NFL-kausiennakko 2019: NFC West on Ramsin hallinnassa

NFC West

NFC West divisioonassa Ramsin odotetaan olevan vahvin Seahawksin ja 49ersin seuratessa perässä. Cardinals ja Kyler Murray jäävät jumboksi.

NFL-kausiennakko 2019: NFC West

1. Los Angeles Rams (2018: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Rodger Saffold, Ndamukong Suh, Lamarcus Joyner

Merkittävimmät saapujat: Eric Weddle, Clay Matthews

Sean McVay on nuorten NFL-päävalmentajien gold standard, eräänlainen unelmavävy ja samalla liioitellun hypettämisen kohde, joka johdatti joukkonsa viime kaudella aina Super Bowliin asti. Rams on nyt ollut kolme kautta Los Angelesissa, kaksi kautta McVayn alaisuudessa ja kaksi kautta yksi NFL:n parhaista joukkueista. McVay siis ansaitsee kehunsa, mutta samalla odotukset kolmannelle kaudelle ovat äärimmäisen korkealla.

Offseasonilla muutama tärkeä pelaaja poistui kokoonpanosta, minkä myötä on aiheellista epäröidä ainakin hyökkäyksen linjan suoritustasoa. Rams on kuitenkin hieman taustalla lisäillyt potentiaalisia pelaajia rosteriinsa, ja heistä muun muassa hauskanniminen Joseph Noteboom saatetaan nähdä aloittavana pelaajana tulevana kautena. Sisäänpäin tulevassa liikenteessä puolestaan hankittiin pääosin puolustukseen vahvistusta kokeneilla pelaajilla. Ravensia aiemmin edustanut Eric Weddle saapuu lujittamaan Ramsin takakenttää ja Clay Matthews tulee näyttämään mihin kokenut pelaaja vielä pystyy.

Ramsin hyökkäys on rullannut kaksi edellistä kautta mallikkaasti ja miltei millä tahansa mittarilla joukkue keikkuu liigan kärkisijoilla. Huolia ja murheita tulevalle kaudelle on kuitenkin edellä mainitun hyökkäyksen linjan lisäksi Todd Gurleyn polven kanssa, jonka suhteen Rams on kuitenkin väittänyt olevansa huoleton. Epäilyksiä herätti kuitenkin kolmannella kierroksella käytetty varausvuoro keskushyökkääjä Darrel Hendersoniin. Gurleyn tilastot ehjänä pelatessaan olivat täysin poskettomat, joten suhteessa paikkaaminen ei todennäköisesti onnistu keneltäkään kuin korkeintaan kohtalaisesti. Niinpä Rams todella toivoo, että tähti nähdään taas pelaavassa kokoopanossa omana itsenään.

Gurley on toki vain yksi osa Rams hyökkäystä, jossa kausi kaudelta aina vaan paremmin pelannut Jared Goff johtaa joukkoja. Mikäli huippupotentiaalinen Cooper Kupp saadaan parhaassa formissaan loukkaantumisestaan takaisin, täydentävät Brandin Cooks ja Robert Woods hänen kanssaan kadehtittavan hyvän laitahyökkääjäkolmikon. Joukkueen TE:t Tyler Higbee ja Gerald Everett ovat keskinkertaisia, mutta täyttävät tonttinsa.

Puolustuksessa Ramsilla on ylivaltias Aaron Donald, joka yksin keikauttaa useat downit Ramsin eduksi. Takakentällä löytyy myös nimimiehiä, mutta juoksupuolustus on ollut Ramsilta ainakin tilastojen valossa heikkoa tavaraa. Tämän osalta myös tulevan kauden ennakoidaan sujuvan heikosti, vaikka se ei lopulta liikaa menoa tule haittaamaan.

Kokonaisuutena Rams on mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä hyökkäyksen kysymysmerkit leijuvat tähtipelaajia täynnä olevan rosterin yllä. Takapakkia oletettavasti on siis luvassa, mutta NFC West divisioonassa Rams on kuitenkin niin selvä suosikki, että joukkue pokkaa kolmannen perättäisen divisioonavoittonsa.

2. Seattle Seahawks (2018: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Earl Thomas, Frank Clark, Justin Coleman, Doug Baldwin

Merkittävimmät saapujat: Ezekiel Ansah, D.K. Metcalf, Mike Lupati

Seattle Seahawksin viime kaudesta ei odotettu kovin hyvää, mutta niin vaan Russel Wilson ja päävalmentaja Pete Carroll kuskasivat porukkansa 10-6 recordiin ja playoffeihin. Hieman nimettömämpi hyökkäyksen linjakin oli täydessä vedossa kauden loppupuolella ja siivitti omalta osaltaan Seahawksin menestykseen. Nyt muutaman puolustuksen avainpelaajansa menettänyt joukkue pyrkii toisintoon 2018 kaudesta, mutta kovatasoisessa NFC:ssä tämä saattaa jäädä haaveeksi.

