kansas City Chiefs (2019: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Emmanuel Ogbah, Kendal Fuller, Reggie Ragland, Terrel Suggs

Merkittävimmät saapujat: Mike Remmers, Ricky Seals-Jones, Clyde Edwards-Helaire

Viime kauden mestari Kansas City Chiefs lähtee isoin odotuksin myös tulevaan kauteen ja tavoitteena on vain ja ainoastaan mestaruus. Chiefsin räjähdysmäinen hyökkäys takaa menestysmahdollisuudet ja viimeisenä sinettinä nähtiin viime kaudella parantanut puolustus.

Chiefsilla kaikki lähtee liikkeelle Patrick Mahomesin ilmiömäisestä suorittamisesta. Mahomesilla on myös todella nopeat ja taitavat laitahyökkääjät sekä vuorenvarma TE Travis Kelce heittokohteina, joten hyvää on taas luvassa myös tulevalla kaudella. Hyökkäyksen linjan pitäisi edelleen olla vakuuttava, vaikkakin Laurent Duvarney-Tardiffin sivuunjääminen haittaakin menoa. Erityisen mielenkiintoista on nähdä mihin hypetetty Clyde Edwards-Helaire yltää keskushyökkäänä, sillä Damien Williamsin poisjäänti tuo hänelle valtavan vastuun Chiefsin juoksuhyökkäyksessä.

Puolustuksessa Chiefsilla on muutamia nimimiehiä, joista linjassa selkeästi tärkein on Chris Jones. Jonesin selkeä vahvuus on se, että hän pystyy antamaan vastustajan QB:lla todella vahvaa painetta. Isoa palkkaa nostavalta Frank Clarkilta Chiefs puolestaan odottaa parempia otteita. Linjan osalta muiden kavereiden rooliksi jää lähinnä esiinastuminen ja riittävällä tasolla suorittaminen.

Linjan takana tilanne näyttää heikommalta ja tukismies-osasto saa aiheelliset epäilykset niskaansa. Kenties rookie Willie Gay Jr. toisen kierroksen varauksena ottaa isoa roolia, mutta kokonaisuus näyttää siltä hankalalta. Takakentällä on myös epävarmuutta eikä Tyrann Matheiu yksin luonnollisesti riitä. Näinpä Chiefsin puolustusta sopii epäillä, mutta Jones ja Matheiu kantavat joka tapauksessa pitkälle.

Chiefs on myös tulevalla kaudella pistelinko, jonka otteluissa nähtäneen runsaasti onnistumisia myös vastustajan hyökkäykseltä. Resepti kuitenkin toimii ja Chiefs lähtee AFC West divisioonan piikkipaikalta kohti toisintoa viime kaudesta.

2. Los Angeles Chargers (2019: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Philip Rivers, Russel Okung, Melvin Gordon III, Adrian Philips, Thomas Davis 

Merkittävimmät saapujat: Justin Herbert, Bryan Bulaga, Trai Turner, Linval Joseph, Chris Harris Jr.

Chargers on siitä erikoinen joukkue, että sillä on sekä voita nyt -luokan rosteri että ykköskierroksen varauksena poimittu QB Justin Herbert. Philip Riversin poistuttua joukkue lähtee oletettavasti kuitenkin veteraani Tyrod Taylorin johdolla hakemaan menestystä Herbertin jäädessä tulevaisuuden teemaksi. Palaset ovat paikallaan ja Chargers voidaan laskea mustaksi hevoseksi AFC:ssä.

Hyökkäyksen osalta Chargersin ennakoidaan nojaavan juoksupainotteisuuteen. Tällöin hieman epäilyttävän hyökkäyksen linjan ei tarvitse pysyä kovin pitkää kasassa verrattuna pidempiin heittopeleihin. Todennäköisesti Chargers tulee myös viljelemään nopeaa lyhyempää heittoa, mikä osaltaan vapauttaa painetta linjalta. Näissä nopeiden heittojen tilanteissa esiin astuvat nopeasti vapaaksi ennättävät Keenan Allen sekä juoksuhyökkäyksen ykkösnimi Austin Ekeler, joten reseptissä on myös ainekset kohdillaan.

Puolustuksessa Chargers voi nojata vahvaan heittoryntäykseen, jota tähdittävät Joey Bosa sekä Melvin Ingram. Takakentällä on puolestaan huolia, sillä Derwin Jamesin menetys loukkaantumisen myötä tekee todella kipeää. Taso Chargersin puolustuksessa on silti todella korkea ja voidaan huoletta todeta sen lukeutuvan liigan parhaimpiin puolustuksiin.

Chargersissa siis on pari kysymysmerkkiä, mutta myös paljon hyvää. Tämä yhdistelmä siivittää joukkueen lopulta AFC West divisioonassa sijalle 2 eikä pudotuspelipaikkakaan ole mahdottomuus Taylorin tai Herbertin suorittaessa hyvällä tasolla.

3. Denver Broncos (2019: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Chris Harris Jr., Shelby Harris, Connor McGovern, Derek Wolfe

Merkittävimmät saapujat: Jerry Jeudy, Jurrell Casey, A.J. Bouye, Graham Glasgow, Melvin Gordon

Viime kaudella toiseksi AFC West divisioonassa sijoittunut Broncos lähtee tulevaan kauteen mukavin odotuksin. Drew Lockin aikakausi alkoi jo viime kaudella, mutta nyt todella mitataan mihin tämä nuorukainen kykenee. Lockilta ei kuitenkaan välttämättä tarvita mitään niin ihmeellistä, sillä muu joukkue ympärillä on muutamaa kysymysmerkkiä lukuunottamatta vakuuttava.

Broncos on uusiutunut todella runsaasti viime vuosina ja sama muutostahti jatkui myös tulevaa kautta silmällä pitäen. Nyt joukkue profiloituu hyökkäyksessä melkoisena kysymysmerkkinä näyttävän QB:n, epäilyksiä herättävän hyökkäyksen linjan, mutta muilta osin niin kovin potentiaalisen ja erityisesti nopeutta hengittävän hyökkäyksen joukkueena. QB ja hyökkäyksen linja vain sattuvat olemaan niin mahdottoman tärkeitä palasia, etteivät ne näkyisi lopulta melko maltillisina odotuksina hyökkäyksen tekemisen suhteen.

Puolustuksessa Broncosilla on paperilla todella vahva linja, joskin Von Millerin viime kauden esitykset saattoivat olla merkki siitä, että uran alamäki on alkanut. Kokonaisuutena frontti on kuitenkin todella vahva varsinkin, kun Jurrell Casey tuo osaamisensa Broncosin käyttöön. Asiat linjan takana ovat myös hyvin, vaikkakin Chris Harris Jr:n menetys näkynee ainakin jollain tasolla. Kokonaisuutena Broncosilla on joka tapauksessa merkittävän vahva puolustus, mikä tulee olemaan kysymysmerkkinä näyttäytyvän hyökkäyksen rinnalla asia, johon Denverissä voidaan luottaa.

Chiefsin takana AFC West on todella tasainen, joten todella vaikea ennakoida kuka sijoittuu millekin sijalle. Broncos päätyy nyt kuitenkin lopulta kolmanneksi, mutta tasaista on sekä edessä että takana.

4. Las Vegas Raiders (2019: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Karl Joseph, Curtis Riley, Daryl Worley

Merkittävimmät saapujat: Cory Littleton, Nick Kwiatkowski, Eli Apple, Marcus Mariota, Carl Nassib, Jason Witten, Maliek Collins, Prince Amukamara

Todettakoon alkuun, ettei Raiders ansaitse olla viimeisenä, joten tätä perää pitävää kolmikkoa ei tule tulkita paremmuusjärjestyksessä, vaan lähinnä yhtenä kakkos- ja kolmossijan jakavana porukkana. Tässä ennakossa jumboksi on kuitenkin kaavailtu Raiders, joka muuttaa täksi kaudeksi Las Vegasiin. Vegasissa alkaa merkittävä kolmasvuosi uudellaanrakennusta ja nyt on aika lunastaa rakennustyön tuloksia. Joukkueeseen on myös jälleen tuotu paljon uusia nimiä ja niinpä paperilla rosteri näyttääkin hyvältä.

Hyökkäyksen puolella Raidersilla on vahva hyökkäyksen linja, joka takaa hyvän heittosuojauksen viime vuodet keskivertotasolla edustaneelle Derek Carrille. Carrin heittokohteet ovat ihan ok, jossa mielenkiintoista seurattavaa tarjoaa rookie Henry Ruggs III:n asettuminen rosteriin. Muista yksilöistä Hunter Renfrow oli viime kaudella todella hyvä ja häneltä voidaan odottaa jälleen hyvää kautta. Keskushyökkääjistä Josh Jacobs on selkeä juoksupelin ykköshevonen, jonka varaan on myös syytä laskea paljon.

Puolustuksen puolella Raiders on kärsinyt heikosti esiintyneestä heittopuolustuksesta. Asiaa lähdettiin luonnollisesti korjaamaan ja sekä draftista että vapailta markkinoilta tuotiin uusia nimiä rosteriin. Uudistuksia nähdään myös tukimiesosastolla, jossa Cory Littleton ja Nick Kwiatkowski tulevat olettavasti kantamaan isointa vastuuta. Puolustuksen linjan osalta Raidersilta ei ihmeitä odoteta, joskin Maxx Crosby ja Clelin Ferrel ovat potentiaalisia parantajia tulevalla kaudella.

Raidersilla on siis näennäisesti kaikki palaset paikallaan, mutta samalla voidaan huomata, ettei joukkue välttämättä yllä kovin korkealla. Keskivertosuorituksella se on aika tasoissa edellä olevian kanssa ja päätyy lopulta niukasti AFC West divisioonan jumboksi.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!