NFL-kausiennakko 2020: AFC South on kahden kauppa

AFC South

AFC South divisioonassa Tennessee Titans sekä Indianapolis Colts taistelevat voitosta Houstonin jäädessä kolmanneksi. Jacksonville puolestaan saatetaan nähdä koko liigan jumbona.

NFL-kausiennakko 2020: AFC South

1. Tennessee Titans (2019: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Jurrell Casey, Delanie Walker, Logan Ryan, Jack Conklin, Marcus Mariota, Cameron Wake

Merkittävimmät saapujat: Jadeveon Clowney, Vic Beasley Jr., Johnathan Joseph

Tennessee Titansilla oli todella upea edellinen kausi, jonka perään sekä joukkueen QB Ryan Tannehill että ykköskeskushyökkääjä Derrick Henry tekivät tilipäivät. Näiden kahden sopimuksien lisäksi uutta miestä tuotiin sisään, joista merkittävimpänä Jadeveon Clowneyn saama yksivuotinen sopimus. Poistuman puolella isoin menetys on Jurrell Casey, mutta paikkaajia pitäisi löytyä. Tenneessee haastaakin jälleen AFC:n kovimpia ja lähtee kauteen isoin odotuksin.

Titansin kohdalla katseet kääntyvät ensimmäisenä Derrick Henryyn, joka on noussut yhdeksi liigan parhaista keskushyökkääjistä. Henryn apuna on ollut erinomaisesti esiintynyt hyökkäyksen linja, jolta sopii odottaa hyvää suorittamista myös tällä kaudella, joskin Jack Conklinia ei ole helppo paikata. Heittohyökkäyksessä Tannehillin aseista A.J. Brown kantaa isointa vastuuta Corey Davisin ja Adam Humphriesin tarjotessa varteenotettavat seuraavat vaihtoehdot. TE Jonnu Smith näytti viime kaudella kyvykkyyttään ja tulee ottamaan entistä suurempaa roolia tällä kaudella.

Puolustuksen puolella Tennessee odottaa nuorempien kavereiden astuvan esiin, joskin Clowney tuo kokemusta ja voimaa linjaan. Linjan takana tärkeimpinä kavereina esiin nousevilta Rashaan Evansilta ja Jayon Brownilta odotetaan paljon, sillä heidän takana ei löydy vastaavia kykyjä. Takakentän osalta Titans tulee kaipaamaan Logan Ryania, jonka poistumista paikattiin kuitenkin tuomalla Johnathan Joseph vapailta markkinoilta. Kokonaisuutena Titansin puolustuksessa on paljon hyvää ja sen pitäisi aika selvästi asettua hyvin puolustavien joukkueiden ryhmään.

Titansilla on siis palaset paikallaan, minkä myötä se voittaa AFC Southin ja aloittaa jälleen retken kohti kirkkaita valoja.

2. Indianapolis Colts (2019: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Eric Ebron, Devin Funchess, Jabaal Sheard, Clayton Geathers

Merkittävimmät saapujat: Philip Rivers, DeForest Buckner, Xavier Rhodes, Sheldon Day

Indianapolis Colts veti viime kauden läpi Jacoby Brissettin johdolla, kun Andrew Luck päätti yllätteän lopettaa uransa kauden alla elokuussa 2019. Lopulta tuloksena oli 7-9 tulokseen päätynyt kausi vailla playoff-paikkaa. Nyt Colts lähtee merkittävillä uudistuksilla tulevaan ja onkin yksi mielenkiintoisimmista seurattavista, sillä todellinen tähtipelaaja Philip Rivers saapuu vaahtoamaan Coltsin linjan taakse uutena aloittavana QB:na.

Riversin tulo nostaa heti Coltsin osakkeita verrattaessa Brissettiin, mutta yksistään Riversin takia ei ole syytä tai myöskään tarvetta olla innoissaan. Nimittäin Coltsin hyökkäyksen linja on niin raudanluja yksikkö, että se avaa todella paljon mahdollisuuksia onnistumisiin. Keskushyökkääjät Marlon Mack ja Jonathan Taylor ovat ensisijaisia hyötyjiä Coltsin kovasta linjasta, mutta myös Riversin on luonnollisesti helpompi operoida tämän linjan takana. Tämä taas puolestaan avittanee viime kaudella kehnosti esiintyneitä laitahyökkääjiä, joista ylivoimaisen ykkösnimen T.Y. Hiltonin toivotaan pystyvän pelaamaan ehjän kauden.

Puolustuksen puolella Coltsin isoin uudistus nähdään linjassa, johon tuotiin 49ersia useamman vuoden todella mallikkaasti edustanut DeForest Buckner. Bucknerin tulon myötä Coltsilta on odotettavissa hyvää painetta vastustajan QB:seen, sillä vastustajilla on myös huolehdittavana viime kaudella hienosti edustanut Justin Houston. Isoimpien nimien takana on kuitenkin ohuempaa, joten nimimiesten terveenä pysymistä toivotaan Colts-leirissä.

Linjan takana Coltsilla on todella hyvät tukimiehet, joista isoimpana nimenä esiin nousee Darius Leonard. Takakentän puolella ollaan sitten taas enemmän nuorempien pelaajien varassa eikä Xavier Rhodesin tuominen takaa muuta kuin tunnistettavan nimen pelaajan selässä.

Colts on siis erityisen mielenkiintoinen joukkue, josta on helppo tykätä. Kysymysmerkkejä on kuitenkin myös ilmassa, jolloin Tennesseehen verratessa Coltsin paikka on heti seuraavana. AFC South divisioonan toiselta sijalta Colts voidaan kuitenkin playoffeissa nähdä, jolloin joukkuetta ei ole mukava kohdata yksittäisessä ottelussa.

