NFL-kausiennakko 2020: AFC North on Baltimoren heiniä

AFC North

AFC North divisioonassa Baltimore hakee toisintoa viime kaudesta. Pittsburgh ja Cleveland haastavat playoffeista Bengalsin jäädessä jumboksi.

NFL-kausiennakko 2020: AFC North

1. Baltimore Ravens (2019: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Marshall Yanda, Michael Pierce, Chris Wormley, Hayden Hurst

Merkittävimmät saapujat: Calais Campbell, D.J Fluker, Derek Wolfe

Baltimore Ravens vaikutti todella lupaavalta porukalta ennen kautta 2019 ja joukkue todella lunasti kaikki odotukset ja vielä melkon paljon enemmänkin. Playoffeissa tie nousi kuitenkin jälleen heti pystyyn, joten tavoite tähän kauteen on ehdottomasti playoffeissa pitkälle meneminen. Mitään muuta ei rehellisesti sanottuna voida odottaa, sillä niin täyteen ladattu on Ravens myös tulevalla kaudella.

Ravensilla on todella vaikeasti puolusutettava hyökkäys. Hyökkäyksen linjassa toki kaivataan Marshall Yandaa, mutta linjan pitäisi edelleen suorittaa todella hyvin, mikä taas mahdollistaa Lamar Jacksonin onnistumisen. Jotta vastustajalla on mahdollisimman vaikeaa, on Lamar itse järisyttävän nopea, mutta myös hänen heittokohteet ovat todellisia pikakiitureita, joista etunenässä Marquise “Hollywood” Brownilta voidaan odottaa hyvää toista kautta. Ravensilla on myös erittäin hyvä RB-kolmikko eikä Mark Andrews kalpene juurikaan liigan parhaimpien TE:eiden vertailussa.

Tähän hyökkäyksen loistoon kun lisätään vielä aika lailla jokaisella osa-alueella menestyvä puolustus, on Ravensista jälleen kerran vaikea löytää heikkoutta. Puolutuksessa on runsaasti tähtipelaajia, joista maininnan ansaitsee uutena tulokkaan saapuva Calais Campbell, joka lujittaa entisestään Ravensin juoksupuolustusta.

Todennäköisesti Ravens trendaa hieman alaspäin, mutta on ehdottomasti liigan parhaimpiin lukeutuvia joukkueita ja yksi suurimmista Super Bowl -suosikeista. AFC North divisioonan voitolla se aloittaa jälleen matkan kohti Super Bowlia toivoen, että tällä kertaa päätöasemana odottaa AFC:n edustaminen finaalissa.

2. Pittsburgh Steelers (2019: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Javon Hargrave, Artie Burns, Sean Davis

Merkittävimmät saapujat: Derek Watt, Stefen Wisniewski, Eric Ebron

Pittsburgh Steelersin viime kausi oli puolustuksen järisyttävän kovan esiintymisen ansiosta lopulta ihan OK, mutta ei kuitenkaan sen enempää, sillä joukkueen hyökkäys ei ollut oma itsensä Ben Roethlisbergerin ollessa lähes koko kauden sivussa. Paljon riippuukin nyt siitä, missä kunnossa Big Ben palaa johtamaan hyökkäystä. Odotukset ovat kuitenkin tämän joukkueen kohdalla aina korkealla ja playoff-paikkaa lähdetään tavoittelemaan.

Steelers on tunnettu hyvästä hyökkäyksen linjasta ja samaa pitäisi olla luvassa myös tulevalla kaudella. Linjan takana RB-kaksikko James Conner-Benny Snell Jr. ovat esiintyneet hyvin, joskin tulokset laskivat Connerin osalta toissa kaudesta. Eniten Steelers kuitenkin kaipaa onnistumisia heittopelissä, jossa JuJu Smith-Schusterin johdolla on paljon potentiaalia, mutta myös paljon kysymysmerkkejä. Steelersin hyökkäys pystyy kuitenkin hyviin asioihin, varsinkin jos Big Ben on formissa.

Puolustuksen puolella asiat ovat selvästi paremmin kuin hyökkäyksen epäilyksiä herättävässä tilanteessa. Viime kaudella todella hienosti esiintyneet yksilöt kuten T.J. Watt palaavat myös tälle kaudelle, joten luvassa pitäisi olla merkittävän hyviä asioita. Toisintoa viime kauden loistosta on luonnollisesti vaikea tehdä, mutta tähtiä ja tasaisuutta edustavalta joukolta pitäisi irrota todella hyvä suoritus.

Steelersille voi tehdä tiukkaa löytää itsensä playoffeista, mutta samalla joukkue voidaan laskea yhdeksi playoffeista haastavaksi porukaksi. Ravensia vastaan joukkueella ei riitä, joten kohtalona on toinen sija AFC North divisioonassa.

