NFL-kausiennakko 2019: NFC South on oletettavasti Saintsin heiniä

NFC South

NFC South divisioonassa Saints heiluttaa tahtipuikkoa, Panthers jää hännille, Falcons taistelee playoffeihin pääsystä ja Buccaneers hakee voittavaa kautta.

NFL-kausiennakko 2019: NFC South

1. New Orleans Saints (2018: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Max Unger, Mark Ingram, Alex Okafor

Merkittävimmät saapujat: Jared Cook, Latavius Murray, Erik McCoy

New Orleans Saints on nyt kaksi vuotta peräkkäin kolkutellut Super Bowlin ovia, mutta noutaja on tullut joko erikoisella tai jopa sääntöjä muuttavalla tavalla. Pettymyksistä viis, sillä joukkueella on edelleen mestaruusikkuna auki, ja niinpä Saints lasketaan heittämällä tämän kauden suurimpiin Super Bowl -suosikeihin.

Saintsista puhuttaessa on useimmilla ensimmäisenä mielessä todella hyvä hyökkäys. Tämä hyökkäys onkin erikoislaatuinen porukka, jonka peli perustuu vastustajan jallittamiseen mitä mielenkiintoisimmilla hyökkäyskuvioilla. Näissä kokeneen Drew Breesin annetaan tarpeen tullen tehdä loppusilaukset ennen snapia tapahtuvilla muutoksilla. Tämä kaikki kun toteutetaan yhden NFL:n parhaiksi luettavan hyökkäyksen linjan takaa, voidaan Saintsilta odottaa edelleen todella kovia tehoja hyökkäyksessä.

Pelaajahankintojen puolella Saints haki poistuneen Mark Ingramin tilalle Latavius Murrayn, jonka ei pitäisi kuitenkaan olla yhtä tasokas pelaaja. Tämä tarkoittaa Alvin Kamaralle entistä isompaa roolia Saintsin juoksuhyökkäyksessä. Heiton puolella Oakland Raidersin viime kauden valopilkku Jared Cook tuo mukavan lisän heittokohteisiin. Kirkkain tähti heittopelissä on sadan miljoonan dollarin Michael Thomas, jolta odotetaan jälleen suuria. Hänen takaa ei löydy niin selkeää kakkosreceiveria, mutta olettavasti kokenut Ted Ginn Jr. ottanee tämän roolin haltuunsa.

Puolustuksen puolella Saintsilla on vahvuutena juoksupuolustus sekä pass rush takakentän jäädessä hieman näiden asioiden varjoon. Merkittävimpiä yksilöitä Saintsin puolustuksessa ovat Cameron Jordan linjan ankkurina sekä Marshon Lattimore takakentällä. Esiinastumisia joukkue kaipaa tulokaskaudellaan loukkaantumisista kärsineeltä Marcus Davenportilta sekä viime kauden heikommin esiintyneeltä Marcus Williamsilta. Davenportissa joukkue näkee niin sanotun ”double-digit sacks” -pelaajan, joka käy siis suhteessa todella säännöllisesti säkittämässä vastustajan QB:n. Williamsin osalta toiveena on vahvaa pelaamista safetyn paikalla puolustuksen takakentällä.

Kokonaisuutena Saints on mahdollisesti NFL:n paras joukkue. Brees porskuttaa menemään neljänkymmenen vuoden iästä huolimatta eikä joukkueella ole oikeastaan millään osa-alueella heikkouksia. Saints, joka on mielenkiintoisesti myös yksi NFL:n parhaiten punttaavista joukkueista, ottaa jälleen NFC South divisioonan nimiinsä lähtien kokeilemaan, josko kolmas kerta toden sanoo.

2. Atlanta Falcons (2018: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Tevin Coleman, Robert Alford, Bruce Irvin

Merkittävimmät saapujat: Chris Lindstrom, Kaleb McGary, James Carpenter, Adrian Clayborn

Atlanta Falcons vuosimallia 2018 oli mahdollisesti kauden eniten loukkaantumisista kärsinyt porukka. Ja kuten usein käy, paljastuu joukkueen heikkoudet, kun syvyyttä ei ole riittävästi eikä tutut vastuunkantajat ole piilottamassa heikompia osa-alueita. Loukkaantumismäärästä kertonee riittävästi se, että peräti kahdeksan avainpelaajaa oli lasaretissa kauden lopussa. Tulevan osalta Falcons todella toivoo, että loukkaantumiset olisivat vain viime kauden vitsaus ja nyt olisi jälleen aika ottaa paikka playoffeihin.

Falconsin offseason vietettiin pääosin hyökkäyksen linjan vahvistamisen parissa. Chris Lindstrom tarjoaa ison ja atleettisen pelaajan guardin paikalle. Kaleb McGary puolestaan on kaksimetrinen kolossi, joka asettunee oikean puolen tackleksi. Draftista haettujen pelaajien lisäksi yksi mainitsemisen arvoinen hankinta on James Carpenter, jolla on kokemusta Atlantan päävalmentajan Dan Quinnin kanssa yhteiseltä ajalta Seattlessa. Kaikkien muutosten jälkeen linja menee reilusti uusiksi ja olettavasti myös reilusti parempaan suuntaan.