Offseasonilla Seahawksista poistui kolme kovaa Earl ThomasissaFrank Clarkissa ja Justin Colemanissa. On vaikea nähdä miten Seahawks kestää näin paljon niin sanottua talent drainia, minkä myötä Seahawksin puolustuksen onkin ennakoitu olevan sarjan heikoimmasta päästä. Ezekiel Ansahin saapuminen auttaa kuitenkin puolustuksen linjan tilannetta, mutta takakentällä onkin sitten nimettömämpää porukkaa ottamassa isoa vastuuta.

Hyökkäyksen puolella Seahawks voi luottaa hyökkäyksen linjaansa, joka Mike Solarin valmennuksessa näytti jo viime kaudella olevansa merkittävän hyvä porukka. Uudistuksien puolella Mike Lupati on terveenä pysyessään hyvä lisä. Melko usein myös kuuden miehen linjalla pelaava Seattle uskookin linjan olevan todellinen vahvuus joukkueelle. Tämä lupaa hyvää erityisesti juoksuhyökkäykselle, jossa Chris Carson ja Rashaad Penny kantavat eniten vastuuta.

Heiton puolella Wilsonilla ei enää ole Doug Baldwinia heittokohteenaan, joten Tyler Lockett kantaa ykköstargetin viittaa. David Moore kulkee Lockettin rinnalla kakkos-receiverina. Draftista haettu D.K. Metcalf on kehonsa puolesta järjettömässä tikissä, mutta saattaa kentällä ollessaan olla turhan suoraviivainen. Heittokohteiden osalta Seahawks on ihan OK tilanteessa, mutta Locketin vastuulla saattaa olla turhan paljon.

Kokonaisuutena Seattle on tätä nykyä paljolti Russel Wilsonin hyökkäyksen varassa, mutta ainakin otteluista on odotettavissa viihdyttäviä ja vaiherikkaita. Viimeisen neljänneksen ”clutch”-suorituksilta tuskin myöskään vältytään, mikä lupaa entisestään viihdearvoa Seattlen otteluihin. Vahvan kotiedun omaava Seahawks on lopulta jälleen NFC West divisioonassa toinen, mutta playoffeihin pääseminen tuntuu haaveilulta.

3. San Francisco 49ers (2018: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Bradley Pinion

Merkittävimmät saapujat: Dee Ford, Nick Bosa, Kwon Alexander, Tevin Coleman, Jordan Matthews 

San Francisco 49ers lähti viime kauteen hypejuna-joukkueena, mutta romahti totaalisesti erityisesti Jimmy Garoppolon ja Jerick McKinnonin loukkaantumisten myötä. Tuloksena oli 4-12 recordi, joten tarvetta uudistuksille oli paljon ja niitä myös nähtiin. Nyt reilusti vahvistunut 49ers lähteekin todellisena haastajana uuteen kauteen tavoitteenaan reilu parannus edellisestä.

Kuten ylläolevasta pelaajalistauksestakin selviää, ei 49ers menettänyt juuri ketään offseasonilla, kun ainoastaan punttaaja Bradley Pinion ansaitsee maininnan. Sen sijaan liikenne sisäänpäin sisälsi monia todella merkittäviä pelaajia. Puolustuksen highlightit Dee Ford ja Nick Bosa asettavat Ninersin puolustuksen linjan välittömästi liigan parhaiden joukkoon Kwon Alexanderin tarjotessa merkittävän lisäyksen linjan taakse.

Hyökkäyskin sai itselleen kaksi mielenkiintoista asetta Tevin Colemanissa ja Jordan Matthewsissa. Erityisesti Colemanin koetaan sopivan päävalmentaja Kyle Shanahanin juoniin erinomaisesti. Hyökkäyksen linjassa nähdään tutut kaverit, jossa Joe Staleyn johdolla on odotettavissa mukiinmenevää suorittamista.

Viime kaudella Shanahan onnistui pitämään keskinkertaisilla paikkaajilla 49ersin hyökkäystilastojen keskikastissa, mikä lupailee ykkösmiehistölle sijoitusta reippaasti korkeammalle. Hyökkäystilastot toki saivat valtavaa boostia George Kittlen porskuttaessa menemään pitkin kautta välillä yli 200 jaardia per ottelu, mutta ainakin tulevalla kaudella voidaan odottaa tasaisemmin jakautuvaa työkuormaa. Mielenkiintoinen tilasto on, että lähimmäksi päässyt laitahyökkääjä jäi Kittlelle lähes 900 jaardia viime kaudella.