3. Cleveland Browns (2019: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Damarious Randall, Greg Robinson, Joe Schobert

Merkittävimmät saapujat: Jack Conklin, Austin Hooper, Adrian Clayborn

Cleveland Brownsin viime kausi oli todella hypetetty, mutta päätyi lopulta pettymykseen 6-10 recordilla. Uuteen kauteen lähdetään jälleen suurin odotuksin ja ennakkoon vaikuttaakin, että Browns on playoff-paikasta haastava porukka uuden valmentajansa Kevin Stefanskin alaisuudessa.

Kaikki lähtee Brownsin osalta hyökkäyksen linjasta, joka oli selkeä akilleen kantapää joukkuueelle. Nyt linjaan on tehty merkittäviä lisäyksiä Jack Conklinissa sekä draftissa tuodussa Jedrick Wills Jr:ssa. Parannusta pitäisi olla edessä merkittävän paljon ja erityisesti juoksupelin odotetaan saavan tehoa linjan parantuneesta juoksublokkauksesta. Tämä lupaa hyvää Nick Chubbin ja Kareem Huntin muodostamalle RB-tandemille, joka lukeutuu ehdottomasti liigan parhaisiin.

Heittohyökkäyksen puolella on samassa suhteessa petrattavaa kuin on potentiaaliakin. Baker Mayfieldin pitää löytää sama sivu tähtipelaaja Odell Beckham Jr:n kanssa, jolloin voi alkaa tapahtua todella hyviä asioita. Jarvis Landry on oikein kelpo kakkostargetti, joten yksin Beckhamin varassa ei missään nimessä olla. Austin Hooper tuonee tärkeän lisän TE-positioon, jolloin heittopelissä alkaa olla palaset paikallaan.

Puolustuksessa Brownsilla on vielä parantamisen varaa, vaikkakin linjassa häärää liigan kärkinimiin lukeutuva Myles Garrett. Brownsin puolustuksesta voidaankin todeta, että potentiaalia on kyllä paljon, mutta se pitää myös onnistua lunastamaan. Ehkäpä uusi puolustuksen koordinaattori Joe Wood saa hienoja asioita aikaan. Odotukset on kuitenkin syytä asettaa riittävän alas ainakin ennen kuin todelliset otteet nähdään otteluissa.

Browns on siis hyvin lähellä Steelersia, mutta jää lopulta niukasti divisioonassa kolmanneksi.

4. Cincinnati Bengals (2019: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Andy Dalton, Tyler Eifert, Andrew Billings, Darqueze Dennard, Dre Kirkpatrick

Merkittävimmät saapujat: D.J. Reader, Trae Waynes, Mackensie Alexander, Joe Burrow

Cincinnati Bengals sukelsi viime kaudella tuntuvasti ja päätyi lopulta varaamaan ensimmäisenä tämän vuoden varaustilaisuudessa. Uusi aika alkaa ykkösvaraus Joe Burrown johdolla, mutta tämä kausi menee vielä rakentaessa uutta.

Burrow oli loistava yliopistosarjassa, mutta tätä selitti osaltaan hänen aivan todella kovat heittokohteet. Bengalsissa heittokohteet ovat kysymysmerkkejä, sillä tähtipelaaja A.J. Green on kärsinyt loukkaantumisista ja draftista tuotu Tee Higgins on luonnollisesti vasta lupaus, joskin hyvin korkean potentiaalinen omaava sellainen. Tyler Boyd täydentää kolmikon, joka onnistuessaan täyttää kriteerit hyvistä heittokohteista. TE:t eivät kuitenkaan yllä kärkitasolle, joten paljon lepää edellä mainitun kolmikon harteilla.

RB:t Bengalsilla on todella hyvällä tasolla. Joe Mixon on ollut todella hyvä koko uransa ajan eikä Giovani Bernard kakkosbäkkinä mikään huono vaihtoehto ole. Ongelmaksi vain muodostuu todellisena murheenkryyninä näyttäytynyt hyökkäyksen linja. Bengals onkin malliesimerkki siitä, miten heikosti kaikki voikaan mennä heikon linjan myötä. Linjan pelaajista Jonah Williams missasi viime kauden, mutta on silti linjan selkeä valopilkku muiden kavereiden ollessa enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä.

Puolustuksen puolella Bengalsilla on paperilla ihan hyvältä vaikuttava porukka, jolta voidaan nähdä ihan hyvää suorittamista. Linjassa on kaikkien ollessa tasollaan varsin korkeaakin potentiaalia Geno Atkinsin, Carlos Dunlapin ja isolla rahalla naaratun D.J. Readerin myötä. Muista osa-alueista tukimies-osasto ja takakenttä koki isoja muutoksia, joskin tasoltaan pelaajat eivät säväytä niin paljoa. Takakentällä on kuitenkin ihan hyviä nimiä kuten todennäköisesti isoa roolia saava Trae Waynes. Puolustus asettunee kokonaisuutena keskikastiin, mutta se voi myös parhaimmillaan olla erinomainen.

AFC North on lopulta niin tasokas, että Bengals päätyy jälleen jumboksi. Tulevaisuus näyttää kuitenkin lupaavalta ja Burrown aikakausi on vasta aivan alussa.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!