Falconsin hyökkäyksen kapellimestari Matt Ryan latoi viime kaudella jälleen mielettömän kovat tilastot taululle. Ryanilla riittää toki heittokohteissa hurjasti laatua, kun ykköstähti Julio Jonesin takana on kadehtittavan kovat kakkos- ja kolmoreceiverit Mohamed Sanussa ja red zonella loistaneessa Calvin Ridleyssa. Tähän kun lisätään vielä Austin Hooper TE:n paikalla, on Falconsiin palanneella Dirk Koetterilla heittohyökkäyksen palaset todella hyvin paikallaan.

Juoksuhyökkäys onkin sitten toinen asia. Devonta Freeman palaa toki loukkaantumisestaan takaisin kehiin, mutta se millä tasolla paluu tehdään, jää vielä nähtävksi. Ito Smith on toki Freemanin takana valmiina ottamaan enemmänkin vastuuta, mutta Tevin Colemanin poistumisen myötä Freemania kaivataan takaisin huippukunnossa.

Puolustuksen puolella Falconsilla on ainoastaan parannettavaa, sillä loukkaantumisten kautta joukkue romahti liigan toiseksi heikoimmaksi joukkueeksi Football Outsidersin DVOA-tilastoissa. Ehjänä pysymisen kautta Falconsilta on lupa odottaa huomattavasti parempaa suorittamista, mutta myös epäilyksiä esitetään puolustusta kohtaan.

Osa-alueiden osalta pass rush saa NFL-tekstien termin ”suspect” niskaansa eikä juoksupuolustuskaan vielä tunnu riittävän tasokkaalta. Linjassa Grady Jarret on toki yksilönä timantti, mutta ympäriltä kaivataan myös tukea. Toki Adrian Clayborn vaikuttaa järkevältä lisäykseltä ja onkin todennäköisesti yksi tukea antava taho. Puolustuksen takakentältä sopii odottaa kevyesti parempaa kuin viime kaudella, joskin sekään ei paljoa vaadi.

Kokonaisuutena Falcons vaikuttaa joukkueelta, jonka peleissä tullaan tekemään paljon pisteitä. Puolustuksen epäilyksistä huolimatta Falcons punnertaa Ryanin ja uudistetun hyökkäyksen linjan johdolla NFC South divisioonassa toiseksi tavoitellen villikorttipaikkaa playoffeihin.

3. Tampa Bay Buccaneers (2018: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Kwon Alexander, Gerald McCoy

Merkittävimmät saapujat: Bruce Arians, Ndamukong Suh, Breshad Perriman, Devin White

Tampa Bay Buccaneersin kausi 2018 oli heikko suoritus, joka päättyi 5-11 recordiin. Nyt joukkue on vaihtanut päävalmentajakseen todella kokeneen Bruce Ariansin, joka muistetaan muun muasssa Arizona Cardinalsin päävalmentajana. Aloittava QB Jameis Winston lähtee uransa tärkeimmälle kaudelle, joka määrittää pitkälti myös Buccaneersin tulevaisuutta QB-position osalta.

Buccaneersin offseason muokkasi erityisesti puolustusta, josta edelliskausien johtotähdet Kwon Alexander sekä Gerald McCoy ovat nyt edustamassa 49ersia ja Panthersia. McCoy korvattiin 32-vuotiaalla Ndamukong Suh’lla, jolla on Buccaneersin toiveiden mukaan vielä paljonkin annettavaa NFL:ssä. Draftissa viidentänä varattu Devin White on puolestaan Alexanderin korvaaja. White tulee olemaan Buccaneersin puolustuksen johtavana pelaajana todella merkittävä pitkän tähtäimen ratkaisu. Muita uudistuksia puolustuksessa nähdään koordinaattorin osalta, kun Jetsiä aikanaan päävalmentajan pestissä palvellut Todd Bowles saapuu Ariansin palvelukseen. Kokonaisuutena puolustus jää uudistuksista huolimatta heikoksi ja erityisesti takakentän osalta Tampalla on runsaasti parantamisen varaa.

Hyökkäyksen osalta Buccaneers oli jo viime kaudella vakuuttava eikä hyökkäyksessä nähdäkään merkittäviä hankintoja. Winstonin heittokohteista Mike Evans on selkeä ykköstarget Chris Goodwinin tarjotessa varsin hyvän toisen vaihtoehdon. TE-kaksikko O.J. Howard ja Cameron Brate ovat myös joukkueen vahvuus. Poistuman puolella Adam Humphries sekä DeSean Jackson jättävät kuitenkin melko merkittävät aukot, joskin paikkaajiksi hankittiin uutta nostetta uralleen hakeva Breshad Perriman.

