NFL-kausiennakko 2020: AFC East käydään Billsin ja Patriotsin välillä

AFC East

AFC East divisioonassa Buffalo Bills saattaa ottaa valtikan Patriotsilta. Peräpäässä Dolphins on parantanut paljon ja jättää Jetsin jumboksi.

NFL-kausiennakko 2020: AFC East

1. Buffalo Bills (2019: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Shaq Lawson, Frank Gore, Lorenzo Alexander, Jordan Phillips

Merkittävimmät saapujat: Stefon Diggs, Mario Addison, Vernon Butler, Josh Norman

Buffalo Billsin heittäminen AFC Eastin ykköseksi on samalla kertaa epäluottamuslause Patriotsille sekä luottamuksen osoittamista Billsille. Buffalon porukalla on kuitenkin todella vahva sanansa sanottavana, joten mikään shokki valtikan siirtyminen ainakin kaudeksi Billsin haltuun ei kuitenkaan olisi.

Kuten aina voidaan NFL-kausiennakko -tekstissä todeta, on paljon kiinni joukkueen QB:n suorittamisesta. Josh Allen on kehittynyt jatkuvasti oikeaan suuntaan. Hänen ehdottomat vahvuudet ovat lyhyemmät heitot ja erityisesti hänen omat juoksunsa. Mies tekikin viime kaudella peräti yhdeksän touchdownia, joka on joukkueen eniten. Pidemmissä heitoissa Allenilla sen sijaan on vielä petrattavaa ja samaa voi hyvin mielin todeta myös rähmäysten välttämisestä.

Allenin kautta kulkevalla hyökkäyksellä on loistavat heittokohteet, joita tähdittää tämän vuoden ensimmäisen kierroksen varausvuoroa vastaan hankittu Stefon Diggs. Diggsin kaverina nähtävät Cole Beasley ja John Brown tarjoavat todella monipuolisen kattauksen heittokohteita. Tähän kun lisätään vielä joukkueen todella vaikeasti taklattava RB-kaksikko Devin Singletary-Zack Moss, voidaan Billsiltä odottaa todella viihdyttävää hyökkäyspeliä.

Taitopelipaikkojen lisäksi puolustus on selkeä joukkueen vahvuus, vaikkakin juoksua vastaan erityisesti missattuja taklauksia tuli viime kaudella turhan paljon. Heittopuolustus on kuitenkin ollut niin rautaa, että joukkue on helppo laittaa hyvin puolustavien joukkueiden kategoriaan.

Puolustuksen ja hyökkäyksen linjat omaavat potentiaalia, mutta ovat selkeästi Billsin heikoimmat lenkit. Keskitason suorittamiseen pitäisi kuitenkin olla mahdollisuudet, mikä voi hyvinkin riittää muiden osa-alueiden loistaessa. Bills päätyy lopulta AFC East divisioonan kärkeen, mutta playoffeissa siltä ei sovi odottaa kovin pitkälle menemistä.

2. New England Patriots (2019: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Tom Brady, Kyle Van Noy, Jamie Collins Sr., Danny Shelton

Merkittävimmät saapujat: Cam Newton, Beau Allen

Tom Brady ei ole enää Patriotsin QB ja uusi aika alkaa oletettavasti Cam Newtonin johdolla. Newton ei ole ollut kovinkaan ihmeellinen QB, mutta tämä kausi on hänelle todellinen näytön paikka, joten motivaatiosta ei ainakaan jää kiinni. Uhkakuva menestykselle on kuitenkin se, ettei Patriotsin WR-osasto sädehti kovinkaan kirkkaasti. Julian Edelman on toki edelleen “in the mix”, mutta muilta osin osasto ei ainakaan liikaa säväytä.

Juoksuhyökkäyksessä Patriotsilla on ihan hyvät miehet, mutta erityisesti Sony Micheliltä odotettiin paljon enemmän kuin mihin hän on tähän asti kyennyt. Tähän kun lisätään vielä viime kaudella kehnosti esiintyneet TE:t kahden tulokaspelaajan kanssa, on ihan asianmukaista todeta, ettei hyökkäys tule olemaan kovinkaan vahva alue. Hyvin esiintyvä hyökkäyksen linja tekee kuitenkin paljon, joten mahdollisuuksia parempaan löytyy.

Puolustuksen puolella Patriots on kokenut muutoksia ja uusien kaverien on tärkeä astua onnistuneesti esiin poistuneiden Kyle Van Noyn sekä Danny Sheltonin tilalla. Toisaalta puolustuksen linja on hieman kysymysmerkki suuntaan jos toiseenkin eikä tukimies-osastostakaan voi mennä takuuseen. Takakentällä hääräävät kuitenkin useat huippupelaajat Stephon Gilmoren johdolla, joten kokonaisuutena puolustus asettunee lopulta keskikastiin.

Paljon on siis Patriotsin kohdalla muuttunut ja on miltei mahdotonta nähdä joukkue enää viime vuosien loistossaan. Bill Belichickillä on iso työ tehdä tästä porukasta niin kilpailukykyinen, että se jatkaisi AFC East divisioonan piikkipaikalla. Lopulta joukkue päätyykin toiseksi pohtimaan, pitääkö Newtonille tarjota jatkoa vai onko Jarred Stidhamin aikakauden aika.

3. Miami Dolphins (2019: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Laremy Tunsil, Kenyan Drake

Merkittävimmät saapujat: Tua Tagovailoa, Ereck Flowers, Byron Jones, Jordan Howard, Shaq Lawson, Kyle Van Noy

Innostavia aikoja on luvassa Dolphinsille, joka tankkasi viime kaudella täysiä ja pääsi nyt pumppaamaan joukkueeseen runsaasti hyviä pelaajia ja ykköskierroksen varauksia. Ryan Fitzpatrick on mitä ilmeisimmin aloittava QB, mutta ennemmin tai myöhemmin kehissä nähdään TuaTagovailoa, jonka varaus tuo uutta intoa myös pidemmän aikavälin näkymiin.

Paremmat ajat lähtevät Dolphinsin kohdalla kuitenkin hyökkäyksen linjasta, joka oli tyylipuhtaasti sarjan huonoin viime kaudella. Uusia nimiä ainakin on rivissä useampia, joten kenties muutoksia tapahtuu myös muualla kuin pelaajien selässä lukevissa nimissä. Uusissa nimissä Ereck Flowersilla on riittävän kova CV ja draftista tuotiin lupaavat kaverit Austin Jackson ja Robert Hunt, joten ehkä valoa näkyy tunnelin päässä.

Hyökkäyksen linjan surkeuden takana on vaikea menestyä keskushyökkääjänä, josta todella kuvaavaa oli se, että eniten jaardeja kiskonut kaveri sai viime kaudella juuri ja juuri yli 200 jaardia täyteen. Jordan Howard tulee nyt kantamaan vastuuta Matt Breidan kanssa, joista molemmilla on historiassa hyviä otteita löydettävissä, joten parempaa voi myös RB-porukalta olla luvassa.

Heittokohteiden puolella Miami luottaa DeVante Parkerin johtavan joukkoja saaden tukea erityisesti kiinnioton jälkeisiä jaardeja rohmuavasta Albert Wilsonista sekä viime kaudella mukiinmenevästi edustaneesta Preston Williamsista sekä loppukaudesta syttyneestä TE Mike Gesickista.

Puolustuksen puolella Miamilla on muutama hyvä kaveri, mutta kokonaisuus vielä hieman ontuu. Kyle Van NoyShaq Lawson sekä Byron Jones ovat joka tapauksessa merkittäviä lisäyksiä, joista viimeisimmästä viime kaudella erinomaisesti esiintynyt Xavien Howard saa takentälle kaverin.

Dolphins on ehdottamasti parempi kuin viime kaudella ja menee kategoriaan, jota voi kuvata sanoilla “menestyy palasten loksahtaessa kohdalleen”. Miamin porukka punnertaa itsensä kolmanneksi ja jättää lupaavan tunnelman odottamaan tulevia kausia.

4. New York Jets (2019: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Robby Anderson, Ryan Kalil, Trumaine Johnson, Jamal Adams

Merkittävimmät saapujat: Joe Flacco, Patrick Onwuasor, George Fant, Connor McGovern, Frank Gore

New York Jetsin jälleenrakennus projekti jatkuu yhä ja selkeitä parannuskohteita viime kaudesta on helposti tunnistettavissa, joista ikävin on joukkueen surkeasti esiintynyt hyökkäyksen linja. Tämä ei voinut olla vaikuttamatta esimerkiksi supertähti Le’Veon Bellin suorittamiseen, joka jäi kauas Steelers-aikojen hirmutehoista. Toisaalta taas joukkue kaipaa myös QB Sam Darnodille parempia heittokohteita, sillä aivan kuten hyökkäyksen linja on rajoittanut Belliä, on Darnoldin heittokohteet olleet niin kehnoja, ettei häneltä ole voitu nähdä vielä parasta.

Hyökkäykseen ei kuitenkaan välttämättä ole luvassa sen suurempia parannuksia, sillä Breshad Perrimanin, Jamison Crowderin ja Josh Doctsonin tyyppiset nimet vaativat ehkä liian monen pelaajan yhtäaikaista kukkaan puhkeamista menestyksen takaamiseksi. Saman oloista kaveria on myös TE-osastolla, joten oletettavaa onkin, että Jetsillä on edelleen vaikeaa hyökkäyksen osalta. Hyökkäyksen linjasta voidaan todeta, että muutoksia on tehty, mutta myös tältä porukalta kaivataan ehkä liian isoa petrausta todellisen menestyksen saavuttamiseksi.

Puolustuksen puolella Jetsillä onkin sitten paremmin pullat uunissa. Joukkueen pitäisi olla jälleen loistava juoksua vastaan, mutta paineen saaminen vastapuolen QB:seen vaatii vielä tekemistä ja varjostaa muuten niin vahvaa puolustuksen fronttia. Linjan takaa tukimies-osasto on kysymysmerkki eikä takakentällä välttämättä sen paremmin mene, varsinkin kun tähtipelaaja Jamal Adamsin poistui Seattleen. Lopulta puolustuksen hienous jääkin lähinnä vahvaan juoksupuolustukseen.

Jets on siis selkeästi muiden takana ja häärääkin itsensä lopulta divisioonan jumboksi ainoastaan satunnaisesti potentiaalinsa ulosmittaavalla suorittamisella.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!