NFL-kausiennakko 2019: NFC East käydään Eaglesin ja Cowboysin välillä

NFL-kausiennakko 2019: NFC East käydään Eaglesin ja Cowboysin välillä

NFC East divisioonassa käydään kaksinkamppailu Eaglesin ja Cowboysin välillä Redskinsin ja Giantsin jäädessä pitämään perää.

NFL-kausiennakko 2019: NFC East

1. Philadelphia Eagles (2018: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Nick Foles, Jordan Hicks

Merkittävimmät saapujat: DeSean Jackson, Jordan Howard, Andre Dillard, Malik Jackson

Philadelphia Eagles oli viime kaudella samassa tilanteessa kuin kautta aiemmin. Nimittäin Carson Wentz loukkaantui ja esiin astui Nick Foles. Tämän johdolla Eagles voitti kolme viimeistä runkosarja ottelua ja vielä Chicago Bearsin playoffeissa, kunnes Saints oli liian kova vastus. Nyt Foles on poissa, joten Wentzilta todella toivotaan ehjää kautta. Erityisesti kun depth chartissa ei ole Folesin tasoista backupia tarjolla.

Eagles on siis vankasti rahakkaan sopimuksen saaneen Wentzin kelkassa, jonka ympärille rakentamista jatkettiiin myös offseasonilla. Sisääntuotu DeSean Jackson tekee paluun Eagles-paitaan ja tarjoaa nopeudellaan sekä uhan pitkille heitoille että tilaa Alshon Jefferylle ja Nelson Agholorille lyhyempiin heittoihin. Luottohevonen Zach Ertz jatkaa TE:n paikalla yhtenä sarjan parhaista ja Dallas Goedert pääsee nyt yhden kauden kokemuksella näyttämään onko jo hyvin startanneella uralla seuraava taso otettavissa.

Eaglesin juoksuhyökkäyksessä oli viime kaudella parantamisen varaa. Niinpä Jordan Howard ja tänä vuonna draftattu Miles Sanders hankittiin vahvistuksiksi. Ennakkoon liikkeet vaikuttavat merkittävänkin hyviltä, joten ainakin viime kauden heikohkosta suorituksesta tuloksien sopii odottaa parantuvan.

Se mikä Eaglesille lasketaan todella merkittäväksi eduksi on edelleen liigan parhaimpiin lukeutuvat linjat niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Draftissa tuotu Andre Dillard on tulevaisuuden palanen hyökkäyksen linjassa ja pääsee nyt uransa ehtoopuolella yhä toki kovalla tasolla suorittavan Jason Petersin oppiin. Puolustuksen puolella Malik Jacksonin saapuminen avaa entistä enemmän mahdollisuuksia Fletcher Coxille, joka on hirviö puolustuksen linjassa.

Pass rushin osalta on selvää, että vastustajan QB:t tulevat saamaan runsaasti painetta pelatessaan Eaglesia vastaan. Yhtä selvää on se, että juoksua vastaan Eagles puolustaa loistavasti. Sen sijaan takakenttä ja heittopuolustus, jotka olivat myös viime kaudella Eaglesin ongelmakohtana, ovat tulevalla kaudella edelleen epävarmuustekijöitä. Erityisesti loukkaantumisten sattuessa paikkaajia voi olla hankala löytää.

Kokonaisuutena Eagles on heittopuolustuksen epävarmuudesta huolimatta yksi NFL:n parhaimmista joukkueista. Sillä on pelottavan kova puolustuksen linja, todella hyvä QB, laaja hyökkäyskalusto ja erinomainen hyökkäyksen linja, joiden myötä joukkueella on aina mahdollisuus voittaa. Vahvuuksiena siivittämänä Eagles porhaltaa NFC East divisioonassa ykköseksi tavoitteenaan toisinto kaudesta 2017, tällä kertaa vain Wentzin johdolla.

2. Dallas Cowboys (2018: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Cole Beasley, Jeff Swaim

Merkittävimmät saapujat: Jason Witten, Travis Frederick, Randall Cobb, Robert Quinn

Dallas Cowboysin viime kausi oli varsin hyvä, sillä joukkue ylsi aina Divisional Roundille asti, jossa tuleva Super Bowl -joukkue Los Angeles Rams osoittautui lopulta liian kovaksi vastukseksi. Tulevaan kauteen Dallas lähtee likipitäen samalla rosterilla kuin viime kaudella saaden samalla vahvistusta vanhoista tutuista pelaajistaan. Odotukset ovatkin todella korkealla ja playoffit ovat ehdoton minimisuoritus tältä porukalta.