Puolustuksen puolella 49ersilla on pelaajien terveenä pysyessä selkeä vahvuus pass rushissa, mutta sekä juoksupuolustus että heittopuolustus ovat heikompia osa-alueita. Puolustus vaikuttaakin Ninersin osalta siltä, että vaikka yksilö tasolla esimerkiksi Richard Sherman on edelleen selkeä vahvuus, jää kokonaisuus pass rushia lukuun ottamatta vielä vaisuksi. 49ersissa onkin samanlaista isopisteisten otteluiden tuntua kuin edellä ennakoidussa Seattlessa.

Kokonaisuutena 49ersilla on siis potentiaalia paljon parempaan kuin viime kaudella ja Garoppolon tervehtyminen ja uudet targetit heittohyökkäyksessä lupaavat hyvää hyökkäyksen kannalta. Shanahanilla on nyt paikka näyttää mihin joukkue kykeneekään ykkösmiehistöllä. Lopulta Niners kuitenkin jää erityisesti puolustuksensa epävarmuuksien myötä NFC West divisioonassa kolmanneksi.

4. Arizona Cardinals (2018: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Josh Rosen, Markus Golden, Mike Lupati

Merkittävimmät saapujat: Kyler Murray, Robert Alford, Terrell Suggs, J.R. Sweezy, Marcus Gilbert

Viime vuonna kyntänyt Arizona Cardinals aloittaa uuden aikakauden, jossa uusi päävalmentaja Kliff Kingsbury ja tämän vuoden draftissa ensimmäisenä varattu Kyler Murray aloittavat urakkansa Cardinals nostamiseen kohti menestystä. Offseasonilla joukkue meni todella isolla kädellä uusiksi, mutta edelleen ilmassa on runsaasti kysymysmerkkejä.

Kingsburyn taustalla Cardinalsilta voisi odottaa parempaa hyökkäystä, jossa luonnollisesti Murrayn otteet ovat merkittävimmässä roolissa. Hyökkäyksen linja oli viime kaudella kuitenkin sellainen katastrofi, että Murrayn edeltäjä Josh Rosen sai usein pinkoa pakoon minkä kerkesi. Mikäli sama meno jatkuu, ei Cardinalsin hyökkäyksestä voi yksinkertaisesti tulla kovin hyvä. Linjassa nähdään kuitenkin runsaasti uusia nimiä kuten Marcus Gilbert ja J.R. Sweezy, joten tämä osasto voi myös toimia kohtalaisesti.

Heittohyökkäyksen puolella Cardinals on hyvin kaksijakoinen. Toisessa ääripäässä on kuudennettatoista kauttaan aloittava Larry Fitzgerald ja toisessa puolestaan todella nuoria ja kokemattomia kavereita. Kingsbury haluaa kuitenkin tuoda rosteriin kuusi tai seitsemän laitahyökkääjää, minkä myötä yllättäviä nimiä voi nousta esiin kauden mittaan. Juoksuhyökkäyksen puolella David Johnson on yksiselitteinen ykköshevonen, joka osallistuu myös säännöllisesti heittopeliin.

Puolustuksessa Cardinals ei ole kovin hyvä, sillä joukkueella ei ole vahvaa pass rushia eikä juoksupuolustustakaan voi hyväksi väittää. Takakentällä sen sijaan lepää tämän porukan vahvuus, mutta senkin osaston ensimmäiset kuusi viikkoa menevät hieman puolivaloilla Patrick Petersonin kärsiessä pelikiellostaan. Vance Josephilla onkin uutena puolustuksen koordinaattorina reilusti urakkaa Petersonin paikkaamisessa. Yksilöinä pelintekijöitä kuitenkin on, kuten Chandler Jones ja Terrel Suggs linebackereina.

Kokonaisuutena Arizona on ottanut askeleita oikeaan suuntaan, mutta se on kovin yleistä 3-13 recordiin päättyneen kauden jälkeen. Murrayn kautta joukkue voi toki lähteä vaikka mimmoiseen lentoon, mutta odotukset ovat vielä tämän kauden osalta köykäiset. Cardinals on kuitenkin mielenkiintoinen seurattava, vaikka päätyykin melko selvästi NFC West divisioonan jumboksi.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Lue NFL-kausiennakko 2019 -sarjan muut osat:

AFC Konferenssin ennakot

AFC East

AFC North

AFC South

AFC West

NFC Konferenssin muut ennakot

NFC East

NFC North

NFC South

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!