3. Houston Texans (2019: 1.)

Merkittävimmät poistujat: DeAndre Hopkins, D.J. Reader, Johnathan Joseph, Tashaun Gipson

Merkittävimmät saapujat: David Johnson, Randall Cobb

Texans oli viime kaudella AFC South divisioonan ykkönen ja törmäsi playoffeissa lopulta mestaruuden voittaneeseen Kansas City Chiefsiin yhdessä vuoden erikoisimmista otteluista, jota Texans kerkesi johtamaan 24-0 ja sulamaan toisella neljänneksellä tilanteeksi 28-24. Nyt joukkue on laittanut Deshaun Watsonin parhaan heittokohteen DeAndre Hopkinsin pihalle ja tuonut sisään viimeiset vuoden epäilyttävän huonosti esiintyneen David Johnsonin sekä Cowboysia että Packersia edustaneen Randall Cobbin.

Texansilla on viimeiset vuodet ollut yksi iso ongelma ja sen ongelman parissa edelleen väännetään. Nimittäin joukkueen hyökkäyksen linja ei vain yllä sille tasolle, joka mahdollistaisi kestävän menestyksen. Viime kausi meni kuitenkin jo paremmin eritysesti Laremy Tunsilin saapumisen myötä, mutta paljon on silti vielä parannettavaa erityisesti juoksublokkaamisessa. Heittosuojaus kuitenkin sujuu, mikä mahdollistaa Houstonin nopean ja monipuolisen laitahyökkääjien kokoelman onnistumiset.

Puolustuksessa Texansilla on tuttu nimi J.J. Watt paaluttamassa linjassa ja linjan takana todella vahvat juokusupuolustajat Benardrick McKinney ja Zach Cunningham. Takakenttä sen sijaan on heikompaa tasoa ja kysymysmerkkejä on useamman pelaajan niskassa. Kokonaisuutena Texansin puolustus ei vakuuta ja ellei heittoryntäys herää todelliseksi voimaksi, tulee Texansilla olemaan jälleen nihkeää puolustuksen puolella.

Kaiken tämän jälkeen Texans jää ansaitusti kolmannella sijalle miettimään, vieläkö Bill O’Brienin annetaan hämmentää soppaa GM:n paikalla.

4. Jacksonville Jaguars (2019: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Leonard Fournette, Nick Foles, Calais Campbell, A.J. Bouye, Marcell Dareus

Merkittävimmät saapujat: Joe Schobert, Tyler Eifert

Jacksonville Jaguars lähtee kauteen melko selvänä altavastaajana, eikä viime kaudesta jäänyt sen kummempaa kerrottavaa kuin Gardner Minshew II:n yllättävän hyvät otteet sekä D.J. Charkin läpimurtokausi. Viime vuosien huippupuolustus on siirtynyt pelaaja kerrallaan muualle ja nyt myös keskushyökkääjä Leonard Fournetten on annettu jatkaa matkaa uusiin haasteisiin. Uuden edessä oleva Jags lähtee siis hyvin matalin odotuksin kauteen 2020.

Jaguarsilla on sama vaiva kuin niin monella muulla matalien odotuksien joukkuueella: Hyökkäyksen linja lukeutuu liigan heikoimpiin eikä osaltansa mahdollista onnistumisia. Tämä haittaa luonnollisesti sekä heitto- että juoksupeliä, joista jälkimmäiseen Jaguarsin ennakoidaan lähtevän niin sanotulla komitea-lähestymisellä, jossa ei selkeää ykköshevosta ole löydettävissä.

Heittohyökkäyksen puolella on Jagsin parhaat menestysmahdollisuudet, mutta todennäköisesti D.J. Chark kerää itseensä niin paljon huomiota, että yksin hän ei pysty joukkuetta kannattelemaan. Dede Westbrook ja Chris Conley voivat toki onnistua, mutta vastaavaa uhkaa heistä ei synny verrattuna Charkiin. Mielenkiintoista on nähdä mitä tapahtuu, kun Minshew ja TE Tyler Eifert lähtevät hakemaan yhteistä säveltä.

Puolustuksessa Jags on uuden edessä ja aiempien vuosien ykköskierroksen varauksien on astuttava esiin. Linjassa onkin paljon potentiaalia, mutta kuten potentiaalin suhteen aina on, se täytyy myös lunastaa onnistuneesti. Leveyden myötä linjalta voidaan kuitenkin odottaa ihan hyviä otteita.

Tukimies-osastolle haettiin uudistuksia viime kauden karmeiden esitysten jälkeen ja rahaa laitettiinkin isosti kiinni Joe Schobertiin, joka saapuu Clevelandista. Schobertilla on kuitenkin heikkoutensa juoksua vastaan, joten mikään sateentekijä hän ei lopulta ole. Kokonaisuutena linjan takana pitäisi kuitenkin olla parempi meno kuin viime kaudella. Takakentällä Jaguarsilla ei löydy kovin hyviä nimiä ja paljon todennäköisesti vaaditaankin tämän vuoden ykkösvaraukselta C.J. Hendersonilta.

Kuten edellä kirjoitetusta voidaan päätellä, voi Jaguars hyvinkin löytää itsensä aivan liigan jumbosijalta saakka. Tämä ei välttämättä ole huono asia tulevaa varten, sillä ensi vuoden draftista on todennäköisesti napattavissa todellinen tulevaisuuden huippu-QB. Jaguars tähyileekin jo kautta 2021.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!