Dallasin hyökkäys tukeutuu vahvaan hyökkäyksen linjaan, joka saa nyt vuoden sivussa olleen Travis Frederickin takaisin sentterikseen. Toinen paluumuuttaja on Monday Night Footballia vuoden verran kommentoinut TE Jason Witten. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä vuosi poissa pelikentiltä on kummallekin tehnyt. Frederick tulee olemaan näistä kahdesta selvästi suuremmassa roolissa, vaikkakin Wittenin merkitystä johtajuuden tuojana ei sovi vähätellä.

Cowboysin hyökkäystä tahdittaa tuttu mies Dak Prescott, jonka viime kausi oli uran heittopainoitteisin onnistumisprosentinkin kivutessa miltei viisi prosenttiyksikköä paremmaksi kuin 2017. Oaklandista viime kaudella treidattu Amari Cooper jatkaa Prescottin ykköstargettina ja Packersia viime kaudet edustanut Randall Cobb tuo hyvän vaihtoehdon poistuneen Cole Beasleyn tilalle. Joukkueen tärkein hyökkäyksen yksilö Ezekiell Elliot osallistui myös viime kaudella ennätyksellisen paljon heittopeliin, joten Dallas on hieman hivuttautunut pois juoksupainoitteisuudesta.

Puolustuksen puolella Cowboysilla on palaset melko hyvin paikallaan. Erityisesti katseet kiinnittyvät rahakkaan jatkosopimuksen saaneeseen DeMarcus Lawrenceen ja linebacker kaksikko Leighton Vander Eschiin ja Jaylon Smithiin. Miamista saapunut Robert Quinn vaikuttaa lupaavalta lisäykseltä ja näin ollen puolustuksen linjalta voidaan odottaa entistä parempaa suoritusta. Jo viime kaudella Dallas puolusti selvästi paremmin juoksua kuin heittoa ja sama tilanne on oletettavasti edessä myös 2019.

Kokonaisuutena Cowboys on todella hyvä joukkue, joka haastaa varmasti NFC:n kärkipaikoista. Nuorella joukkueella on toki Super Bowl -ikkuna auki vielä pitkään, mutta omistaja Jerry Jones toivoo menestystä mahdollisimman pian. NFC East divisioonassa toiseksi jäävä Cowboys toivoo villikortti-paikkaa playoffeihin.

3. Washington Redskins (2018: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Jamison Crowder, Preston Smith, Ty Nsekhe

Merkittävimmät saapujat: Dwayne Haskins, Landon Collins, Case Keenum, Montez Sweat

Washington Redskinsin kausi 2018 oli vuoden rumin vuoristorata. Viikolle 11 joukkue lähti 6-3 recordilla ja kahden ottelun kaulalla NFC Eastin kärkipaikalla. Sitten koitti kotiottelu Texansia vastaan, jossa Alex Smith loukkaantui todella ikävällä tavalla. Tästä pari viikkoa eteenpäin ja backup Colt McCoy loukkaantui myös pahasti. Lopulta Mark Sanchez aloitti loppukauden sinetöiden 7-9 recordiin päättyneen pannukakun.

Redskins tulevaisuus lepää draftista tuodun Dwayne Haskinsin varassa. Oletettavasti 2019 aloitetaan Denverissä viime kaudella pelanneella Case Keenumilla tai Colt McCoylla, mutta lopulta koittaa Haskinsin aikakausi Redskinsille. Oli QB:na kumpi hyvänsä, on Washingtonin receiver osasto melko köykäinen, joskin Josh Doctsonilta ja Paul Rirchardsonilta ainakin odotetaan paljon. TE-kaksikko Jordan Reed ja Vernon Davis tarjonnevat kuitenkin kaivattuja tehoja heittopeliin.

Washingtonin hyökkäyksen linja kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja nyt uutta tulemista haettiin sekä draftista että vapailta markkinoilta. Trent Williams on linjan isoin tähti, mutta kaipailee uutta sopimusta. Williamsin tilanteen kehittymistä kannattaa siis seurata tarkasti. Juoksuhyökkäyksessä Redskinsilla on suuret toiveet viime kauden missanneelle Derius Guicelle, jonka kaverina nähdään veteraani Adrian Peterson.