Vaikka heittohyökkäys onkin rullannut loistavasti, on Tampalla ikävänä heikkoutena hyökkäyksen linja, jonka suhteen odotukset ovat tulevallekin kaudelle korkeintaan keskinkertaiselle tasolle yltäminen. Hyökkäyksen linjan kehnous näkyi luonnollisesti juoksupelin heikkoutena, mikä taas puolestaan asetti entisestään painetta heittohyökkäkysellä, joka puolestaan hyytyi kauden edetessä vastustajien puolustuksien pystyessä ennakoimaan Tampan liikkeet. Niinpä pettymyskauden noidan kehä oli valmis. Sama uhkakuva leijuu Tampan yllä, eikä se lupaa hyvää Peyton Barberille juoksuhyökkäyksen veturina.

Kokonaisuutena todella vaikean alkukauden ohjelman omaava Tampa jää lopulta melko selvästi Saintsin ja Falconsin taakse. Uudistukset valmennuksessa sekä loistava hyökkäys säästävät kuitenkin Tampan uudelta jumbosijoitukselta, jolloin merirosvomiehistö päätyy NFC South divisioonassa sijalle kolme.

4. Carolina Panthers (2018: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Matt Kalil, Ryan Kalil,  Julius Peppers, Thomas Davis

Merkittävimmät saapujat: Gerald McCoy, Matt Paradis, Chris Hogan, Brian Burns

Carolina Panthersin viime kausi oli kovan startin ja totaalisen mahalaskun yhdistelmä, jossa joukkue lähti kymmenennelle peliviikolle 6-2 recordissa ja suli sen jälkeen peräti seitsemän ottelun mittaiseen tappioputkeen. Cam Newtonin viime kaudella kärsitty loukkaantuminen saattaa vaikuttaa myös tähän kauteen, vaikka Panthersin uskotaankin saavan Newtonin kehiin heti ensimmäiselle peliviikolle. Odotukset kauteen ovat joka tapauksessa maltilliset, joskin ennakon sijoitusta ei pidä katsoa liian mustavalkoisesti.

Offseasonilla Panthers uudisti roimalla kädellä hyökkäyksen linjaansa myös pakonkin edestä, kun veteraani Ryan Kalil päätyi ensin eläkkeelle ja sitten Jetsin riveihin ja veljensä Matt Kalil vapautettiin tehtävistään olettavasti liian heikon suorituksen taso / sopimuksen hinta -suhteen vuoksi. Tärkeimpänä tulokkaana nähdään Matt Paradis centerin paikalla, jonka Panthers palkkasi isolla sopimuksella Broncosista. Linjan johtajuudesta Ryan Kalilin sijaan vastaa nyt Trai Turner, joka on eittämättä pelipaikkansa parhaita yksilöitä. Kokonaisuutena Panthersin linja on uudistuksien jälkeen ihan hyvä porukka ja mahdollistaa onnistumiset niin Newtonille kuin Christian McCaffreylle.

Heittohyökkäyksessä Newtonin ykköstargettina tullaan näkemään D.J. Moore ja hänen takanaan vastuuta jakavat ex-Patriots Chris Hogan sekä Curtis Samuel. Jalkavammoista kärsinyt Greg Olsen on terveenä ollessaan ollut todella tärkeä kolmansien yritysten kannalta. Panthersilla on ihan mukiinmenevä tilanne taitopelipaikkojen osalta, joskin Moore on järisyttävän kovasta tasosta johtuen NFC Southin heikoin ykköstarget.

Puolustuksen puolella Panthersin on totuttu olevan vahva joukkue, joskin takakentällä on tunnistettavissa puutteita. Panthers onkin yleensä pystynyt vahvasti paineistamaan vastustajan QB:ta ja täten pitämään puolustuksensa luvut kunnossa. Viime kaudella taktiikka ei ihan toiminut, mutta joukkueella on kyllä aseet onnistua tällä kaudella paremmin. Erinomaisia yksilöitä joukkueessa nimittäin riittää ja Luke Kuechly johtaa edelleen vankasti joukkojaan. Mielenkiintoista on seurata rookie Brian Burnsin otteita Panthersin pass rushissa.

Kokonaisuutena Panthers ei tunnu olevan missään kovin huono, mutta ei myöskään missään välttämättä kovin hyväkään. Hyökkäyksen linjan, Newtonin ja McCaffreyn onnistuessa Panthersilla on toki saumansa, mutta joukkue jää lopulta kauas potentiaalistaan sijoittuen niukasti NFC South divisioonassa neljänneksi.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Lue NFL-kausiennakko 2019 -sarjan muut osat:

AFC Konferenssin ennakot

AFC East

AFC North

AFC South

AFC West

NFC Konferenssin muut ennakot

NFC East

NFC North

NFC West

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!