Puolustuksen puolelle Redskins hankki Landon Collinsin isolla sopimuksella ja haki draftista todella nopean Montez Sweatin paineistamaan vastustajan QB:ta. Puolustuksen linjassa Daron Payne osoitti viime kaudella merkityksensä juoksupuolustuksessa. Niin sanotusti up front Redskinsilla on pullat hyvin uunissa, mutta secondaryn osalta kysymysmerkkejä on ilmassa, vaikka ennakkoon tämä porukka on vahvistunut viime kaudesta.

Kokonaisuutena Redskins jää jälkeen Cowboysista ja Eaglesista erityisesti QB-position uudelleen tulemisen takia. Juoksuhyökkäys saattaa kuitenkin paljastua yllättävän hyväksi aseeksi ja kumpikin linja on joukkueella ihan hyvällä tolalla. Pari yllätysvoittoa kauden aikana nappaava Redskins päätyy NFC East divisioonassa kolmanneksi.

4. New York Giants (2018: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Odell Beckham Jr., Landon Collins, Olivier Vernon

Merkittävimmät saapujat: Kevin Zeitler, Mike Remmers, Golden Tate, Jabrill Peppers, Dexter Lawrence

New York Giantsin viime kausi oli ensimmäinen Dave Gettlemannin aikakaudella ja esitykset kentällä jättivät paljon toivomisen varaa pois lukien Saquon Barkleyn suoritukset. Gettleman pääsi offseasonilla jatkamaan erikoisen soppansa keittämistä, minkä tuloksena joukkueesta saatiin ulos niin Odell Beckham Jr., Landon Collins kuin Olivier Vernon. Rosterin rakennus on ollut vähintäänkin mielenkiintoista seurattavaa, mutta ainakin GM:llä on uskoa niin omiin touhuihinsa kuin 38-vuotiaaseen Eli Manningiin.

Giantsilla on lukuisia aukkoja kokoonpanossaan, joista hyökkäyksen linja paistoi erittäin pahasti viime kaudella. Kevin Zeitler tulee tässä auttamaan paljon eikä Mike Remmerskään huono lisä ole, varsinkin kun kaveria peluutetaan tacklena. Kun lisätään yhtälöön Nate Solder, John Halapio ja Will Hernandez on kokonaisuus ihan hyvä, noin sarjan keskitasoa.

Manningilla on ihan mukiinmenevät targetit, mutta hieman epäilyttää kuka tulee hoitamaan Beckhamin jättämän aukon. Toisaalta on kuitenkin todettava, että TE Evan Engram, uusi tulokas Golden Tate sekä Sterling Shepard ovat varteenotettavia heittokohteita. Barkleyta käytetään myös heitoissa ja hänen kauttaan RB-positio on loistavalla tasolla.

Puolustuksen puolella odottaakin sitten Giantsin isommat ongelmat. Jo viime kaudella nähtiin kuinka pass rush ei toiminut ja samaa sopii odottaa myös tulevalta kaudelta. Markus Golden saattaa kuitenkin paikata mukavasti, mikäli pystyy palaamaan huipputasolle. Juoksupuolustuksen osalta Dexter Lawrencen saapuminen auttaa paljon tuoden kokoa ja voimaa linjaan. Takakentällä Giants puolestaan toivoo nuorten pelaajien astuvan esiin ja Jabrill Peppersin paikkaavan Collinsin lähdön.

Kokonaisuutena Giants tuntuu olevan hieman hukassa ja kysymysmerkkejä on turhan paljon ilmassa. Giants saattaa hyvin olla aliarvostettu porukka, mutta NFC East divisioonassa sen rooliksi jää jumboksi asettuminen. Nähtäväksi jääkin, kauanko Gettlemannin aikakautta on vielä edessä, sillä toistaiseksi ratkaisut tuntuvat liiankin luovilta.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Lue NFL-kausiennakko 2019 -sarjan muut osat:

AFC Konferenssin ennakot

AFC East

AFC North

AFC South

AFC West

NFC Konferenssin muut ennakot

NFC North

NFC South

NFC West

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut